Yule

Bättre sent än aldrig, right? I går kväll firade jag min Yule, efter att ha skjutit upp det och skjutit upp det. Jag hade inte planerat någonting, utan gick uteslutande på känsla. Det var ju ganska länge sedan jag hade en sådan ritual! Åkallan av riktningarna blev så otroligt fin och känslosam, det blev verkligen en åkallan från hjärtat. Och jag kände att det hjärtat gav fick det också tillbaka, jag var tvungen att pausa och bara känna och ta emot av de energier som flödade där i cirkeln.

Jag funderade mycket över hur jag ska gå vidare med mitt liv under nästa årshjul. Jag har haft ett ganska händelserikt halvår och det är väl därför jag inte har uppdaterat bloggen så mycket heller. En kombination av världsliga och andliga ting har tagit nästan all min energi. Så jag tänkte, vad är det som ska födas? Hur ska jag gå ur det här? Svaret jag fick från min tarotlek var Page i pentagram. Det gav mig dock ingen spontan känsla, jag tycker det är svårt med klädda kort. Har ni någon uppfattning om kortet?

Avslutar med två bilder på altaret. De blev inte så bra men min kamera hängde sig precis efter.

 


Ankh - livFörra helgen, under julklappsletandet, hittade jag något fint även åt mig; ett ankhkors. Och titta så perfekt det passade mitt pentagram i storlek! Nu står det dock på mitt shrine åt Aset, och förgyller platsen än mer.


Bön

"Gör mig stark i anden,
modig i handling,
ömsint i kärlek.
Låt mig agera med visdom,
övervinna rädsla och tvivel,
upptäcka mina gömda gåvor,
möta andra med medkänsla
och vara en källa till läkning.
Låt mig se på varje dag
med hopp och glädje."


Keltisk bön

"Omslut mig, håll ondska utom
Omslut mig, håll falskhet utom
Omslut mig, håll okunnighet utom

Omslut mig, ge glädje inom
Omslut mig, ge heder inom
Omslut mig, ge visdom inom
Omslut mig, ge kärlek inom"


En tanke

En tanke jag vill skriva ner för att spara, fick jag från Anni (Mirth and Reverence) på YouTube. Invokation brukar man oftast göra i grupp, alltså att kalla in en gudom i en person. När man arbetar själv kan man dock invokera (eller hur böjs invoke på svenska?) en gud eller gudinna när man tänder ljus. Ljuslågan är ju en vanlig representation för gudomlig närvaro. Det var så självklart att jag på en nivå inte hade fattat att det var det jag gjorde! Ibland känner man sig inte helt skärpt. :)
 


Nya sakerJag har tillfört två nya saker till min dagliga rutin; först en liten skrivbok där jag har börjat samla olika böner, dikter och sånger. Och i söndags gjorde jag ett radband tillägnat Aset. Till pärlorna ber jag en morgonbön till Aset. Jag är glad att jag även har lärt mig den på egyptiska. Det känns lite speciellt att använda samma språk som Hon dyrkades på förr. Jag gillar verkligen radband!