Vårbilder från skogen

Nu har jag haft en underbar eftermiddag ute i skogen. Jag glömmer ofta bort att jag har en jättebra digitalkamera men nu var jag verkligt glad åt den. Bilderna blev väldigt fina och här under har jag lagt upp de bästa. Klicka för större bild. Det kändes lite märkligt att när jag satt på en mjuk, murken stubbe ringde min mobiltelefon och det var 3 som ville diskutera mitt abonnemang. Civilisationen är aldrig långt borta...

Broder Humla hänger och dinglar.Två fåglar till priset av en. Jag såg bara den ena när jag fotade!Visst gör det ont när knoppar brister. ;)Skir grönska.Trädstruktur.Mycket färg för så tidigt på året.Nyutslagna löv. Väldigt vackra.Ett helt hav av vitsippor!Jag har aldrig sett lila vitsippor förr!Helt perfekt vitsippa.Fler vitsippor.Vitsippor och gamla löv.


Hastigt inlägg

Hej gott folk!

Jag har fortfarande mycket plugg och därför blir det få inlägg. Det känns tråkigt att inte hinna/orka uppdatera så ofta, tråkigt om det innebär att man tappar läsare också. Jag hoppas att arbetsbördan lättar snart och att jag blir lite mer produktiv här. :-)

I morgon ska jag ut i skogen och fotografera om det inte regnar! Bilder kommer i så fall upp här framåt kvällen.

En sida jag tittar på just nu är
http://www.flickr.com/photos/eyefeather/
Jag blev förälskad i den här bilden.
image107

Nu tycker jag att ni ska lyssna på den här underbara låten så är kvällen komplett:


Citat

Citat från ett forum:

"I do not "call down the moon" for my own sake, but for the Goddess to do Her will through me. I am a portal or temple on earth through which She manifests."

Walking in the air


Runor igen

Hua, i dag var en hård dag på universitetet. När jag kom hem kändes det som om jag blivit överkörd av en ångvält! Jag såg den underbara filmen Chocolat på tv och sedan däckade jag i soffan och sov ett par timmar. Har förmodligen fått något förkylningsvirus, för jag har ont i halva halsen när jag sväljer. Haha, varför det är bara vänstra halvan av halsen, det undrar jag! Men min man har varit så gullig mot mig, gjorde en kopp te och varit allmänt snäll.
     Jag stängde in mig i sovrummet och sysslade lite med runor. Jag blev så sugen för några dagar sedan då jag plockade fram min runpåse. Jag kände att detta verkligen är något jag vill syssla med, men fortfarande känns runorna ganska dunkla och jag har en hel del utforskande att göra. En gång i ett sällskap gjorde jag en resa med trumma på runan gifu. Känner att det är mer sådant jag behöver, att förstå runorna på en mer personlig nivå.
     I ett dumt infall målade jag två stora röda runor i handflatorna medan jag höll på. Jag trodde att de lätt skulle försvinna i en handtvätt men så var icke fallet... Om någon frågar i morgon sa min man att jag fick skylla på att han satt och klottrade. Haha, han är så solidarisk. :-)
     Var välsignade och ha en underbar morgondag.

Borta bra...

Nu sticker jag till Stockholm och åker lite färja i helgen. Ta hand om er! ;-)

Jag vill ännu mer!

Ibland blir jag förvånad över hur mycket jag vill. Nu såg jag en dokumentär om en fotograf, Edward Weston, och blev jätteinspirerad att själv börja fotografera mera. Jag tycker att det är en ganska bra egenskap; att vara lättinspirerad. Frågan är bara hur länge jag behåller inspirationen... :-) Får jag bara chansen vet jag att jag kan vara grymt fokuserad. Jag älskar att gå upp i något, att vara helt absorberad, så pass att inga andra tankar finns i huvudet, så pass att jag glömmer mig själv. Det stadiet då man uppgår i något större, man blir en del av något annat, man blir självförglömmande... Jag älskar den känslan. Då känner jag mig riktigt levande, när jag inte hålls tillbaka av mig själv och mina små bekymmer, då jag inte behöver tänka på vad jag har i ryggsäcken.

