wicca and all things awesome -

Video: Färdig skulptur!

Ja, min skulptur är nu färdig och det var gudinnan Blodeuwedd som var "modell"! Det känns lite nervöst eftersom jag är väldigt ovan, men jag gjorde en video där jag visar skulpturen och berättar om myten rörande Blodeuwedd, samt tankar kring den. Hoppas ni gillar! :-S





Kommentarer
Postat av: Emma

Otroligt vacker skulptur, du är så himla duktig och inspirerande! Och så duktig du är på att berätta (inte helt fel yrke du har valt som lärare med andra ord... ;-))

Postat av: Ceriadwen

Tack Emma, det värmde otroligt mycket! :)

2010-09-10 @ 21:42:38
URL: http://ceriadwen.blogg.se/
Postat av: Nina

Vad spännande och intressant video! Tack för du delar med dig. :)

2010-09-12 @ 11:27:13
Postat av: Ceriadwen

Tack Nina! :D

2010-09-12 @ 13:01:46
URL: http://ceriadwen.blogg.se/
Postat av: Made

först o främst så vill jag säga att du är otroligt duktig på att skapa och berätta. Jag vart helt fången och ville absolut veta mer :)



Jag har läst i någon bok (kommer inte ihåg vilken men jag tror det var witches bible) att spjutet också kan vara en symbol för det manliga och kvinnliga gemensamt. Den manliga sidan (den logiska) är då den högra och den kvinnliga (den mer religösa, varma spirituella sidan) är den vänstra och att då spetsen är helheten. Men det kan också vara så att jag kan ha missuppfattat det hela.



som arkeolog så kan jag också bekräfta att dessa myter om rituella offer av konungar stämmer. Man offrade sig själv som konung dels för att ens undersåtar skulle få det så bra som möjligt men också för att stärka sina gränser och status hos invånarna. I England så var detta ganska så vanligt men det har också förekommit på andra platser runt om i världen.

2010-09-14 @ 15:33:24
URL: http://ayanna.bloggplatsen.se/
Postat av: Ceriadwen

Tack så mycket Madde! :)



Den uppdelningen mellan manligt och kvinnligt tycker jag är lite... skev. Att mannen skulle stå för det logiska och kvinnan för det känslomässiga. En sak jag tycker om med wicca är att det även finns gudar som är omvårdande och gudinnor som är krigiska. Det finns ingen skarp uppdelning mellan manligt och kvinnligt vad gäller egenskaper och attribut, utan gränsen är mer flytande.



Har själv inte läst detta om spjutet, tror jag ska leta lite och se vad jag hittar i symbolväg. :)



Tack för kommentaren!

2010-09-14 @ 16:23:15
URL: http://ceriadwen.blogg.se/
Postat av: Angelika V

Jätteroligt med dina vloggar, det är så spännande! Hoppas det blir fler såna här myter om gudar och gudinnor :)

2010-09-21 @ 21:39:09
URL: http://tikablogg.wordpress.com/
Postat av: Ceriadwen

Angelika V: Kul att du gillar mina taffliga försök! Vi får se vad det blir för vloggar i framtiden, det beror nog mest på vad som intresserar mig för tillfället. Det kan ju för all del vara en specifik gudom. :)

2010-09-22 @ 08:39:58
URL: http://ceriadwen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback