Glad Beltane!


Beltane

Här kommer en riktig Beltane-text som jag hittade på nätet. ;)

          Deep within the dream of silence
          Blood and passions born beyond,
          Gather at the serpent's calling,
          Echo to its siren song.


          For deep within the cauldron's darkness
          Two hearts ache to join as one,
          Must answer to the serpent's laughter;
          Dance within its spiral song.


          For blood is called, and passions gather:
          Drum beat rhythms call the blood
          To dance the paths of passion's power,
          To sing for joy, for life, for love.


          Within the shadows of a clearing
          Deep within the silent green,
          Revealed through a veil of moonlight,
          Caught beside a crystal stream.


          A woman from the land of beauty
          Dances in the silver light,
          Entranced within a web of silver
          Woven by the serpent's light.


          The serpent's laughter, song of shadows,
          Echoes through the spinning web,
          Weaving dreams with songs of silver,
          Calling sacred fires long dead.


          Within her body, flames awaken
          Beauty and her passions need
          Power and a desperate yearning,
          Calling to the serpent's seed.
    
          Within the ancient forest shadows,
          Roots and boughs that weave and dream,
          re-echo to the serpent's laughter,
          Weaving webs of dancing green.
         
          The serpent's song now calls the Hunter;
          Beast Lord, Master of the Woods.
          Calls the Stag Lord from the shadows,
          Woodland's Master, Lord of Love.


          She dances now, her passions spiral,
          Calls her love into the night;
          He flies upon the wings of laughter,
          Led on by her silver light.


          Flesh and sinew, man and muscle,
          Loins that ache now hear her call.
          She hears the Hunter's horn of power,
          Hears his cry and hunting call.


          The Stag Lord stalks within the clearing,
          She turns to flee, but cannot run.
          Transformed she spreads herself for passion,
          Calling with her silver song.
         
          Both their bodies rage with passions,
          Beasts now dance within their blood.
          Their eyes now flash with love's own lightning
          As flesh now kindles warm for love.


          Her thighs remember mothers' movements,
          Moments from her mother's birth,
          Cries of silver golden laughter
          Plough within the fertile earth.


          Their song and cry a single moment,
          Pain, and yet a single joy,
          As Earth unites a single sunlight
          Lust fulfilled, reborn as joy.


Strömmen

Just ja. Jag hade en ganska fin upplevelse i går natt. Jag kunde inte somna men så kände jag hur jag fångades i den där strömmen som jag har skrivit om en annan gång i samband med meditation. Strömmen förde mig till sjön i skogen. Så fick jag en mer fysisk känsla, det pirrade och vibrerade i hela kroppen och jag fick upp bilder av många olika gudinnor. En stund kände jag hur de alla trängdes inuti mig och det var ganska trångt kan jag lova, men sedan lade sig allt till ro. Pirrandet avtog och det kändes som att krafterna inom mig integrerades och stillade sig.

Vi har alla så mycket inom oss, så många olika sidor, så många masker. Alla gudens och gudinnans aspekter finns där.

På tal om tatueringar...

 
(Klicka på bilden för att komma till inlägget.)

Det här kan ju vara ett ganska varnande exempel. :) Camilla Nhamercedes tatuerade en månskära i pannan och har sedan dess haft svårt att få anställning. Tatueringen är tydligen inte helt ovanlig bland paganer och är förstås inspirerad av boken Avalons dimmor, som en tatuering som ges till prästinnor.

Jag personligen tycker att det är lite fånigt att hämta ett sådant motiv ur en fiktionsroman. Och jag kan förstå att hon har svårt att få jobb för jag tycker att det skickar lite underliga signaler. Det skulle se ungefär lika märkligt ut med ett kors i pannan tycker jag.

Religiös tatuering

Dagen har varit lugn och det gick bra att träffa mormor. Vi sa bara hej och sedan satt vi och fikade på olika platser, så jag behövde inte se henne vilket var skönt. Min farmor hade visst blivit jätteglad för att jag sa att hon såg fin ut. Men hon sa till min man på telefon att jag hade varit lite blek, jobbade jag kanske för hårt? ^^ Hon är så söt, min farmor!

