Pratgruppsmöte

Life is sweet! Vad skönt det känns att få ägna sig åt det som fyller ens liv med glädje och sammanhang; wicca! Ja, ni gissar rätt, idag var jag på ett till pratgruppsmöte och det känns hur bra som helst. Det är så obeskrivligt otroligt att få sitta ner över hemlagad marmelad, varma smörgåsar och en kopp te och få prata med andra wiccaner om wicca! Gemenskapens kraft ska man verkligen inte underskatta och jag är så glad över att jag får uppleva detta, det är som att befinna sig högt över molnen. Alla mina böner och all min energi ledde äntligen fram till målet och jag är otroligt tacksam. Tack Isis! Tack Cernunnos!

pentagram

Självinitiering och att vara kallad. Röriga tankar!

Just nu lyssnar jag på Gottfrid Oskarssons UNDERBARA låt Spår i snön, och jag ska köpa hans demo!!!! Lyssna på hans musik på Jamma.se.

Självinitiering
I går natt låg jag och funderade över detta ombestridda ämne. Funderade över att vissa anser att någon ska ha visat vägen och att självinitiering därför inte fungerar, och undrade vad det betydde? Måste någon gå före och visa vägen, så att man går i dennes fotspår, eller räcker det med att någon har vandrat samma väg tidigare? För ingen väg är väl helt unik, utan det finns väl alltid någon som har beträtt den innan? I så fall borde det alltså gå att initiera sig själv.

Det påstås också att initieringen är en sådan kraftfull händelse att den transformerar. Jag har aldrig initierats av någon i en grupp och kan därför inte uttala mig, men jag har svårt att tänka mig att det skulle kunna fungera så som ett autentiskt, mer eller mindre spontant händelseförlopp i verkliga livet gör. För jag tror att livet initierar (eller Gudinnan och Guden om man så vill), och däri ingår människor, men att det som sagt sker spontant och med en tydlig förankring i ens tidigare val och upplevelser. När jag gjorde min självinitiering var det inte den handlingen som initierade mig. Den ceremonin var bara en bekräftelse på den transformation som redan hade skett och den kunde sätta ord och handling för vad jag kände inuti. Livet har initierat mig och jag är något annat nu än jag var då.

Då kommer frågan "Var det nödvändigtvis en initiering inom wicca?" Jag känner så, eftersom jag tiden innan hade jobbat inom en wiccansk kontext. Hade jag inte valt den vägen hade den här typen av initiering aldrig ägt rum! Jag bar själv det största ansvaret till att den skedde, på grund av ett medvetet val, men det var också krafter omkring mig som framkallade den. Jag tror inte att det var en slump, men inte heller ödet, det var en naturlig reaktion. Men att jag över huvud taget valde wicca, det kan mycket väl ha djupare, mer existentiella anledningar.

Att känna sig kallad
Jag låg också och tänkte på att känna sig kallad till wicca. Vad är det som avgör vilken religion man väljer att tillhöra, i vår dags sekulariserade samhälle? Är det bara för att vara rebellisk, för att hävda sin individualitet eller självständighet som man väljer en återuppstådd naturreligion? Är det ett sätt att säga "Titta på mig!"? Jag tror att många tror det och det kan såklart påverka vissa att söka sig dit. Men nej, det må låta flummigt men i mitt fall var det kärlek. Kärlek, så mycket kärlek som jag känner till wicca.

Frågan är om jag som sagt valde wicca, eller om jag blev kallad? Jag tror att vi kallade på varandra, som magneter. Som en växelverkan mellan två parter, mellan något i mitt inre och essensen hos det som utgör religionen: Gudinnan och Guden.Det här blev en ganska rörig blogg, många tankar... Men det är kul att försöka tränga lite bakom och tänka till. Vad är det jag har upplevt, upplever och varför? Teorier kan man ju alltid ha, men de har förmodligen ändrat sig om några dagar. :-) Bakom slöjan finns en annan slöja, och en till och en till och en till...


Följ vargens spår och vandra i frid! varg

Skivan

I dag påbörjade jag faktiskt inspelningen av mitt Yule-album! Med hjälp från min pojkvän förstås, jag är hopplös med att koppla kablar och göra inställningar... Men jag ska lära mig, någon gång! Vill ju kunna fixa det själv så man kan hålla på i lugn och ro och inte bli stressad av att någon står och bara väntar. Jobbigt att känna sig beroende av någon annan för att kunna genomföra sina mål... men brukar det inte vara så i livet? Man är för det mesta mer eller mindre beroende av varandra, precis som en väv.

