Eldmånad

Shit, vad lite jag har skrivit på sistone! Tänker inte räkna upp massa ursäkter, så det räcker med att säga att jag har varit ganska upptagen. ;-)

Det riktigt kändes där att man gick över till eldmånad, solen brände och det blev en vridning i hjulet, i cykeln. Sommaren kom.

Jag har verkligen inte jobbat med övningarna i häftet heller. Lite för att jag kände igen ganska mycket den här gången, men det är ju verkligen ingen ursäkt! Jag har väl bara varit lite lat och tyckt att jag behövde sommarlov. Bah, nu börjar jag bortförklara igen! Jag ska läsa igenom det idag igen och göra iallafall två övningar kan jag bestämma. Jag behöver mer självdisciplin.

Något som har influerat mig ett tag nu är Dion Fortune´s bok The Sea Priestess. När jag tänker efter nu i efterhand borde jag väl läsa den under vattenmånaderna! :-O Woops... Hur som helst. Det känns som att det började med att jag i Norrköping hittade en staty av Mångudinnan, som jag köpte. Sedan bara "råkade" jag plocka fram boken som jag haft i nästan ett år och nu är jag fast i Morgan La Feys värld. Jag kan verkligen rekommendera den! Boken alltså. Jag har alltid känt det som att den aspekten av Gudinnan är ganska avlägsen, men nu börjar jag nog närma mig den mer och mer. Tidvattnet har vänt.

När vi åkte bil i Sörmland förra veckan så fick jag en ganska fin upplevelse. Jag tittade ut genom bilfönstret och såg nästan hur vinden ven fram och jag såg hur gräset rörde sig som vågor. Det var som att se en metafysisk rörelse i naturen, som att se energi. Svårt att förklara, men det såg verkligen häftigt ut!


En händelse här hemma krävde verkligen en rening förra veckan. En hetsig diskussion mellan två personer (jag var inte inblandad) vilket ledde till en mental och fysisk kollaps för en av dem. Jag kände mig ganska skakig och behövde om inte annat lugna ner mig själv och den ena stackars katten som blev helt vettskrämd. Först hämtade jag vit salvia som jag tände och gick omkring med i alla rum. Sedan tände jag de två lila ljusen vid mitt ena "shrine" och bad tyst Gudinnan att rena mitt hem. Sedan mediterade jag en stund och hamnade i lätt trans och bjöd in Guden och Gudinnan och såg för mitt inre hur ljusa varelser vandrade omkring här. När jag sedan öppnade ögonen eftersom någon trodde att jag sov, så var luften i rummet betydligt lättare. Det var som att lyfta en slöja. Tack och lov för rening!

Jag tar och gör den där personliga färginventeringen nu, så är jag klar med iallafall en grej! :-P


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


VIT. Vit känns som en ren och luftig färg. Oskuld, ärlighet, men också en färg att gömma sig bakom om man känner att man inte är så oskyldig som man vill låtsas om... Vitt kan också kännas en aning fåfängt och den associationen får jag nog när jag tänker på smink, t ex hur geishor sminkade sig vita. Har nog också att göra med att gömma eller kyla sig. Vitt kan både vara avslappnande och energigivande, beroende på intention. Vitt kan också vara bra som en grund, om man vill fylla på med något nytt, t ex vid rening. Jag förknippar även vitt med ljus, och ljus förknippar jag med den högsta formen av kärlek. Villkorslös, gudomlig kärlek. Kommer också att tänka på lugna, goda drömmar.

SVART. Svart känns kontrollerande och lite strikt. Tänker förmodligen på prästkläder och andra auktoritetsdräkter. Natten, hemligheter, det fördolda, att vara vilsen eller att inte hitta något. Självkontroll eller självcensur. Galenskap. Ett translikt tillstånd av lugn och vila. Att vara mellan världarna. En kvinnlig aspekt eller arketypisk kraft; haggan. Mysterier, att inte veta allt men veta det som är tillräckligt. Överlevnad på så små medel som möjligt. Uppriktighet, utan falskhet; det är precis så osminkat som det ser ut att vara.