Nu sitter jag och skissar och hämtar inspiration från olika tatueringar på nätet. Jag är nog rätt säker på vad jag vill ha, men jag vill nog ha fler i framtiden också. Pratade med min minsta lillasyster idag som har fem tatueringar. Hon ångrade alla utom två. Å andra sidan började hon när hon var 16 och hon sa att hon inte tänkte då. Men man måste ju stå för det resten av livet tyvärr, oberoende hur mycket eller lite man tänkte. När jag pratade med andra syrran (som går lärling till tatuerare) i telefon ikväll sa hon att hon hade tatuerat sig igen. Motivet hade hon kommit på kvällen innan (!). Hon är väldigt impulsiv, men å andra sidan ångrar hon inga av sina. Nu hade hon gjort två knytnävesstora rosor på axlarna.

Jag som vill göra en tatuering som speglar min religion känner att jag borde vara försiktig. Å ena sidan är det inte säkert att ens religiösa övertygelse är bestående, å andra sidan kan jag verkligen inte se mig själv vika av från den väg jag går nu. Den vägen är skälet till att jag är här. Jag kan inte vika av från vägen, för vägen är jag, det kvittar vart jag går.

Härlig dag

Nu sitter jag här sent på natten/tidigt på morgonen och tänker tillbaka på en underbar dag. Jag och P (maken) köpte en engångsgrill och drog till skogs. Med oss hade vi korv, korvbröd och ballerinakex. Jag hade en öl och han en cider, så det är helt klart jag som är tuffast av oss. Om man nu ska gå på alkoholvanor, det låter vi vara osagt. ;) Vi var vid en liten grillplats i skogen och det var vackert! Det var vad jag utbrast hela tiden, för runt omkring oss var ett hav av vitsippor som badade i strålande solljus. Det var otroligt, sagolikt, gudomligt...

Nu på kvällen har jag bakat korintkakor till imorgon. Vi ska fira min systers 20-årsdag hos min mamma och mormor kommer att vara där. Jag har inte träffat henne officiellt på ett par år så det känns... jobbigt. Vi har hållit oss ifrån varandra sedan hon lät bli att komma på min och P´s handfästning. Det hade inget med religion att göra utan var enbart för att hon är dum, envis och tjurig. Jag har tvått mina händer för länge sedan, jag vägrar att ha något med henne att göra. Förrän nu. Jag lovade faktiskt min pappa att bita ihop så att inte mina systrar ska behöva välja mellan vår mormor och mig vid sådana här tillfällen. Yey, I´m good girl. Men säger hon något elakt så biter jag tillbaka och det tror jag att hon kommer känna. Så förhoppningsvis håller hon tyst. Jag ryser av obehag bara jag tänker på henne.

Jag måste bara visa upp hur fint min kompis hade gjort i sin almanacka! Imponerande, eller hur? :D


Sms

Att få ett sms där det står att man är "go och omtänksam", det gör min dag. :)

Författare i min hylla

Böcker, böcker, böcker... De finns i oändliga mängder och nu menar jag böcker om wicca. Vilka författare är bra och vilka är dåliga? Jag antar att man måste läsa själv för att ta reda på vad man själv tycker. Och visst är det roligt att böcker uppfattas olika? Allt beror på vem du är, vad du behöver och var du befinner dig. Att läsa böcker är en subjektiv och personlig syssla, och det kanske ska hållas i minnet när ni läser vidare i inlägget.

Jag tänkte berätta om vilka författare och böcker i min bokhylla jag vill lyfta fram som bra, och vilka författare jag ångrar och i vissa fall skäms för att jag har i samlingarna. ;) Man kan ju gott och väl fråga sig varför jag inte har sålt de böckerna, men det måste vara min hamster-gen som hindrar mig!
 
(Jag tar bara med de böcker som mer eller mindre kan räknas in som wicca-böcker, inte alla otaliga böcker om mytologi etc som jag har. :))

När jag bedömer böckerna nu gör jag det endast utifrån vilken upplevelse de har gett mig, inte hur bra de är för nybörjare etc. utan rent egoistiskt.


BÄST

1. Wicca, New Edition: A Comprehensive Guide to the Old Religion in the Modern World av Vivianne Crowley
Motivering: Det här är en jättebra introduktion till wicca som går djupare än de flesta andra. Jag hade läst en del andra introduktioner tidigare, men här kände jag att jag lärde mig något nytt. Jag började tänka mer självständigt och analyserande efteråt.