Utan att gå allt för mycket i på filosofiska funderingar så kan jag ju berätta hur det gick. Det gick... långsamt! Jag är en otrolig perfektionist, absolut när det gäller något som bara innefattar mig och som speglar mig själv. Tror inte att det handlar så mycket om självmedvetenhet, bara att jag vill kunna känna mig nöjd och veta att jag har gjort mitt allra bästa. Jag hade dock ett ögonblick av fånig självmedvetenhet när ett annat band var på väg till sin replokal, som mer eller mindre ligger vägg i vägg med vår. Ni vet, ett sådant där tufft litet gäng med yngre killar som lirar metal, och där stod jag och spelade julsånger. Haha, tyckte faktiskt det var pinsamt. Det tog lång tid att sätta keyboardspelet, men när vi till slut ändrade det förbaskade metronomljudet så gick det tack och lov. Vid ett tillfälle var jag på väg och ge upp och sa "nej, vi tar nästa sång och försöker med istället!" men sedan kom kämparglöden och istället för att låta mig besegras så fortsatte jag att försöka och efter ett tag satte jag den! Det var ungefär så långt vi hann, jag sjöng in en vers också men sedan började det bli dags att gå hem eftersom vi skulle äta och göra skolarbete. Jag avskyr att avbryta mig när jag skapar, men på ett sätt var det lite skönt också. Jag hade haft sådana upprymda och spända förväntningar att hela saken tog musten ur mig lite grand. Någon gång i nästa vecka kommer jag nog att fortsätta.

Kom att börja tänka nu på alla andra skojiga saker runt omkring, att pyssla med ett skivomslag etc... Jättekul! Vill nog ha en eld på framsidan kanske... Borde jag kunna hitta på deviant art att använda (självklart frågar jag om lov innan). Vad kan den heta då? "Låt yule-eldarna brinna"? "Dela ljuset"? Haha, jag måste nog fundera på det! :-D Sitter och kollar på bilder på Devart nu och det finns himla mycket fint! Man kanske till och med skulle fråga om man fick använda en färdig bild...?

Nej, jag ska leta vidare en stund, blev inspirerad!!!

Vandra i skönhet!

gudinna

Aggressioner, dröm och Yule-skiva!

tankebubbla

Maria, du sa det så bra! Bara för att man inte beskriver sig som en glad person så måste det inte betyda att man är en surpuppa. Tack! :-DIgår kväll fick jag ett ryck. Sviterna efter mitt utbrott på en av bandmedlemmarna känns fortfarande i kroppen, så jag behövde få lite utlopp för mina aggressioner. Det började med att jag tänkte städa i sovrummet (som jag alltid lyckats stöka till i, eftersom jag använder det som ett hobbyrum). Vanligtvis när jag städar så brukar jag tända rökelse och levande ljus och sätta på bra musik och sjunga och dansa, bara för att det blir mycket roligare och mysigare. Men istället för den lite lugnare musiken som jag brukar ha (typ Loreena McKennit) så valde jag en skiva som i sig behandlar ilska och då kom jag verkligen igång! Visst, jag städade ett tag, men sedan fick jag för mig att måla ur mig ilskan samtidigt som jag vrålade med i musiken! Haha, vilken terapi va? Men det är ganska härligt att gå in i sig själv så där och bara känna och ge sig hän. Min sambo tyckte dock att det var lite sent så han kom in och sa det, men han märkte ganska snabbt vilket tillstånd jag var i och lämnade mig ifred. Bra när någon känner en så väl att allt inte måste sägas rakt ut. Han vet att jag avskyr att bli störd när jag är inne i något sådant där. :-) Bilden nedanför var det som kom ut iallafall och jag mår mycket bättre nu. Lite tapet kom tyvärr med nere i vänstra hörnet, som ni ser. Säger dock inte att det är ett mästerverk, haha!


colours

Igår tänkte jag också försöka skriva ut mina personliga färgkorrespondenser här från bloggen och stoppa in i min BoS, men det misslyckades. Det verkade inte gå att bara kopiera text. Men vänta lite nu... jag borde väl kunna gå in och öppna inlägget igen när jag är inloggad? Aha...

I natt drömde jag att jag paddlade kanot in i skogar och nedför läskiga fall. Sedan steg vi i land och gick in till en restaurang där vi skulle äta lunch. Jag försökte beställa något vegetariskt, men det var världens otrevligaste tjejer som stod i kassan! Minns inte riktigt om jag skällde ut dem eller om jag bara blev ironisk till slut... Känns som att jag verkligen börjar komma i kontakt med min ilska sedan jag skällde ut min bandmedlem och stod upp för mig själv! Det är ju något jag alltid har haft problem med så jag känner mig faktiskt nöjd med det!

