Uppsatsen

Här kommer ett mini-inlägg till, mitt i torkan under uppsatsskrivandet. I dag ska det skickas till urkund, alla i gruppen och Gudinnan vet vad. Jag satt uppe till 04.00 i morse och skrev men det märktes inte mycket på kvantiteten. Däremot blev det lite bättre strukturerat, så att alla ska förstååååå mina och Agrells vimsiga tankar och resonemang. Men mina resonemang har jag till stora delar kvar att skriva, liksom den jäkla metoddelen som är så tråkig. Innan jag lade mig smög jag ut på balkongen och andades den klara morgonluften och såg på den lätt blek blå-rosafärgade himlen.

Usch, jag är trött både på mig själv och min situation just nu. Jag vill ha lugn och ro och inga upprörda känslor, jag vill ha rolig sommarkurs och masktillverkning. Jag vill landa i mig själv igen. Men det kommer...

Alla ni som har katt(er) måste se den här underbara videon!


Make believe

Du vet att du har alldeles för mycket (inbillad) fritid när...
... Du sminkar dig som en rik mykensk kvinna från bronsåldern, efter att ha sett ett program på Viasat History. Ännu värre blir det när du inser att du gärna skulle vara sminkad så jämt. Åtminstone slipper du dö av blyförgiftning eftersom det finns ofarligt vitt smink nu.

Ritual

Jag kom just på att jag har en dammsugningsritual! :) Jag börjar alltid i köket, där dammsugaren står i ett skåp, jag ställer den på golvet och drar ut sladden så långt det går, alltid med samma rörelser. Sedan dammsuger jag köket och jag börjar alltid på samma ställe och närmar mig dörren. Jag fortsätter över tröskeln ut till hallen, lyfter på paraplyet som står i "dammhörnet" och rengör där, ställer ner paraplyet och fortsätter över hallmattan, osv. Jag skulle kunna beskriva det här superdetaljerat om jag ville, men så spännande är det ju inte att varken skriva eller läsa. Men snacka om ritualiserad form av städning!

Ur

Jag sitter just nu och jobbar med min b-uppsats. Eller ja, för att vara helt ärlig blir det inte så mycket gjort, jag sitter mest och stirrar dumt på den. ;) Men när jag nu satt här och tittade lite lagom tomt på skärmen slog det mig att jag hade drömt om u-runan i natt! Jag har för mig att den var upp och ner, men att den snurrade runt, så den blev ett tak för mig att ta skydd från regnet under. Haha! Den var ganska stor alltså.
     Jag får nog inte fram så mycket mer vettigt just nu, är lite darrig av allt kaffe. Må väl vänner!

Great fun

"Of course I´m a witch. And I get great fun out of it."

/Gerald Gardner, ur en intervju från 1951

:-D

Debatt

Nyss hade jag en livlig men intressant debatt med en man om min uppsats som jag skriver. Jag anade aldrig att den skulle kunna väcka så starka känslor... av ogillande! :-D Det hade väl inte så mycket med mig att göra, som Agrells idéer och sätt att uttrycka sig (t ex att thursarna/jättarna likställdes med demoniska makter, men det var ju mest för att stärka hans teori). Men det var ju ändå jag som förde dessa falska synsätt vidare och det skulle jag ju ha en känga för! Haha.
     Men jag kan inte ta åt mig (och det var säkert inte riktigt meningen heller), jag ville skriva om uthark-teorin och det finns inte mycket vetenskapligt skriven text kring det. Och den här mannen hade ett utgångsläge i praktiskt utövande och då ser man såklart det hela ur ett annat ljus. Jag kan dock inte skriva sådant som anses "ovetenskapligt" och som bygger på utövande, vilket han verkade ha svårt att greppa. Alla teorier jag skriver om i uppsatsen måste ha en solid grund... hej och hå vilken fyrkantig värld vi lever i. Men sådan är verkligheten, absolut i universitetets skugga.

Ha en bra dag gott folk!

Upptagen

image125Hej! Det har inte blivit mycket bloggande för mig på sistone. Man kanske skulle börja vlogga istället? Det verkar gå mycket snabbare! Hehe.
     Jag har mest suttit och tragglat med min b-uppsats om utharken. Det går ganska bra och jag har handledning på torsdag om mina 60 % som jag skickade i fredags. Det är ett mycket spännande ämne och min uppfattning om runor har verkligen vidgats. Agrell är väldigt inspirerande, men kanske inte så vetenskaplig. Men det praktiska brukandet av runor kanske inte har så mycket med traditionell vetenskap att göra? :)
     Har pysslat en del med binderunor på sistone. Hehe, vid ett tillfälle åtminstone, mer har jag inte hunnit i ärlighetens namn. Det är svårt att få tid till sådant jag vill göra. Vi har haft så många uppgifter på universitetet.
     I dag fick jag papperna om sommarkursen också. Kursen heter "Mask, myt och rörelse genom dramakommunikation" och leds av en islänning. Jag har hört mycket gott om kursen och ser verkligen fram emot den!

Efter Beltane

image122
Hejsan svejsan!

Jaha, här händer inte så mycket, ledsen att göra er besvikna. :-P

Allt känns mycket bra efter Beltane, det är så mysigt att fira och det är en underbar högtid vid en underbar årstid! Våren har påverkat mig mycket i år och vårkänslorna har skuttat runt i kroppen. Det är ena stunden. Andra stunden har jag varit väldigt trött och till och med lite grinig. ;-) Jag vet många som upplever att de blir lite nere kring våren, jag undrar varför?

Jag ändrade förresten ämne på min B-uppsats. Nu ska jag skriva om uthark-teorin istället. :-) I morgon ska jag läsa Sigurd Agrells bok Runornas talmystik och dess antika förebild. Haha, något att sätta tänderna i! Wish me luck.