2. Wiccan Wisdomkeepers: Modern-day Witches Speak on Environmentalism, Feminism, Motherhood, Wiccan Lore, and More av Sally Griffyn
Motivering: Jag gillar allt med den här boken; det stora formatet, alla härliga färgbilder (den är full med bilder!) och förstås de bra intervjuerna med kända utövare av wicca. Exempel är Doreen Valiente, Starhawk och Janet Farrar och Gavin Bone. En härlig, sprakande bok!

3. Fifty Years of Wicca av Frederic Lamond
Motivering: Jag är inte helt färdig med den här boken men tycker mycket om den. :) Den har hittills gett mig några aha-upplevelser, att jag har förstått historiska samband som jag läst om tidigare. Det är dessutom intressant att läsa förstahandsupplevelser om Gardner m fl. av någon som har varit med i wiccas början!

4. A Witches' Bible: The Complete Witches Handbook av Janet och Stewart Farrar
Motivering: Den här boken är tjock (består egentligen av två böcker) och känns väldigt "tät". Mycket bra information har tryckts in mellan sidorna och i ärlighetens namn har jag bara läst vissa delar. Mest inläst är jag på delen om högtiderna, som känns väldigt bra underbyggd av fakta.

5. True Magick: A Beginner´s Guide av Amber K
Motivering: Det här kan nog vara den vettigaste bok om magi som jag har läst. Det negativa med den är att den luktar illa, trots alla år i min ömma vård så luktar den vit krita! Jag har den som liten pocketbok, så formatet är schysst. Det finns en del bra illustrationer som lyfter läsningen lite. Nu var det länge sedan jag läste den, men när jag bläddrar igenom den så är ordet som formas i mitt huvud "sensible". Helt ok.

6. The Magickal Life: A Wiccan Priestess Shares Her Secrets av Vivianne Crowley
Motivering: Ännu en bra bok av Crowley. Man får tips om hur man kan integrera magisk tänkande och handlande i sitt liv. Ganska inspirerande och bra skriven.

7. Ariadne´s Thread: A Workbook of Goddess Magic av Shekinah Mountainwater
Motivering: Ok, det här är ingen renodlad wicca-bok. Men åh vad den är bra. Så tänkvärt om kvinnors andlighet.

8. Coven Craft: Witchcraft for Three or More av Amber K
Motivering: En tjock bok som jag läst delar ur. Tycks innehålla allt man kan tänka sig kring covenarbete, inklusive konflikthantering. Trevligt skriven och full med roliga tips på gruppaktiviteter. Inspirerande!

9. Circle of Fire: A Practical Guide to the Symbolism & Practices of Modern Wiccan Ritual av Sorita d´Estre & David Rankine
Motivering: En helt okej men inte direkt upplyftande bok om ritualer. Dock trevligt skriven. Bra grund.

10. Sabbat Entertaining: Celebrating the Wiccan Holidays With Style av Willow Polson
Motivering: Jag hade högre förhoppningar för den här boken än vad den kunde leva upp till. Det är en ganska trevlig bok om hur man kan fira högtiderna, men inte mer än så. Jag trodde att det skulle vara fler bilder också.

11. Spiral Dance: A Rebirth of the Ancient Religion of the Great Goddess av Starhawk
Motivering: Den kultiga Spiral Dance kommer ganska långt ner på min Bäst-lista. Den är bra på alla sätt och vis, men har inte lyckats beröra mig. Inte riktigt min cup of tea helt enkelt.

12. En wiccas handbok: En ung häxas guide till ett magiskt liv av Jennifer Hunter
Motivering: Jag faller inte för grupptrycket, den här boken gav mig rätt mycket när jag var ny inom wicca. Jag kan fortfarande tycka att den är helt ok, men självklart finns det bättre. Böckerna över t ex. :)

13. Living Wicca: A Further Guide for the Solitary Practitioner av Scott Cunningham
Motivering: Det finns en del tänkvärda passager här och bra frågor man kan ställa till sig själv som solitär. Men överlag var det för långt mellan guldklimparna.

14. Wicca: A Guide for the Solitary Practitioner av Scott Cunningham
Motivering: Det här är också en av de första böckerna jag läste. Lite trevlig, men väldigt ytlig.

