Fullmåne!


 image46

Hej alla!

Jag har för en gångs skull firat fullmåne! *lycklig* För ungefär ett år sedan skrev jag i ett inlägg att jag hade fått till mig att fira och hedra min kvinnlighet vid esbat. Problemet är att jag inte har kommit underfund (och inte funderat så mycket över) med vad det innebär! Vad är allmängiltigt kvinnligt? Finns det? Vad innebär det att vara kvinna i dagens samhälle? Det här är frågor jag behöver närma mig och som jag ska jobba med ett tag framöver.

I går fick jag ett ryck sent på natten och började läsa igenom mina gamla brev från häxkursen. Det var nog det som föranledde det hela, tror jag. ;-) Och då bestämde jag mig för att inte sluta kalla mig för häxa (har funderat länge på om jag verkligen vill kalla mig det). Häxa är inget negativt ord. Det är odefinierbart och luddigt däremot, men för den skull inte negativt! Jag tänker så här, att även om jag inte skulle vara just wiccan, skulle jag ändå behålla mycket av det jag gör, och då finns det inget annat fack än häxkonst. Om man nu gillar fack, vilket jag delvis gör för att det håller världen i ordning. Haha. Alla är så rädda för fack!

Hur som helst. Eftersom jag hade bestämt mig för att fira, var jag tvungen att bestämma mig för hur. Det var som sagt länge sedan jag firade fullmåne och jag har aldrig haft någon färdig modell att utgå från. Oftast har det handlat om healing för mig och så har jag gått på känn. Eller intuition, med ett finare ord. Nu sökte jag lite på Internet och ramlade in på en välbekant sida där jag hittade en vacker ritual, och en annan sida med en underbar text. Jag översatte allt till svenska, ändrade lite här och var, kombinerade dem och körde mer eller mindre igång. Här är man snabb i vändningarna! Hela gårdagen och idag har jag varit enormt frusen, och innan jag startade ritualen gick jag omkring här och huttrade. Men för tusan, när man slår cirkeln och sätter igång blir jag alltid varm! Det är fantastiskt och jag kan inte riktigt säga hur det går till. Man skapar en plats mellan världarna, och det är inte bara struntprat. Man drar upp energier och det påverkar förstås också, och man tänder ljus och rökelse... och kallar in kärleksfulla gudinnor förstås! :-D Allt detta påverkar.


Måste skriva texten jag hittade och översatte, så ni får läsa den. Jag tycker den är underbar och den klingar väldigt väl hos mig och min syn på Mångudinnan.


Jag är de tre månarnas gudinna
Jag är nattens härskarinna
Jag är jordens rikedom
Jag är månen och haven
Jag är allt som var, är och som ska komma
Ingen dödlig har någonsin skådat vad som döljer sig bakom min slöja,
för jag är i sanning mysteriernas härskarinna,
hon som vakar över nycklarna
Jag är allt levandes drottning, för jag är Naturens Gudinna
Jag ler, och månens strålar omfamnar allt
Samlas i hemlighet om ni måste,
men dröj ej kvar för länge bakom stängda dörrar,
för det är i jordens överflöd och himlens gränslöshet som mitt sanna tempel finns,
och månen, solen och stjärnorna ska bevara era hemligheter
Jag är allt detta och mer
Hör mina ord, mina barn, och glädj er
Sök mig i dessa ting, men framför allt,
i din egen själ, för det är där jag är
Jag har varit med dig från början
och jag ska vara med dig i slutet
Jag är begynnelsens livmoder
som ännu inte är föreställd eller känd


Jag tycker att den är fantastisk och jag ryser nästan varje gång jag läser den. Jag känner mig välsignad som fick känna hennes närvaro inatt. Jag fick ett namn av henne också, ett som jag ska använda när jag talar med henne. Jag såg ner i min bägare med vatten, och där låg den och glittrade. Pärla, alltid i det trygga havets omfamning. Så vill jag leva.


TerminsstartNu är jag grymt trött igen, jag hittar knappt tangenterna. Det är alltid jobbigt i början av en ny termin, helt plötsligt har man föreläsningar 08 varje morgon. Eftersom jag pendlar innebär det också att jag måste gå upp tidigare än de flesta andra. Första tentan är om en vecka, i fonetik. Lite intressant men mestadels jobbigt. Måste ta tag i grammatiken som jag har missat också... Undrar vad jag skulle göra om jag inte utbildade mig till lärare?! Vad skulle jag då ha gjort de gångna tre åren?

I går kväll mailade jag runt till lite folk som var intresserade av wiccaträffen. Det kan nog bli ett gäng och det känns så kul! Jag är riktigt uppspelt och ser mycket fram emot det.

