Semester i London med omnejd

Så, nu tänkte jag visa några foton från resan. Närmare bestämd den dagsutflykt vi gjorde med Anderson travel till Avebury, Glastonbury och Stonehenge, eftersom de var specifikt hedniska resmål. Eller ja, i alla fall Glastonbury kan lika gärna vara ett kristet resmål förstås, beroende på vem som reser. :)
 
Första stoppet var vid Avebury, en stencirkel äldre än Stonehenge med en liten stad på insidan. Till skillnad från Stonehenge fick man här gå bredvid stenarna, vilket jag uppskattade mycket. Folk satt till och med med staffli och målade av stenarna, men gick man omkring fick man akta sig för avföringen från fåren som betade där. Mitt bästa minne är bilden av en fjäril som flög förbi en av stenarna, där det förgängliga mötte det tidlösa. Jag fick också höra att en av kvinnorna som var med på turen också var hedning, från Brasilien. På en kulle fanns en samling träd där folk brukar knyta band i både grenar och de synliga rötterna och be om välgång.
 
      
 
Sedan bar det av till stället jag verkligen längtat efter att se: Glastonbury! Första gången jag skymtade Tor genom bilfönstret rös jag verkligen till, det var en magisk syn! Resten av besöket blev dock bitterljuvt... Först drog guiden in oss till Glastonbury Abbey en halvtimme och sedan var det bara en timme kvar för att både äta och se oss omkring. Vi hann in i några butiker, beställde mat... och efter det hann jag med 10 minuter i gudinnetemplet innan vi skyndade tillbaka till bussen... Det var vad jag hann få ut av Glastonbury och självklart är jag jättebesviken. Det enda jag köpte där var världens flummigaste lila hatt (eftersom det var väldigt soligt och jag lätt bränner mig)! Det positiva var att jag kom på att jag ska fira min 30-årsdag i Glastonbury nästa år, vilket min man tyckte var en bra idé.
 
    
 
Att få se Stonehenge i verkligheten var såklart jättehäftigt. Det var vårt tredje och sista stopp. I en vid cirkel fick man gå runt och det fanns inte skugga någonstans. Tack och lov för hatten!
 
 
Som jag nämnde i förra inlägget besökte vi också Atlantis inne i London. Denna sägenomspunna bokhandel som är Englands äldsta (1922) och som besökts av både Crowley och Gardner. Det är inte utan att man känner lite andakt när man går in där. När jag betalade boken och kortet nämnde jag för ägaren Geraldine Beskin att jag sett henne i dokumentären Britain´s Wicca Man. Hon sa att de hade ställt bra frågor och hade filmat material för flera timmar. Hon sa att hon var stolt över Atlantis historia och pekade bakom sig på en byst av Gardner. Sedan sa hon orden som gick som en löpeld genom min kropp: "Jag träffade Gardner när jag var yngre". Jag kan erkänna att jag kände mig lite starstruck. Bara att ha träffat en person som träffat en nyckelperson i min religions grundande!

London shopping!

Hej!
 
Här har det ekat tomt på sistone, dels för att jag har varit i London med omnejd. Jag ska snart skriva en lite längre beskrivning av min resa, men först tänkte jag visa mina inköp.
 
 
I Avebury på The Henge Shop köpte jag denna vackra bägare. Jag har inte lyckats klura ut vad det är för material!
 
 
På Atlantis Bookshop i London köpte jag ett signerat exemplar av Morganas Beyond the Broomstick. En förhållandevis tunn bok som påminner lite om The Heart of Wicca av Ellen Cannon Reed. Centrala delar inom Wicca förklaras lättfattligt utifrån personlig insikt. Wiccas filosofi presenteras utifrån en gardneriansk utgångspunkt.
 
 
Kortet högst upp är även det från Atlantis. Jag köpte två i samma stil när jag var där förra gången. Ner till vänster är en vacker bok med läderomslag och en Green Man i keramik. Båda inhandlades i Camden.
 
 
Och dessa två böcker inhandlades i dag på antikvariatet Röde orm i Haga. Trevligt ställa där man kan fynda! :)