15. The Wiccan Prayer Book av Mark Ventimiglia
Motivering: Fin liten bok, men inte så användbar. Språket i bönerna tilltalar mig inte och dessutom är det väl meningen att sådant ska komma ur hjärtat. :)


SÄMST

1. Wiccan Magick: Inner Teachings of the Craft av Raven Grimassi
Motivering: Det här är nog den boken jag personligen har blivit mest besviken på. Inte bara besviken, jag blev arg! Jag läser alltid massa kommentarer på Amazon om vad folk har tyckt om en bok innan jag köper den, och många skrev att det här var en av de bästa wicca-böcker de läst! Men jag upplevde inte att alls titeln höll vad den utlovade och dessutom kändes det som att det fanns otroligt många historiska fel och fabuleringar utan hänvisningar till fakta. Usch, säger jag bara.

2. To Stir a Magick Cauldron: A Witch´s Guide to Casting and Conjuring av Silver RavenWolf
Motivering: Det här är en bok jag skäms åt att äga och som jag budade hem från Tradera. Wolfie har ett överlag dåligt rykte, vilket jag visste om och boken bekräftar varför. Den lyckas kännas flamsig och spretig. Framsidan och illustrationerna i boken är rätt hemska och känns väldigt "teeny".

3. Faery Wicca, Book Two: The Shamanic Practices of the Cunning Arts av Kisma K. Stepanich
Motivering: Ännu ett Tradera-köp. Ähhh... jag fattar typ ingenting. Detta är bok nu två så uppenbarligen har jag missat något. Den är praktiskt inriktad och jag misstänker att den första är teoretisk. Den slår inte an något alls, kanske är den till och med sämre än RavenWolf, men jag antar att jag har läst den i fel kontext.

4. A Witch Like Me: The Spiritual Journeys of Today´s Pagan Practitioners av Sirona Knight
Motivering: Att den här boken hamnar under Sämst, beror mer på vilka som intervjuas än på Sirona Knight. Bland respondenterna ses t ex Silver RavenWolf och Raven Grimassi. Say no more. Den här boken är lite av en amerikansk motsvarighet till Wiccan Wisdomkeepers, för här intervjuas främst amerikanska utövare. Ni ser ju själva vad jag föredrar.

5. Norse Magic av D.J. Conway
Motivering: Uruselt. Ett hån mot allt vad nordisk tradition innebär.

6. Celtic Magic av D.J. Conway
Motivering: Uruselt

7. Dancing the Goddess Incarnate: Living the Magic of Maiden, Mother and Crone av Dorothy Morrison och Kristin Madden
Motivering: Vad jag läste om boken innan jag beställde den var väldigt missvisande. Jag trodde faktiskt att den på något sätt skulle handla om hur man kunde dansa gudinnor och det tyckte jag lät intressant. Men när jag fick hem den och slog upp den var det jättekonstiga förslag. T ex tyckte de att man skulle klä ut sig som en älva och göra något jäkla glitterspö. Nej, underkänt blir det.

8. Wicca Craft: The Modern Witch´s Book of Herbs, Magick, and Dreams av Gerina Dunwich
Motivering: Det är med viss tveksamhet som jag sätter in Wicca Craft under Sämst. Inte helt värdelös, men synnerligen oinspirerande. Innehåller mest tabeller. Ritualförslagen känns väldigt dåliga.


BÖCKER SOM VÄNTAR PÅ ATT BLI LÄSTA

The Elements of Ritual av Deborah Lipp
Wicca Covens: How to Start and Organize Your Own av Judy Harrow (Känns ju inte direkt brådskande, men jag köpte den på Adlibris bokrea)


BÖCKER JAG ÄR INTRESSERAD AV (bland många)

The Circle Within: Creating a Wiccan Spiritual Tradition
av Dianne Sylvan

The Heart of Wicca: Wise Words from a Crone on the Path  av Ellen Cannon Reed

A Seeker's Journey and Initiation Into Wicca av Janine DeMartini

Devoted To You: Honoring Deity in Wiccan Practice av Judy Harrow

Celtic Wicca: Ancient Wisdom for the 21st Century av Jane RaeburnReflektion
Jaha, det var det. Vad svårt det var att rangordna böckerna sinsemellan! Något som förvånade mig var hur många böcker jag har med ordet "Magic" i titeln! Jag är ju inte ens speciellt intresserad av magi! Måste ha köpt dem för länge sedan. :) Det här fick mig också att inse att jag måste göra mig av med de dåliga böckerna så jag har råd att köpa nya, bättre!

ROFLMAO!

Åh fy tusan, jag kan inte sluta skratta!!! Klippet är från kultklassikern "The Wicker Man" (med annan musik naturligtvis!) och om ni inte har sett den blir ni härmed arresterade!

