Foton från huset

Okej, hoppas ni är redo för att tas på en liten rundtur i vårt nya hus!

Vi börjar på bottenvåningen i vardagsrummet. Där kan man se min kära staty av Isis över eldstaden.Närbild:


Jag gillar verkligen vardagsrummet eftersom det mesta är alldeles nytt. Kuddfodralet till höger har jag dessutom själv sytt av rester från gardinerna. ;)Vi går från vardagsrummet ut till matrummet. Där hittar vi vår nya, proppfulla bokhylla och min mammas tidigare matbord och stolar.Och så går vi uppför den fina, vitmålade trappan till övervåningen.

På väg upp står en glad buddhafigur och lite växter.Längst upp är en jobbhörna, men den är inte så spännande. I stället kan jag visa er musikavdelningen.I utrymmet bredvid (det finns inga dörrar på övervåningen) står garderober och mitt lilla altare.Och längst in står sängen.Jahapp, det är ungefär så jag bor och jag trivs jättebra! :)


Vardagstips

Innan jag tar itu med bilderna kommer här en liten lista jag hittade på nätet. Det är tips om hur man kan få in sin tro i vardagen, något som vi nog alla kämpar med då och då. (Listan är funnen HÄR)

 • Pay attention to the phases of the moon. Know what's happening in the skies, and notice how (or if) it affects the way you feel.

   

 • Recognize that you don't know everything there is to know. Continue learning and growing, and be willing to accept that sometimes new knowledge will come from unexpected sources. Don't assume that you're always right, just because you've always done or thought something.

   

 • Show respect for nature -- do things on a daily basis that are good for the planet. Recycle, compost, cut back on excess energy consumption.

   

 • Get in touch with the earth. Plant a garden, study the changes of the seasons. Realize how good it feels to grow your own herbs and vegetables.

   

 • Be empowered. Know that you have control over many of the things that happen to you. If someone or something makes you miserable, make the changes that are necessary to bring yourself happiness.

   

 • Understand that just as you have control over your life, you are also responsible for your actions. Take ownership of everything you do -- even if that includes admitting you're wrong sometimes.

   

 • Find a way to honor the Divine in your daily life, rather than just at monthly Esbats. Even if you just start your day with a morning "thank you" to your gods or to the universe itself, it's not a bad thing to acknowledge the gifts that we have in our lives.

   

 • Behave in a way that is honorable -- if you make a promise, keep it. If someone needs help and you can provide it, offer it.

   

 • When you do something, think about how you can use it in a magical application. For example, when you're baking cookies, consider what sort of magical working you can incorporate into the recipe.

   

 • Consider the impact that your words and actions have on not only the environment, but also on other people and on yourself.

 • En wiccabok

  Den här helgen har min mamma och hennes kille/pojkvän/herrbekant/framtida sambo varit och hälsat på oss. Besöket avslutades på en enorm loppis, och jag älskar att gå och rota bland gamla prylar. Jag hittade faktiskt en wiccabok! Scott Cunninghams "Living Wicca". Det här var en äldre, lite snyggare upplaga än den jag äger, så jag var nära att köpa den bara därför. Men det gjorde jag förstås inte. Jag köpte Ylva Trollsvedens bok "Tarot steg för steg" och en bok jag ofta lånade när jag var i tonåren; "Skrock och svart magi". Kunde inte stå emot den för sju kronor och i fint skick. :)

  Andra saker jag funderade lite över var kakfat, tårtfat och tekannor. Så nu vet ni var min håg ligger, om ni någonsin tvivlat. Jag såg ett roligt tips i en tidning, att limma samman tekannor och stora fat till ett gigantiskt underligt våningsfat för kakor. Det blev jag lite sugen på att prova! Hmmm, man kanske borde leta efter kannor i mindre modell.

  Längtar verkligen efter att komma igång med dansen igen, den har jag saknat sedan förra vintern. Det verkar som att alla som var på audition för teatern ska få möjlighet att vara med, så jag hoppas bara på att få en skojig roll också. Teaterträning och workshops väntar i höst! Något nytt om att få undervisa i svenska har jag inte hört än.

  Jag tänkte att jag kanske skulle sätta in foton på mina favoritställen i huset snart, så ni får se hur vi bor nu. :)


  Dans!

  NU HAR JAG ANMÄLT MIG TILL EN FORTSÄTTNINGSKURS I ORIENTALISK DANS!!!!

  Dessutom kanske jag ska få chansen att undervisa i svenska på "högstadiet", 6-9. Det är också jättebra nyheter.