RÖD. Ilska, avund, passion, erotik, hetta, eld. Lockelse, tabu. Uppskruvade känslor med sinnesförvirring som följd. Oöverlagda handlingar, tempo, alarmerande. Impulsivitet. Jakt, blod, uppoffring.

ORANGE. Energi, friskhet, nyskapande. Exotiskt, erotiskt, lekfullt.

ROSA. Förälskelse, lyckliga känslor, familjeband, vänskap. Ödmjukhet, hålla tillbaka sig själv för andras skull, osjälviskhet. Självbedrägeri, att inte se verkligheten som den är, för orealistiska ideal. Att bära andras bördor.

GUL. Solen, renhet, lycka, barndom, sommar. Att vara avundsjuk på andras framgång, att vara i centrum, att försöka sno åt sig rampljuset.

GULD. Ädla ideal, positiv auktoritet, storslagenhet, rikedom - både materiell och andlig sådan. Kan locka till sig fel sorts människor, som bara vill ha dina rikedomar eller spegla sig själva i din glans. Andlig makt och löften om makt. Att härska.

GRÖN. Pengar, växtkraft, dynamisk kraft, långsamma förändringar, natur, läkande kraft. Lugn och ro, vila. Tillväxt, att röra sig framåt, envishet, strävan.

BLÅ. Vatten, svalhet, distans, oro. "Måsten" i livet, att göra det rätta även om det bär emot, ädelmod. Intellektet, logik, tankegångar. Beskydd.

GRÅ. Något man tror är grått kan egentligen innehålla många färger om man tittar efter noggrant. Illusion, trick, spefullhet. Misstänksamhet, lögner. Att gömma någots rätta ansikte. Bra färg om man inte vill synas eller om man vill dölja något.

SILVER. Månen, vatten, undanflyende, finner sin egen väg. Dragningskraft, magnetism. Kvinnlighet, en ung kvinna med många erfarenheter. Kunskap, visdom. Att hjälpa och dela med sig med det man kan. Moderlighet.

BRUN. Stadighet, rötter, traditioner. Att hålla samman. Organisera, kategorisera. Förbund, att lita på varandra, att vara tyst, att behålla hemligheter, att vara stilla.

LILA. Andlighet. Rött och blått möts och bildar ett mellanting; det bästa av två världar. Spirituell kraft, healing, mentala kvalitéer. Andakt, högtidlighet men samtidigt med ett tillåtande drag. Magi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hmmm... Jag missuppfattade övningen, men det gör inte så mycket. Det var roligare att göra så här! Nu har jag min alldeles personliga färgkorrespondens! :-D

Jaja, jag ska vara ännu mer duktig idag och göra mer när jag har varit och handlat.

Gudinnans frid!


Avslutning av delkurs 3 - Luftelementet

Ja, nu går delkurs tre mot sitt slut. Kan inte säga att jag är så jätteledsen över det, för nästa är ju eld! Tror det passar mig mycket bättre, men det återstår att se. Jag kan iallafall säga att den här genomgången av luftelementet har öppnat mina ögon lite och fått mig att inse hur viktigt det är med alla delar och att luftelementet kanske inte är mig så främmande trots allt!

Jag skulle iallafall sammanställa en lista nu om vad jag tycker hör till luftelementet, utifrån delkurs 2 och 3 och mina anteckningar därifrån. So, here we go: • Drömmar, både att jobba med terapeutiskt genom att gestalta eller på annat vis försöka finna svar i. Reflektera över genom att måla, berätta eller skriva ner. Att beakta budskap eller kommunikation som sker genom drömmar med sitt högre jag, olika väsen etc.
 • Tidigare liv-minnen eller ativistisk kunskap, som kan sammankopplas med den odiska manteln.
 • Insikter genom att man granskar ställningstaganden och åsikter, ett medvetet reflekterande som gör att man kan se samband och därigenom tillägna sig visdom.
 • Fåglar/fjädrar. Kan sammankopplas till att man höjer sig över problem/situationer/känslor och får en överblick/ser samband. (Stenar som t ex falköga.)
 • Meditation och andning
 • Vibrationer/ljud/tal/toner
 • Analysera - problematisera - ifrågasätta
 • "Att förstå vindens röst"
 • Övervärlden
 • Storm, orkan, vind, andedräkt
 • Athame, svärd, boline, BoS, rökelse, blåsinstrument, att vissla, brummare/vinare, häxhatt, pyramidform
 • Öster, ny början, det lilla barnet, våren, nymånen, sylfider
 • Intellektet, logik, samband
Phu! Det var lite att bita i. Det är säkert mycket jag har glömt, men det här kanske är någon slags kärna. Vissa saker jag tog upp här är symboler eller redskap, andra är nyckelord. Det som har uppenbarat sig mest för mig är det här med samband. Att se sambandet för att nå insikt och visdom. Det sanna sambandet.