Ni känner väl igen Christopher Lee? Inte? :D


Att bejaka sin glädje

Något jag har varit medveten om ganska länge är när jag känner mig som närmast det gudomliga. Jag har upptäckt att det är när jag skapar. När mina händer får forma något, ett föremål eller en text, då känner jag att jag existerar. "Jag skapar, alltså finns jag", för att göra en parafras till Descartes. När jag skapar befinner jag mig i universums mitt, orkanens öga. Allt annat stannar upp, tid betyder ingenting, rum betyder ingenting, jaget betyder ingenting. Jag bara är, och jag är lycklig. Jag tror att det är detta Campbell menade, när han talade om "Follow your bliss". I boken Myternas makt ser jag nu en träffande beskrivning på vad jag just har skrivit:

"MOYERS: Vad händer när man bejakar sin glädje?

CAMPBELL: Man känner lyckan. På medeltiden var lyckans hjul en omtyckt bild som återkom i väldigt många sammanhang. Vi har hjulets nav och den snurrande ytterkanten. Om man är bunden till lyckohjulets kant är man antingen uppe och på väg ner eller nere och på väg upp. Men om man är i navet befinner man sig på samma plats hela tiden. [...] 

MOYERS: Vad ger du oss för råd för att vi ska finna denna källa till evigt liv, denna glädje som finns så nära?

CAMPBELL: Vi upplever ju ständigt saker som ibland ger en känsla av att veta var vår glädje är. Håll fast den känslan. Ingen kan tala om hur du kommer att uppleva det. Man måste lära sig att känna igen sina egna djup."


I vilka sammanhang bejakar du din glädje? Skriv gärna och berätta!


Fler drömmar...

Här kommer en redogörelse för några drömmar jag hade i morse. Jag vet att det inte är så kul att läsa, men det är intressant för mig att dokumentera. :)

Jag låg och sov länge i dag och hann således att vakna och somna om några gånger, vilket gjorde att jag kom ihåg en del skumma drömmar.

DRÖM 1
I den första drömmen skulle min man resa bort. Jag stod inte ut med det, utan "råkade" gå ombord på samma Swebuss som han, men jag satt långt fram så han såg mig inte. Bussen stannade dock vid en stuga i skogen för att passagerarna skulle få sträcka på benen och då gick jag fram till min överraskade man, "tada, här är jag!" liksom. Det visade sig att bussen inte skulle köra vidare förrän nästan morgon, så vi skulle övernatta i den där stugan. När natten föll och vi skulle sova fick vi oväntat besök, det kom japanska (!) spöken och försökte trycka upp dörren! Jag höll emot allt vad jag kunde och lyckades faktiskt avvärja attacken. Jag sa sedan till min man att det var på grund av spökena vi aldrig skulle resa till Japan. :)

DRÖM 2
I dröm nummer två skulle jag delta i en frågesport på tv. Frågorna var dock omöjliga och jag fattade ingenting. Inte förrän en låtsnutt spelades upp och jag lyckades pricka in att det var han Lasse Lind eller vad han heter. Jag gillar inte ens honom. Han måste ha kommit med eftersom min mamma satt i publiken.

DRÖM 3
Det här var den helt klart bisarraste drömmen. Jag gick på en enslig landsväg då jag plötsligt fick se ett ohyggligt monster sitta uppflugen på ett staket. Han var verkligen hiskligt ful! I kroppen såg han ungefär ut som en gargoyle och hans hud såg sjuk och blek ut och hängde i slamsor. Det såg ut som att han skulle stinka riktigt illa också men det var inget jag kände i drömmen. Hur som det nu kom sig så ställde jag mig och pratade med honom och innan jag vet ordet av så hånglar jag med det där äckliga monstret! Yeck!!! I nästa sekvens var jag hemma och rengjorde min tunga, eftersom den var alldeles slemmig efter det där... Usch! :(


Vargdröm

Sitter och lyssnar på podcasts från sidan jag tipsade om igår. Har skrivit klart en litteraturgenomgång av en bok till examensarbetet, det känns skönt att ha producerat lite text eftersom arbetet ska vara på ca 30 sidor. Igår träffades jag och min skrivarkompis och skrev en pilotenkät och på fredag ska vi träffa vår handledare för att få feedback.