Andra önskningar jag har uttryckt på sistone är att tatuera mig, pierca mig och börja i ett annat band. Mest realistiskt just nu är nog piercingen, haha. Får se när det kan bli, jag tror jag vet var i alla fall. Det är lustigt när ens vilja spretar åt så många håll.

Hmmm... men jag vill verkligen fotografera! Jag måste ta reda på hur man stänger av blixten på min digitalkamera, den är otroligt jobbig. Nej, nu babblar jag. God natt!

Jag vill...

Nu skriver jag mitt första inlägg någonsin från en bärbar dator. Med tanke på hur jag känner för sådana blir nog inte inlägget särskilt långt. :-P  Det var mannen här i huset som blev trött på vår krånglande stereo och fick för sig att köpa en bärbar att ha som musikdator, eller nåt. Och vem är jag att neka honom en sådan leksak. Haha. Nu har han dock ockuperat den stationära datorn och därför tvingas jag hit. Ack och ve. Jag lyckas alltid nudda touch-grejen när jag skriver och wopps så skriver man någon helt annanstans. Det är det värsta som finns.

Fick reda på att jag blev godkänd på min hemskrivning förresten, men underkänd på omtentan. Det var dock väntat. Trodde jag skulle få komplettera hemskrivningen men är väldigt glad att jag lyckades slinka igenom. Det var tydligen många som fick komplettera så nu har jag skäl att känna mig en smula duktig. Mest för att jag är bra på att följa formalia. ;-)

Jaha, vad händer annars då? Mitt liv har åter igen tagits över av studier och därför händer i princip ingenting annat, vilket är djävulskt trist. Jag vill ju ha roliga saker att berätta för er. Det kommer väl vända så småning om. Just nu längtar jag efter ledighet, sol och gräs under fötterna, Beltane och allt sånt där. Jag längtar efter att grilla sojakorv, sitta svettig i soffan och se på serier i sommarnattshettan, gå långa promenader i skogen, svettas ännu mer i mina för svarta kläder. Jag vill fortfarande sjösätta vår gummibåt (som köptes för X antal år sedan och döptes till Naglfar), jag vill uppleva en utesittning... Jag vill, jag vill, jag vill...

Tillbaka

image84Efter en lång frånvaro kommer här äntligen ett inlägg. Jag har haft ohälsosamt mycket plugg samt en omtenta och varit grymt upptagen generellt. Nu är det dock lite lugnare och jag har resten av veckan med enbart egna studier, i min egen takt. Just nu läser vi två kurser parallellt, en om uppsatsskrivande (där jag ska skriva en rapport om företagsnamn, haha!) och en om nordiska språk. Yippie. Men lite intressant ska det bli.

En rolig sak jag kan meddela är att jag har blivit "permanent gästrecensent" på
Lettura! Hittills har jag bara skrivit en recension, men jag hoppas att det blir fler snart. Det är himla kul i alla fall, trots att jag i efterhand skulle vilja radera mitt otroligt klyshiga slut på recensionen! Jaja, skit samma. Nästa bok jag kommer skriva om blir antagligen den jag läser nu; Solens dotter. Den utspelar sig i gamla Egypten och där trivs jag bra i fantasin. ;-) Jag började läsa den för några dagar sedan och det var en fullkomligt ovan känsla att plocka upp en fritt vald skönlitterär bok, efter att ha läst litteraturhistoria så länge. I sommar ska jag läsa som bara den! Man blir ju så ofta rekommenderad böcker, och då tänkte jag äntligen ta tag i det. Får se vilka det blir, vilka man känner sig dragen till. Hoppas det blir en riktigt fin sommar så att man kan sitta ute. På en äng, i skuggan under ett träd. Mmmm...

På tal om böcker så fick vi hem ett reklamblad härom dagen. Det var från ett företag där man kunde göra egna böcker. Äntligen ett ställe där man bara behöver göra ett exemplar! Det är nämligen så att jag tycker att det skulle vara kul att göra en bok av min blogg och spara. Allt som är i elektronisk form känns en smula osäkert, tycker jag, och tänk på alla timmar man har lagt ner här! Om ni också vill spana in det så finns de på http://www.solentro.com/

Det fanns mer jag hade tänkt berätta, men jag har glömt det i skrivandets stund. Efter en hektisk period börjar jag i alla fall landa och tillvaron känns ganska ljus igen.