  Dessa terapeutiska dikter...

  När livet är som en vandring i en mörk skog, utan lykta, utan riktning
  Allt som sker ter sig slumpmässigt, mitt roder följer strömmens nyck
  Mitt ljus krymper och min värld blir mindre, nästan färglös
  Jag är så trött på att inte ha en plats med mitt namn i världen

  Rädslan reser dimmor för min syn, får mitt hjärta att slå hårdare
  Inte för att visa att jag lever mer utan kanske helt tvärt om
  En varning om att jag förlorar det, att det vill ta rum
  Jag är så trött på att livsmodet inte finner plats i min kropp

  Mina händer bakbinds, förvridna som grå, ruttna ekgrenar
  Det finns ändå en slags skönhet i det som sker, i allt man kan erfara
  Det är som en initiering, och hur är det man genomlider?
  Med fullkomlig kärlek och fullkomlig tillit

  Red Handed Jill

  OHOY YE PIRATES!  (Det här är alltså blåbärsbilden som jag syftade till i ett tidigare inlägg.)

  Audition

  Fy tusan vad roligt jag har haft i dag! Som jag skrev i det förra inlägget har jag varit på autition för en sommaruppsättning. Jag har ju pysslat lite med drama tidigare, men aldrig teater. Det har jag varit sugen på!

  Jag blev alldeles upprymd så fort vi kom in på teatern och såg den helt svarta scenen. Det luktade så gott, nästan... hemvant? Det bara spratt till inom mig, snart skulle jag få stå där på scenen och göra något jag älskar. Jag som annars alltid drabbas av dåliga nerver i de flesta sammanhang, jag var bara glad och förväntansfull! Hur det är möjligt vet jag inte, kanske är det för att jag upplever drama som så kravlöst? Det finns inte något egentligt rätt eller fel, bara olika tolkningar. Jag hade heller inga höga förväntningar på min prestation, jag har ju faktiskt inte gjort just det här förut.

  Vi gjorde lite uppvärmningar först och jag kände igen de flesta. Sedan blev det lite improvisation innan vi till slut fick ett kort manus att framföra i två grupper. Jag kände att det gick ganska bra, men framför allt var det väldigt, väldigt roligt. Tyvärr finns det ju inte roller för alla, men vi skulle få veta resultatet inom några dagar. Jag hoppas, hoppas, hoppas jag får en roll! Det vore så kul att få lära sig mer om teater och att få vara med i den gemenskap som naturligt blir när man sysslar med drama.

  Jag svävade på moln när vi lämnade teatern. Det kändes fantastisk att för en gångs skull få göra något som gav energi, i stället för att ta den.

  Blåbärsparadis

  Jag känner mig jättetrött men tänkte att jag skulle uppdatera en snabbis.

  I dag gick jag ut för att leta efter fler björnbär, som det växer mycket av här i Blekinge. Men tydligen var de i vår trädgård mycket, mycket kvickare på att mogna än alla andra. Jag strövade runt i skogen och hittade i stället till ett blåbärsparadis! Den lilla glassbyttan jag hade med mig fylldes ända upp till kanten av mörkblå små kulor. En del var lite övermogna och mosades mot mina fingrar. Ett fint foto tog jag på det, jag lägger nog ut det i morgon! Sedan följde jag fler stigar i den väldigt vackra skogen och hamnade till slut vid sjön. Jag satte mig ner en stund och njöt av solen och vågornas kluckande mot stranden. Blåbären blev en paj lite senare och resten åkte in i frysen.

  I kväll såg vi en urusel film som hette "Five Girls". Den hade en del wicca-referenser, och en tjej i filmen skulle föreställa en wiccan. Tydligen hade de haft en rådgivare i ämnet enligt eftertexterna, men det hjälpte ju föga. Se den inte.

  I morgon ska jag faktiskt gå på audition, så håll tummarna! Det är för en sommarteater, vore kul tror jag.

  Min tripp till veterinären

  I dag har jag varit ute på en riktig tripp. Jag var tvungen att själv ta två katter till veterinären i närmsta stad, med buss. Att ta alla tre själv fanns inte på kartan, så jag tog tjejerna först. Jag tror att de har gått upp en del sedan kastreringen för de var stentunga. Jag trodde först inte mina armar när jag lyfte upp buren! Jag klarade inte av att bära den i handtaget utan var tvungen att ta den i famnen. Vilken vekling jag kände mig som.