Dagen har annars varit väldigt trevlig. Min man fick kämpa för att få igång mig i förmiddags men sedan gick vi en entimmespromenad i det mysiga våriga spåret i skogen. Vi hade med kakor och rabarbersaft. Sedan i förrgår hade vitsipporna exploderat och det kändes verkligen att det är Beltane snart. Åh, vad jag längtar. Vi såg även massa fjärilar och jag hittade en jättefin plats som bara skrek "ritual!". Det var skönt att röra på sig och i dag fick jag ingen träningsvärk. ;) Sedan gick vi hem och jag färgade håret, vi lagade mat, gick till ICA och köpte den nya dyra men supersmarriga magnus-glassen på väg till repningen.

I natt hade jag en skojig dröm, förmodligen inspirerad av boken "Breaking Dawn" som jag läser nu. Jag drömde att jag och min man var nygifta och han skulle skapa någon slags förvandling hos mig.  Detta var en process som krävde avskildhet, men min pappa var alltid i närheten och frågade oroligt om vi ville äta. Jag skrattade för mig själv eftersom jag inom kort inte alls skulle äta sådan föda. Jag frågade min man hur framtiden egentligen skulle se ut för oss? "Vi kommer att leva som vargar", svarade han och jag såg bilder av oss i skogen, hur vi strök fram mellan granarna. När min lillasyster kom in i rummet var ljuset i det alldeles blått och luften var nästan iskall. Jag andades och såg mig själv utifrån, hur ångan från min andedräkt stod runt omkring mig och hur mina ögon intensivt stirrade, på mig själv.

Podcasts

Här kan ni hitta massa roliga, lärorika och insiktsfulla podcasts. Man blir nästan lite sugen själv! :D Men jag gillar inte att höra min röst så mycket.

THE PAGAN PODCAST INDEX

Tillbaks till naturen

Min skrivarkompis hörde äntligen av sig igår, det var riktigt, riktigt skönt! Jag blev inte ett dugg arg när hon ringde, bara väldigt lättad. Ingen hade dött, men hon hade varit däckad i magsjuka med en trasig mobil. Jag tycker nog ändå att hon hade kunnat kolla sin mail, men det är bara jag...

I dag spelade min man rollspel hela dagen så jag hade massa tid i ensamhet. Jag sov jättelänge, vilket inte var konstigt med tanke på hur jag mådde kvällen innan. Jag återkommer till det. Trots massa velande lyckades jag ta mig ut ganska tidigt. Det var sommarvarmt och skönt så jag bestämde mig för att gå en runda i skogen i spåret som finns en bit från mig. Det var så skönt! Så fort jag hade kommit en liten bit in sprang en ekorre över stigen. Den sprang knappt, den bara flöt graciöst genom luften, fantastiskt! Skogen var full av blåsippor, vitsippor och tussilago. Inga löv hade spruckit ut än, men på några träd var det någon annan slags knopp som hade börjat brista. Vad det nu kan ha varit. :) Jag kände dock att jag var i väldigt dålig form, eftersom benen började värka lite i backarna. Jag får gå dit oftare. Hoppas träningsvärken går över till Beltane! Mest känns det i fotlederna, men jag försökte stretcha när jag kom tillbaka hem.
   

Jo, men tillbaka till i går i alla fall. Då hade vi en vår-picnic med några av våra närmaste vänner. Vi köpte massa mat och öl och begav oss till skogs bort från all civilisation (nåväl) och tillbringade ca fem timmar med att slappa uppe på ett "berg" (det är nog inte högt nog att kallas berg). Det var så avslappnande och hjälpte verkligen till att rensa skallen ordentligt. Det får göras om flera gånger i vår och sommar! Men på kvällen blev jag riktigt trött och lite snurrig så jag somnade rätt tidigt. Kanske var det all frisk luft...? ;)
 

Harmåne

Här är aprils vackra fullmåne, som ibland kallas för harmåne eller äggmåne. :) Kortet tog jag i förrgår tror jag.Jag var tvungen att göra en alternativ version också. ;)


Granatäpple

Ännu en bild jag gjort med wacom. Hade dock en förlaga denna gång. :) Det är lite svårt att skugga med penslarna som finns i Photoshop, annars är jag ganska nöjd.Inspiration