Snart är det bara en vecka kvar tills jag ska till Jönköping igen, yey! Det känns inte lika nervöst som de tidigare två gångerna så man börjar komma in i det eftersom man lär känna dem mer och mer. Ska försöka tänka ut några kluriga frågor så att man inte kommer tomhänt...
 
Har ett projekt på gång också: En hednisk julskiva! Eller snarare Yule-skiva. ;-) That´s right, jag tänker på den förkristna julen och alltså tänkte jag använda traditionella melodier och skriva om texterna. Det är ju inte som att det inte har gjorts tidigare (finns en hel del underbara texter på nätet, absolut av Ellen Reed), men jag vet ingen skiva med svenska texter. Har lyckats ändra några ord i "Nu tändas tusen juleljus" så att den passar till exempel. Kruxet är bara att få TID att spela in, eftersom det är mycket med studierna runt den här tiden. Musiken blir nog väldigt enkel och kommer nog bygga mest på keyboard. Vill bara ha det nedtonat, lugnt och stämningsfullt. :-) Min lillasyster och pojkvän har gått med på att hjälpa till, både med instrument och med sång och om jag bara kan släppa mitt grymma kontrollbehov så kommer vi nog få riktigt roligt när vi gör den också! Får ta med glögg och pepparkakor till replokalen. Jag hoppas verkligen att det kommer bli av!!!!


Blä, upp och ha seminarie imorgon så det är bara att bita i det sura äpplet nu och läsa lite till. Pojkvännen kommer väl ändå vilja spela sitt nya tv-spel hela natten. Hihi...Gudinnans frid!

Isis
Bästa låten just nu:

Io Pan - Inkubus Succubus

Självmedvetenhet, glädje och ord

Efter att ha gett bort adressen till min blogg igår så började jag fundera över hur det jag har skrivit skulle uppfattas av henne? Jag började till och med förbereda något slags försvarstal. Haha! Varför är man ofta så otroligt självmedveten? Man vågar inte sjunga när man är ute och går, inte ta ett litet danssprång om någon ser på och inte låta bli att skämmas lite om man tittar överdrivet mycket på och skrattar åt en skata som spatserar omkring när man väntar på bussen! VARFÖR?! Varför uppfostras man till att bli så hämmad att man inte kan uppskatta små saker i tillvaron? Jag älskar att se fåglar flyga omkring högt i skyn men om jag skulle gå med näsan i vädret och bli vinglig för att jag inte ser vart jag sätter fötterna skulle jag känna mig som fem år igen. Skulle det vara något negativt då? Nä... men...

En liten sak från mitt försvarstal tyckte jag ändå var ganska intressant och det handlar om ifall man upplever sig som en glad person eller ej. Jag kan känna att jag är lycklig utan att uppleva storstilad glädje, även om det låter lite konstigt. Vad jag utgick från var att jag har en del inlägg här där jag beskriver att jag mår dåligt och då känns det som att ni som läser kanske tror att jag ofta mår dåligt. Fast det kanske jag iofs gör, det beror väl på vem man jämför med! Så tänkte jag att jag inte känner mig som en utpräglat glad person. Jag har däremot en väldigt positiv grundinställning: mitt glas är alltid halvfullt istället för halvtomt och så där... Men glad? Njae, det är ett ord som jag känner mig osäker på att sätta ihop med min person.

Jag har en liten ovilja mot ordet glad, att en person alltid skulle vara glad. Då utgår jag från att personen ifråga inte alls reflekterar kring djupet i sig själv. Att vara glad så där i allmänhet upplever jag som en känsla på ytan, medan jag alltid har varit intresserad av att utforska alla mina olika lager. Jag hade nog en period när jag trängde väldigt djupt in, men jag har ingen önskan om att gå tillbaka. Jag har inte riktigt beslutat mig om ifall människan är väldigt vacker eller väldigt ful på insidan. Förmodligen båda ytterligheterna! Jag har iallafall utforskat min yttersta fula sida (även om det självklart fanns en bra bit kvar dit jag inte ville gå och aldrig vill gå) i lite yngre år och nu är jag inne på andra linjen, men att utforska det som är vackert och positivt i mig själv. Men för att kunna uppskatta det och få ett djup i det vackra så måste jag ju känna till den andra sidan också. Annars blir det som sagt - ytligt. Kanske är den vackraste människan hon som också är medveten om sina mindre positiva drag, för att uttrycka det milt. Hon som då kan omfamna ALLA, för att hon känner ALLT?

Så kanske, om jag når dit, kan jag säga att jag är glad? Kanske då kan jag säga att jag är nöjd och tillfreds.Vackra, starka ord:

Schaman
Korp
Visdom
Ur
Gudinna
Ljus
Mörker
Vision
Kraft
Mana
Källa

Födelse
Vild
Liv

Healing och drömmar om läskigt coven

Måste skriva, även fast jag borde plugga...