  Först var jag tvungen att bära buren till närmsta busshållplats, ca 10 min bort. Till stationen tar det ca 25 min att gå så det var rätt otänkbart. Bussen alltså. Katterna gillade det verkligen inte och pep en del. De lugnade ner sig när vi var framme och de fick stå still en kvart. Jag kände redan då att det gärna fick vara färdigt. Men, men, dags för nästa buss alltså. På den fanns det redan en hund så vi fick gå på genom bakdörrarna, men det var inga problem. Minsta katten försökte klösa sig ut några gånger.

  Väl framme flippade andra katten ur, hon verkade ha nått sin gräns. När jag inte hittade rätt gata hade även jag nått min gräns. Jag hade ont i armar och händer och var vilse. Jag ställde ner buren med en vilt jamande, ormande katt och ringde veterinären. Jag hade tidigare lagt in numret ifall detta skulle hända. Satan också, jag blev satt i telefonkö! Det var bara 10 min kvar tills jag skulle vara på plats och jag var stressad. Kom äntligen fram på linjen och försökte förklara var jag var. Samtidigt som hon frågade en kollega frågade jag en förbipasserande och fick en vägbeskrivning.

  Jag följde vägen, men såg inte fabriken jag skulle svänga av vid. Ännu fler interna svordomar och tårarna var banne mig inte långt borta. Jag kånkade runt på två vilda, feta katter med svidande fingrar, kanske åt helt fel håll! Men sedan, som en uppenbarelse, såg jag veterinärstationen! Jag fick ta in katterna i ett lugnt, vitt rum och sitta och vänta en stund. Katterna gick ut i rummet, nyfikna och glada att få sträcka på sig. Sosso var dock lite darrig. Det kom en veterinär som betedde sig lite småmärkligt. Hon hälsade på katterna, men inte på mig! :)

  Anledningen att vi över huvud taget var där var förresten för att de skulle få den andra grundvaccineringen. Varsin liten spruta som tillsammans kostade 680 kr... Go figure. Jag vågar inte räkna på hur mycket pengar vi har lagt på katterna den senaste tiden.

  Hemresan gick lite smidigare, men jag ser verkligen inte fram emot att göra samma resa med den sista katten imorgon. Jag antar att jag själv har gett mig in i det här och får leken tåla. 

  Björnbär

  Kolla förresten in vilka läckerheter jag skördade igår! Underbara, mörka björnbär med vispgrädde till. Vilken ofattbar lyx det var att kunna gå ut i sin egen trädgård och plocka! (Det blir nog en skål till i kväll.)


  Ny kunskap

  Jag tar min nya trädgård på stort allvar och försöker fylla min hjärna med så mycket information som möjligt. Det här är ju första gången jag har trädgård och mina kunskaper är så bristfälliga!

  När jag grävde i landet i dag insåg jag att där var fullt med små rödaktiga myror under jorden. Efter en googlesökning läste jag att det var gul tuvmyra. De verkar inte vara dåliga för själva gräsmattan, eftersom deras underjordiska kolonier håller jorden öppen och porös, men de kan gnaga på växtrötter och alltså vill jag förstås inte ha dem i mitt framtida land. Något man kunde pröva var att strö ut kanel! Det låter ju lite miljövänligare än myrgift, så jag ska prova det.

  Jag stötte också på en vit mask med gult huvud. Även den har jag tagit reda på, det är en öronvivel. Det kan vara på grund av dessa som vår gräsmatta ser ut som den gör, delvis fläckig. De äter nämligen på rötter. Ett sätt att råda bot på dessa (och samtidigt mördarsniglar!) är något som heter nematoder. Nematod är samlingnamnet för en mikroskopisk mask som finns naturligt i naturen. Man vattnar ner dem i marken och de angriper sniglarna/larverna när de har sin tillväxtperiod. När det inte längre finns några sniglar dör även nematoderna. Tycker det låter ganska bra. Vi har verkligen fullt med sniglar så jag skulle inte kunna odla någonting. Det känns trist (minst sagt) att man måste lära sig hur man tar kål på andra varelser, men att ha en trädgård är något jag har drömt om länge.

  Att vara en trädgårdsälskande wiccan verkar sannerligen inte vara en lätt ekvation! Men man kan i alla fall låta bli att använda starka, skadliga gifter. Hur gör ni andra?

  Vädret

  Jag måste diskutera Blekinges underliga väder och natur ett slag. Första kvällen vi var här kom ett mäktigt åskoväder, det kändes faktiskt som ett välkomnande, en hälsning. Tyvärr var det snabbt över. Härligt var det, jag har alltid älskat en mörk himmel ackompanjerad av dovt rullande muller och blixtrande pilar! :)

  Under veckorna vi har bott här har vi fått många fler bevis på vädrets ombytlighet. Vi misstänker att det beror på att det är vid kusten. Himlen kan skifta så oerhört fort och jag vågar aldrig lita på att vädret ska hålla i sig. Plötsligt kan det komma en regnskur, men efter en stund spricker himlen upp igen. Jag blir inte klok på det.