I går fick jag förnyad inspiration till att fortsätta skriva på mitt bok-projekt. Om det i slutändan verkligen kommer att bli en hel bok eller ej får vi väl se, just nu känns det ofattbart att jag skulle klara av att skriva så mycket. Men vad tusan, det är roligt att ha ett långtgående projekt och jag lär mig så mycket av att skriva. Jag har just klarat av det första kapitlet så det känns som en liten, liten seger. De flesta andra kapitlen är redan planerade, så egentligen handlar det bara om att skriva ner allt. Jag siktar mot att det helt enkelt ska vara en inspirationsbok kring årshjulet, med fakta, tips och egna upplevelser. Jag försöker bara att skriva en bok som jag själv skulle vilja läsa, en bok som också innehåller berättelser och poesi, som kan läsas med hjärtat likväl som hjärnan. Äsch, hur det än går så har jag roligt medan jag knåpar! :)

Artikel

Jag hittade en ARTIKEL där en svensk wiccan intervjuas. Det kanske kan intressera någon att läsa? Kul att någon vågar gå ut med både namn och bild! Modigt! :)

Alexander Veljanov

I adore this man! <3 Jag måste nog skapa en musikkategori i den här bloggen snart. *rodnar*
Luften

Det är något i luften i dag. Den är kall, klar. Det luktar tall, sten, örter, regn, kraft, magi. Lukterna får mig att ryckas med, att vilja röra mig i ett heligt mönster, men hur det ser ut vet jag först när jag ställer mig upp och blundar. Blundar och andas, blundar och drar in de mystiska dofterna...

Min pepp-bild

Här har ni min positiva pepp-bild som jag gjorde klart i dag. Jag tycker den blev riktigt fin. :D (Klicka för att se den större.)


Lite bilder

   

Ugglor i mossen

I dag kom min nya staty! Jag har inte ens betalat för den än, men hon bestämde sig visst för att skicka den ändå. I dag kom även kontouppgifterna. Tur att jag är en sådan hederlig typ! ;) Statyn kom i en stor låda och det var nästan att jag drog efter andan när jag öppnade den, för statyn var stor. Den gav ett maffigt intryck. So, today I will be off trying to find myself an owl!

Förresten så skrev "
PaganDad" om wiccaner som inte känner till den historia de är en del av, som bara går på festivaler och öppna ritualer (kanske inte stämmer så bra i Sverige, där det knappt finns något av det) men inte praktiserar själva. Frågan var vilka som bär skulden? Är det de själva, eller är det kanske också författarna, som nästan aldrig tar upp wiccas historia mer än sketchartat? Patrick McCleary (PaganDad) ansåg att det därför ligger på den äldre generationen wiccaner att utbilda de nya.  Det är en intressant fråga som jag tyvärr inte har något bra svar på. Frågan är om det ens är vettigt att försöka lägga skulden på någon alls.

Positiva tankar

Jag måste bara klaga på att min hjärna känns som att den har plockats ut och hamrats på. Den ligger och vrider sig och gnyr i mitt huvud! Jag försöker nämligen ta itu med en rest från litteraturvetenskapen som ha legat i ca ett år. Det är dåligt, mycket dåligt gjort av mig. Och min hjärna vill som sagt inte alls vara med för den minns nu längre ingenting om det moderna genombrottet i Sverige, för att inte tala om kopplingen svensk-internationell litteratur. Det värsta av allt är det förbaskade oxford-systemet. Jag har bara skrivit enligt harvard innan och min hjärna säger blankt nej till att lära sig ett nytt system. Min hjärna slår rent av bakut och krymper ihop i butter protest.

Nåväl, jag har tagit några små steg mot en mer positiv tillvaro. Jag hittade ett bra citat i en tidning idag som jag skrev av med guldpenna på ett fint papper och satte upp på väggen där jag sitter och skriver:

"Kvalitet är tålamod,
tålamod är kvalitet."

Jag har också påbörjat en slags affirmationstavla, eller önskebild. Jag klipper ut bilder eller ord som representerar vad jag vill ha och klistrar upp dem på ett stort, himmelsblått papper. Sedan är väl meningen att man ska titta på bilden en stund varje dag och visualisera att man har allt det där. Enligt många så funkar det, vi får väl se hur det går för mig!

Cirkeln

Cirkeln är mystisk; tom och full på samma gång, eller kanske vid olika tillfällen? Ett eget kosmos, eller ett kosmos bland många andra. En cirkel kan hålla inne, eller stänga ute. Inkluderande, exkluderande. I cirkeln kan alla se varandra, möta varandras blickar, inget som skymmer. Alla är på samma nivå, alla jämlika, ingen utanför. Cirkeln samlar upp ljud, impulser, och alla märks, alla spelar roll.