I går kväll pratade jag med Sparrowhawk på msn och vi kom in mycket på healing. Vi bestämde oss för att prova att skicka till varandra. När han skickade blundade jag och tyckte mig se slöjor av vitt och lila ljus som snurrade runt mig. Syftet var att öppna mig mer för subtila energier. Jag skämtade om att jag kanske skulle drömma något roligt på natten.

Sedan skickade jag och då var syftet att balansera. Det kändes som att det flöt vågor av energi från mina handflator, så det var väldigt behagligt. Jag bad även Quan Yin om hjälp och kände hennes närvaro. Jag fokuserade på huvudet och magen och det var i närliggande chakran som han kände, så det var positivt.

Hur som helst så hade jag en ganska speciell dröm på morgonen. Jag drömde att jag besökte ett coven som jag kanske skulle gå med i. Först verkade de vara nordiskt inriktade. De tog med mig och en annan tjej för att titta på deras vikingabåt. Den var upplyft i luften och under kunde man se namnen på alla deras medlemmar inristade.

Sedan gick vi till en kyrkogård mitt i natten, där de utförde någon ritual vid en grav och sedan skulle jag och den andra tjejen också pröva. Det låter skitdumt, men vi skulle använda "skinnet" på bröd som vi först skulle skala bort. Översteprästen började nu göra närmanden mot mig, han lade sin hand på mitt lår och hela tiden blev han äldre och fulare. :-)

Ja, det fortsatte lite i den stilen iallafall, det visade sig att de var inblandade i porrbranschen och hej och hå. Haha, snurrigt. Vi åkte förresten i en bil också. Genom fönsterrutan så såg jag en man och en kvinna som utförde någon form av ritual i sin trädgård. Det såg så där riktigt "häxigt" ut med rykande kittlar och grejer.

Har säkert glömt mycket nu under dagen tyvärr. Jaja, nu ska jag läsa. Au revoir.

Fullmåne, Samhain och utanför kroppen

Ikväll är det fullmåne... Det sägs att fullmånen förstärker alla känslor man för tillfället bär på, eller vad man går igenom. Hade en pissdålig start på dagen med att saker inte gick som jag hade planerat och då bröt jag ihop och hamnade i en väldigt negativ tankespiral. Jag märkte att det hände, men kunde inte stoppa det. All min osäkerhet riktad mot mig själv kom upp till ytan och jag mådde rätt kasst, ända tills pojkvännen fick iväg mig att äta middag och bowla. Bra drag älskling! Det var fruktansvärt jämt på bowlingen och vi vann två omgångar var! Han vann över mig totalt med ett poäng. ;-)

Samhain firade jag för några dagar sedan också. I snöovädret, den första snön för i år här, gick jag ut i skogen och tände marschaller och sjöng och gjorde mig av med lite. Eftersom jag ska börja arbeta i grupp så tänkte jag förbereda mig för det, så att jag kunde gå in i gruppen och göra mitt bästa i den. (Som vanligt väldigt höga krav på mig själv...) Så jag lade av mig lite av mina år som solitär och funderade över vilka egenskaper som skulle kunna hjälpa mig att anpassa mig till gruppen. Jag räknade tyst upp några egenskaper... och kom på att jag hade dem alla! Det hade jag inte förväntat mig. Det gjorde mig lite stolt och kanske var mitt huvud lite högre lyft när jag gick hem.


Hela tiden jag var ute var det lite småkusligt. Hela tiden skymtade saker i ögonvrån och det verkade vara livat på platsen. Min pojkvän ser saker nästan varenda gång vi är i den skogen.


Jag funderade för ett tag sedan över folk som medvetet lämnar sina kroppar... Jag kan förstå att folk känner för att överge sina kroppar och i sinnet färdas till trevligare ställen, jag har själv väldigt god lust ibland när jag mår dåligt eller känner mig överhopad av krav och måsten. Det vore ju så lätt att bara sova, dagdrömma eller sjunka djupt in i sig själv! Eller om man känner sig än mer drastisk, dö. Jag fick tidigt lära mig att tänka att livet på Jorden var som en skola, och det är våra kroppar som gör att vi stannar här och tar itu med våra läxor. Utan en kropp skulle vi bara kunna sticka iväg om det blir för jobbigt. Men det gör också att kroppen kan kännas som ett fängelse. Det är spännande att vi har förmågan att lämna kroppen även om det är ett fenomen som kan kännas lite fööör lockande ibland.


Baaaa, de negativa tankarna sitter visst kvar, men nu har jag skolarbete att fokusera på. Hasta la vista.