  Insekter finns det gott om. Jag har aldrig sett så många sniglar i hela mitt liv. Tyvärr är det mestadels mördarsniglar... Spindlarna frodas också kring vårt hus och det är inga småttingar kan jag lova. Jag tror aldrig att jag kommer våga mig ner i källaren igen eftersom de som lever där är enorma! Att få en sådan på axeln vore döden.

  Min man och hans arbetskamrat sitter i köket och planerar ett läger. Själv ska jag strax ut och fortsätta gräva upp landet. Ett riktigt slitgöra, men ändå skönt på något vis.

  A Song About an Anglerfish

  Kunde inte motstå att lägga upp det här klippet. Då kan ni ju börja undra vilka andra klipp jag sitter och håller på!


  Uppdatering

  I går var första "arbetsdagen". Jag och min man var på kick off på skolan vi båda ska jobba på (men olika stadier). Han har en fast heltidstjänst medan jag ska gå lite på timme. Jag känner mig mycket, mycket nöjd med att få smyga runt i kulisserna i stället för att ta plats i rampljuset, i alla fall nu. Jag behöver vänja mig sakta, det är så svårt för mig att ta in mycket på en gång. Jag är en orolig själ, nervös och skrämd när det kommer till sådant här. Jag kan helt enkelt inte lita på min förmåga och tro att allt ska gå bra. Hur som helst var stämningen god och människorna verkade trevliga, jag tror att jag kan trivas! Nästa vecka ska jag gå en liten utbildning på måndagen och uppstart på onsdagsförmiddagen. Sedan kommer arbetet igång så småningom.

  Annars händer inte så mycket, vi bor in oss och utforskar de nya trakterna. I dag var katterna ute några timmar i regnet och de såg inte kloka ut när de kom in igen. Vår långhåriga drog in halva buskaget i pälsen och gubben hade förlorat sitt splitter nya halsband... Men nu är de torra och glada igen, från att ha varit tämligen ynkliga.

  I onsdags hade jag
  Anna på besök och det var hur trevligt som helst! Jag fick till och med en flaska Grådask, vilket var mycket uppskattat! Alltid är det lite nervöst att träffa folk för första gången, men efter att ha läst varandras bloggar ett tag, var vi eniga om att man inte känner sig som totala främlingar trots allt.

  Jag börjar sakna mina gamla vänner lite nu, när vi är inne på ämnet; Jessie, Angelika, Marica... Det känns lite tomt, absolut när jag inte är något stort fan av att prata i telefon. Saknar också min tredje familj naturligtvis. Covenet alltså (förstå hur lycklig man kan skatta sig när man har tre familjer...!). Men jag saknar inte min gamla hemstad, den var skön att lämna! Nej nu börjar jag bli trött och sitter och svamlar. Jag hoppas ni mår bra där ute.

  Kärlek!

  Tankar kring det gudomliga som energi

  Min kvarn i huvudet maler på. Mina senaste tankar är dessa, om jag ska försöka sätta dem på pränt:

  Jag har ett tag vänt mig bort från tanken att gudarna bara skulle vara energi, energi som kan användas, manipuleras. Det har låtit så opersonligt och vanvördigt. Men nu inser jag väl att det inte behöver vara så. Tankar är energi, känslor är energi, och om de psykologiska processer man ofta sätter i samband med magiskt arbete är energi, är det ju också gudomligt. Då blir processerna och händelserna en manifestation av det gudomliga, om man går med på att det gudomliga är energi. It starts to make some sense.

  Men, gudarna är alltid mer än vi kan erfara, så nog finns det också något bortom det vi kallar "energi". Det skulle jag tro att de allra flesta håller med om.

  I dag läste jag en teori om att specifika gudomar väljer att uppenbara sig för människor som har haft den typ av upplevelse som kan relateras till dennes energi. Det låter också förståndigt, och åter igen en fråga om energi. En teori från en annan källa säger att den gudom man dras till ofta innehåller en kvalité, egenskap eller energi som man behöver integrera i sig själv och sitt liv.