Ikväll ska vi repa och jag har lite prestationsångest för att jag försöker skriva ihop en ny låttext. Brukar ha flyt annars, men nu har det hakat upp sig! Har en vers och refräng än så länge... Innan dess hade jag tänkt baka en paj. Björnbärspaj. Fick bara ett ryck.

Jag måste få skryta lite också. I går byggde jag ihop en BENNO-hylla från IKEA alldeles själv! Jag kom hem innan P och tänkte överraska honom, för han hade sagt - på ett mycket självklart vis - att han skulle bygga ihop den när han kom hem. Jag har alltid känt mig osäker på ritningar och dylikt, så jag ville mest testa om jag verkligen kunde göra det själv. Det var inga som helst problem. Jag är bäst. :-P P blev inte så förvånad som jag hade hoppats på, men kanske iallafall lite glad över att han slapp för en gångs skull...?


Peace out

Alternativ

Hej igen!

Andra dagen med reiki gick bra också, trots att jag blev en timme försenad pga tågen etc (jag ringde såklart i god tid). Det var trevligt att få sitt certifikat och så där, kände som "på riktigt" då. :-)

Men en sak som inte fanns i mina beräkningar hände under en praktisk del, då jag fick ta emot reiki. Jag och Sacred Raven hade pratat ganska mycket om drakar i några dagar via msn och det låg ganska nära ytan. Har jobbat lite med drakar förr, men sagt att jag inte kommer göra om det. Dock är det ganska lockande att plocka fram dem och leka och det var precis vad jag gjorde. Det resulterade inte i mycket mer än underliga tankar om människor som föda, sporadiska kramper i mitt mellangärde, ett skratt (som inte var mitt) och en vilja om att väsa. :-P Så inget farligt alltså, ingen märkte vad som hände. Jag berättade senare för Sacred Raven på msn, när han frågade varför jag försvann bort så fort efter övningen. Jag behövde några minuter att bli mig själv på, men jag märkte ändå senare att hon inte var helt borta, utan betraktade det hela från "baksätet". När jag såg ner på mina händer såg jag klor ett tag. Vi kan säga att det var min livliga fantasi. ;-P

Imorgon påbörjar jag mitt fjärde studieår på universitetet. Jösses vad det går undan! Det har hänt så mycket på de här åren. Katter, giftemål, coven, häxträffar mm. Jag har förändrats ganska mycket, blivit mycket mer öppen och har lättare för att prata med främmande människor, mer positivt inställd till människor överlag. Tycker kanske fortfarande att det finns fler idioter än folk som passar mig, men kan inse att jag också är en idiot emellanåt. Haha. Det jämnar ut sig. Tror också att jag har fått större självkänsla och självsäkerhet, eftersom jag hela tiden har blivit utmanad och faktiskt klarat av det! Jag litar mer till min egen förmåga (även om det är en bra bit kvar fortfarande) och vågar ta mig an mer.

Jag kollade för några dagar sedan hur det var att börja förra året efter sommaren. Ojojoj, vilken ångest jag hade då! Trodde inte att någon skulle tycka om mig. Men jag blev överraskad. Nu handlar det mer om själva studerandet, känner mig ganska trött på det men hoppas att jag kommer bli inspirerad. Tyvärr måste jag tenta om grammatiken. Berättade det för mamma i förrgår och hon blev nästan chockad. Har hon börjat vänja sig vid att jag kan lyckas med saker? ;-) *sade hon lite sarkastiskt*

När jag och pojken var i Sthlm och hälsade på henne köpte jag en tröja jag ska ha imorgon för att muntra upp mig själv. Haha! Märket är "Hell Bunny" och jag gillade alla kläder jättemycket! Där uppe såg vi hur många alternativa människor som helst och jag blev både avundsjuk och inspirerad. Jag vill också! Så jag ska försöka hitta tillbaka så smått. Inte för mycket, men jag kanske kan göra det lite subtilt? Nu ska jag ju ändå inte ut på någon skola på ett år så jag kan se ut hur fan jag vill när jag bara ska sitta och bokmala mig med litteraturhistoria! Moahahahahah!

(Min tröja har lila ränder istället för röda och är snyggare tycker jag.)


image45

Jag börjar 14.15 och håller på till 15.00 så det känns ju värt att åka in för bara 45 min. Men, men, introduktioner är introduktioner.