Storytelling
I dag så provade jag på Storytelling för första gången. Jag hade varit sugen på att prova det ända sedan jag läste om det i häftet, men jag hann inte och sedan glömde jag nog tyvärr bort det... Men när jag satt och läste igenom lufthäftena idag så kom jag fram till att jag skulle testa på stört. :-)

Man skulle berätta högt för sig själv om sig själv. Först skulle man prata om ens idealbild av häxan eller magikern. Jag berättade om den manliga eller kvinnliga häxan som bodde ensam i skogen. Mitt i skogen bodde han/hon (det för ju onekligen tanken till Nattskogen, men de här tankarna har jag burit på länge) med bara ett husdjur/familiar som sällskap, kanske en katt. (Vid det här laget började jag verkligen känna av hur mitt medvetande förändrades från det yttre till det inre!) Dagen var tydligt strukturerad. Den började med att häxan gick upp och utförde någon form av ritual; kanske gick han/hon ner till en källa med ett offer till källans ande? Det var viktigt för häxan att återknyta med de krafter och väsen som fanns på platsen och i närheten. Häxan vandrade mycket i den ljusa lövskogen på dagen och på kvällen tände han/hon en brasa inomhus eller utomhus och berättade sagor eller sjöng för sin katt och alla andra som ville lyssna. Vissa dagar kunde häxan vara alldeles tyst och andra dagar var hon vild som en vårvind; det berodde på strömningarna i naturen och världen runt omkring.

Sedan skulle man berätta om häxan inom sig, som hade dragits till den här kursen. Jag kommer inte ihåg lika tydligt vad jag berättade här, för det var väldigt känsligt och intuitivt. Nej, jag behåller det för mig själv. Men jag lovar, det kommer fler berättelser i framtiden...

Nu ska jag bara försöka sätta ihop en ritual där jag inviger mig med Luftens kraft. Jag har tidigare läst om mysiga ritualer där man koncentrerar sig på ett speciellt element och inreder därefter. Det ser jag fram emot! Det kommer nog bli mycket ljusblått, fåglar, fjädrar, gult, bevingade varelser etc. Det ska jag försöka hinna imorgon. För på tisdag kommer nog nästa kursbrev.


Må så gott och vandra i evig skönhet!


Automatisk skrift

OK, nu har det gått en period igen. Nästa kursbrev är på G och jag har knappt haft tid att bearbeta det förra. I sommar ska jag verkligen försöka ägna mig en hel del åt olika övningar, för att försöka hinna ikapp. Det känns jättetråkigt att inte ha den ro som behövs, men mina övriga studier på universitetet är väldigt krävande.

Jag provade på automatisk skrift - som stod beskriven i kurshäftet - för några dagar sedan. Senast jag provade var jag i 15-årsåldern så det var ett bra tag sedan och en del har ju hänt sedan dess! Jag koncentrerade mig på att försöka på kontakt med mitt högre jag för att få råd. Jag satt någon gång på eftermiddag, kanske runt 16-tiden. Det var tilltagande måne. Det hela skedde ganska spontant, för jag kände mig väldigt inspirerad och "in the mood" just då. Det här budskapet kom:

Om inte du har sagt nej om inte kommer jag komma hem skola hjälp mig hem säg om jag nej hem skor holm

Det var ju inga punkter eller så, så det är ganska förvirrat... Vet inte vad det betyder heller. Jaja, konstigt värre!