  En annan fråga jag kom att tänka på, som nog hör ihop med dessa funderingar, är att dra in en gudom i sig. Jag antar att det inte egentligen handlar om att dra in/ner en gudom, eftersom vi aldrig är skilda från det gudomliga. Snarare handlar det om att skifta medvetande och göra sig själv uppmärksam på det gudomliga som alltid finns inom oss, den energi vi alltid kan plocka fram från inom oss själva och som djupt ner rymmer alla former hos det gudomliga. Eller kanske handlar det om att väcka det gudomliga inom sig för att skapa en slags bro till det gudomliga i det yttre, och att det är det som skapar känslan av helhet och integrering?

  Nej, nu orkar inte min hjärna med fler funderingar, men det kändes bra att verkligen få ner det så jag kan återkomma till det senare. Jag ska återgå till kaffet och min bok.

  Korp

  Jag blev så otroligt glad i dag. Vi var ute i skogen, i en japansk trädgård när jag plötsligt stannade mitt i ett steg. Jag hörde hans röst långt innan jag såg honom. Korp. Med ett vidunderligt läte annonserade han sin närvaro och sedan flög han över våra huvudet på svarta breda vingar. Magnifikt.

  Släpper koncepten

  Ett tag har jag haft svårt att meditera och att få kontakt med Gudinnan. Men jag började om nu när jag flyttade. Jag köpte ett litet, litet bord där man inte får plats med mycket mer än två ljus. Detta var mycket medvetet, jag ville inte längre ha statyer, symboler och annat som distraherade mig. Rent och avskalat skulle det vara och jag har de senaste gångerna försökt att släppa alla koncept och föreställningar när jag har mediterat. Det har fungerat. Jag har försökt att bara låta Henne komma, i vilken skepnad Hon än väljer, i stället för att försöka styra in det. Otroligt vilken skillnad det har gjort de få gångerna jag har provat. Jag tror att jag har känt mig lite inmålad i ett hörn och att det har hämmat mig. Nej, nu släpper jag alla koncept och bara upplever.

  Trädgårdsfantast

  Det verkar som att jag ska få celebert besök av en annan bloggersta i nästa vecka, det ser jag mycket fram emot! Ska bara komma på vilket bakverk jag ska bjuda på... Vår ugn verkar mer än måttligt trög så jag hoppas att det över huvud taget går.


  I förrgår började vi röja i trädgården, det var så skönt! Min man klippte gräset medan jag kämpade med att röja bort buskrester ur marken med svett och spade. Där kan man snacka om att få utlopp för sina aggressioner! Efter att han hade klippt färdigt såg det genast mycket bättre ut och jag började räfsa marken till enorma högar som vi lade på komposten. Man kände sig verkligen nyttig och produktiv och jag slutade inte förrän jag hade fått ett elakt skavsår på tummen efter räfsan. Man ser verkligen att trädgården inte är omhändertagen på länge och vi har mycket jobb framför oss. Men vi ska få den fin! Vi tittade ut var vi skulle ordna land och rabatter och jag ser fram emot nästa vår. Några lökar blir det nog i höst dock. Vi tänkte köra på påskliljor. :) Jo just det, jag beställde en gratis frökatalog från Impecta också, så den ska jag sitta och mysa över i vinter.


  I går var jag på arbetsförmedlingen och träffade min handläggare för första gången. Tack och lov  var hon mycket trevlig men jag fick inte så jättemånga tips om hur jag skulle gå vidare. Nåväl, förhoppningsvis kan jag snart få ett jobb, jag försöker att tänka positivt. I dag har jag ringt runt till lite olika skolor men de flesta rektorer var lediga. Det känns så träligt att jag inte har tagit min examen än bara! I värsta fall har jag funderat på telefonjobb tills det ser bättre ut på arbetsmarknaden.

  Nähepp, nu blir det lite sen filmkväll tror jag.


  Lughnasadh

  Nu är jag framme i mitt nya hem i Blekinge. Hittills har vi nästan bara kånkat lådor och packat upp, men själva flytten gick mycket smidigt. Jo, förutom att jag blev kissad på av min ena katt i bilen, inte lika mysigt. :) Tyvärr har vi varit tvungna att göra av med en hel del pengar också. Vi byggde t ex en innerdörr så att inte katterna kommer upp på övervåningen och sedan massa småsaker som behövs, t ex duschdrapperi och en hel annan massa junk. Tusenlapparna har flödat, mina vänner. Nu är det snålt leverne som gäller.

  I går sökte jag mig runt i skogen vid husknuten för att finna en ritualplats. Efter upp emot en timmes vandrande hittade jag till slut en jättefin plats. Under är bilder från ceremonin. Hoppas att ni alla också hade det trevligt!