Reiki 1

Igår började äntligen Sacred Ravens kurs i reiki som jag har varit anmäld till ett bra tag. Reiki har jag velat prova i flera år. Ojojoj, massa år! Så jag blev så glad när jag fick chansen, till ett pris jag kunde godta. :-P

Jag kom med bussen till stationen ganska tidigt och väntade på att han skulle möta upp mig, så jag satte mig på en bänk. Efter ett tag kom en busschaufför gående mot mig och skulle in i byggnaden bakom mig. "Är det dagen efter eller?" Förvirrat såg jag upp. "Va? Nej. Va?" (Eller något liknande, mäkta intelligent for ur min mun.) "Jag trodde att du hade varit ute och festat och väntade på bussen hem." svarade han fnissande. "Jaså, ser jag så sliten ut?" frågade jag lite sarkastiskt. Han skrattade (åt sig själv antar jag) och gick in genom dörren på sidan, sedan stack han ut överkroppen: "Ha en bra dag!" Människor är bra underliga...

Ganska snabbt in i kursen (när vi kom till mer praktiska delar) märkte jag att "Wooo. Nu händer det nåt!"  Jag kände mycket energi i kroppen (eller ska jag börja säga "ki/chi"?) Absolut i en rörelse som hade renande inverkan, om jag inte minns fel. Initieringen var lite spännande också. När tecken ritades i luften över händerna kändes det som om spiralen snurrades upp. Det var just i händerna jag kände någon slags förändring, de kändes lite annorlunda, det var en annan sorts känsla i dem än tidigare.

Får skriva mer sen, nu måste jag gå till bussen för att åka in igen för den sista dagen. :-) Wish me luck.

Hemkommen

Hoho! Nu ska jag göra en liten uppdatering om vad som har hänt, men först lite roliga skämt! Man behöver ju ett gott skratt ibland.

Q: How many Sex magicians does it take to screw in a light bulb?
A: They don't screw in light bulbs, they screw on the altar!


Q: How many Frost "School of Wicca" Witches does it take to change a light bulb?
A: "Just you! That's right, YOU! And for only $195 we'll send you our complete "Witches Magic Power of Light Bulb Changing Course" with real knowledge that you can apply this to ANY light bulb ANYWHERE! Listen to the testimony of a young couple from Wisconsin who..."


Q: How many years does it take for a solitary Witch to change a light bulb?
A: How long does it take to get one out of the closet?


Q:How many years does it take a Dianic Wiccan to change a light bulb?
A: You can change it whenever you are empowered to do so.

Phu! Nu orkar jag inte rota fram fler. Om ni inte har gjort det, så läs "Why does the chicken cross the road?" som finns längre bak i min blogg. De är fruktansvärt kul!
Jag är numera en ärbar, handfäst kvinna. ;-) Mitt stora, hjärtliga tack går ut till mitt coven som gjorde lördagen den 28/7 till en fantastisk dag!

Dagen efter åkte jag och min man till Paris, Frankrike, för att leva loppan en vecka. Det blev väldigt lyckat och vi såg mycket, åt god mat och hade det allmänt spännande och bra. Att flyga var inte alls farligt, det var kul! När vi åkte hem satt jag och fnissade när vi startade, sedan satt jag i princip med näsan tryckt mot det lilla fönstret. Himlen var så otroligt blå där uppe... Sedan mörknade den tills den hade samma färg som lapis lazuli...

Jag tog lite över 300 kort på resan också och igår skickade jag iväg 165 av dem till framkallning. Ett stort, fint album ska det bli av dem sen! Genom extrafilm.se gjorde jag ett album med bilder från handfästningen, men jag tyckte det blev lite för plastigt... :-(
Eftersom jag var borta över lughnasadh firade mitt coven utan mig. Jag ska inte säga att det inte kändes träligt, för det gjorde det. Hatar att missa saker! Jag grämer mig nog lite fortfarande, även fast jag firade själv i måndags. Under dagen skrev jag en egen ritual och det har jag inte gjort på länge. Jag har självklart utfört ritualer, men det var mycket länge sedan jag skrev ner en i förväg! Jag brukar mest improvisera vad jag ska säga. Ritualen funkade ganska bra, men den kändes för kort. Mer text nästa gång så man hinner komma in i känslan. Det är å andra sidan svårt när man blir bombarderad av mygg från alla håll. Det kliar som f*n på hela kroppen nu, men jag säger som jag brukar när det kommer till att skada sig eller på annat sätt förlora blod i sådana här sammanhang: "Traditionsenligt!" Haha, insiderskämt. Här är bilder från mitt firande. Vacker "kyrka" jag hade, eller hur? ;-):


image42

image43


image44

Jag orkar inte säga så mycket mer nu, annat än att jag provade min nya mixer (födelsedagspresent) och gjorde en bananmilkshake. Jättegott!!!! Nu vill jag bara experimentera med den och göra nya grejer så jag kommer bli jättetjock om jag fortsätter. ;-)