Skördetid

Den här helgen har gått i skördandets tecken! I lördags drog jag upp alla rödbetor och morötter ute i landet. Det blev mycket mer än vad vi kunde och ville äta upp! Av några morötter gjorde jag marmelad med citron (som förstås måste kokas om med mer vatten i vanlig ordning, jag har svårt att få till den rätta konsistensen...) och två morotskakor. En ligger i frysen för att avnjutas i framtiden. Den andra kommer nog en vän hjälpa mig att äta i dag, maken rör knappt något med grönsaker i.

Örterna (chokladmynta, citrontimjan, citronmeliss och fransk dragon) klippte jag ner, samlade i knippen och hängde upp på tork (plus lite dragon som jag frös in). De kommer få vara med i teblandningar senare.

På kvällen följde maken med mig ut i skogen när jag plockade ljung, nyponros och rölleka. Jag upplevde en sådan djup tillfredsställelse när jag gick där och skar av skälkarna och samlade min vita rölleka i en bukett. Lukterna, ljuset, känseln... allt var harmoni på något sätt. Underbart.


En snabb tanke

På sistone har jag drömt en del om död och dålig hälsa. I går drömde jag att jag ramlade nerför en trappa och skadade mig något oerhört. Jag fick gipsa nästan hela kroppen och stappla fram. Jag undrar om drömmarna kanske har lite med årstiden att göra? Överallt omkring mig ser jag liv som mognar och ramlar från grenen, gröna löv som gulnar och solen som går ner tidigt på kvällen.


Svängningar

Visst är det lustigt hur det kan svänga? Göteborg har blivit uppskjutet till nästa sommar! Min man hade inte hjärta att lämna eleverna och enheten han har varit med och startat upp, nu när alla från det gamla arbetslaget är borta. Det skulle förmodligen falla som ett korthus. När han meddelade detta till cheferna blev han dessutom erbjuden en hel massa pengar för att stanna kvar. Härligt! Nu stannar vi alltså och sparar ihop till handpenning så vi kan köpa bostad i Göteborg, om vi inte hittar något vettigt att hyra.

Anna, jag tyckte det var så typiskt när du skrev att ni skulle flytta hit, men nu kanske vi hinner umgås lite i alla fall. När flyttar ni?! :)

Har kommit igång ordentligt på nya jobbet också, och träffat eleverna några gånger. Som mest har 8 personer av 19 kommit... Det blir väl en chock när resten kommer, men hittills har det gått bra och varit trevligt!


Tarotläggning

I går kväll gjorde jag något jag inte brukar, jag skapade en cirkel för att göra en tarotläggning. Jag kände dock att jag hade en så viktig fråga på hjärtat att jag behövde lägga lite extra krut på det.

Jag tyckte verkligen att korten talade sitt tydliga språk. Jag står på tröskeln till något nytt, till en förändring, men samtidigt ger det mig ingen ledtråd om i vilken riktning jag ska gå. Men det är väl så det är, våra val fattar vi själva i varje stund. Jag får helt enkelt flyta med i strömmarna och följa min intuition!

Change is coming, change is constant, embrace change!

Om bara förändringar inte vore så läskiga...! Just nu är det så många vindar som blåser att jag är alldeles yr!Inspirerande möte!

Jag måste bara få berätta att jag träffade en blogg-vän igår; Neina. Jag tror att jag har läst hennes blogg nästan från starten, och jag har alltid beundrat den insikt, inspiration och personliga mognad hon delat med sig av. Jag kan säga, att det hade hon ett överflöd av även i riktiga livet! :)

Det var fantastiskt trevligt att träffa dig och jag ser fram emot fortsatt vänskap!På jobbet

I dag ordnade jag en liten meditativ plats på mitt skrivbord på jobbet. Under eftermiddagen tog jag även in en ekkvist och lade vid tavlan. Myspys! Ett underbart lugn spred sig i mitt inre när jag hade en stund för mig själv och tände ljuset.


Annalkande höst

När jag gick till mitt nya jobb i morse tänkte jag en sak: Visst, det är fortfarande varmt ute, men nu är hösten verkligen runt knuten!

Rönnbären lyser röda, några träd har börjat släppa sina löv som prasslande smeker marken, det mörknar mycket snabbare och ja... nu har man ju börjat jobba igen! Haha!

Det är nu också rätt så officiellt att jag och maken flyttar till Göteborg i slutet av oktober, spännande!


Mabonaltare

I dag packade jag äntligen upp mina grejer från Lughnasadh. Jag åkte ju bort igen direkt när jag kom hem, så i dag blev det storstädning med putsande av diverse redskap, skakande av dukar etc.

Så här ser mitt altare ut just nu:


OrmarMitt fokus har dragits lite mot ormar igen. De har länge varit närvarande som en symbol i mitt liv, men jag har inte sett så mycket av dem på sistone. Före mitt Lughnasadhfirande var det dock en i utkanten av cirkeln, en kopparorm. Jag var ganska rädd att jag skulle råka trampa på den, men när jag började såg jag inte till den mer.

En natt senare hade jag en dröm. En stor orm låg nedanför mina fötter. Plötsligt reste den sig för att hugga tag i min arm och då vaknade jag med ett ryck.


Efter Lughnasadh

Sådär, nu är jag äntligen tillbaka för att uppdatera om mitt firande. Tack för alla kommentarer i förra inläggen, det är underbart att känna gemenskapen oss bloggare emellan och jag har spionerat i era bloggar också efter Lughnasadh! ;)

Jag tog ovanligt få bilder av mitt firande, bara två stycken! En före och en efter. Det kändes som att ritualen i sig absolut inte skulle bli avbruten den här gången, den var alltför intensiv. Överlag var det ett ovanligt firande... Ovanligt mysigt och trevligt. :) Men samtidigt med inslag av intensitet. Dynamiskt skulle man kunna sammanfatta det! Önskar mig fler sådana firanden!

Altaret uppställt:Brödgubben som saknar lite kroppsdelar i slutet av ritualen. :) Kvarlämnad åt skogens djur.


Förbereder mig...

Här sitter jag med en kurrande mage och dricker grönt te. Jag fick för mig att jag skulle fasta innan min ritual. Det är inget jag gör speciellt ofta, men kanske en... 40 % av gångerna? Men jag är inget mattesnille. Hur som helst höll jag på att dö när vi var och handlade och jag fick syn på fikabrödsdisken! Jag är en människa som är fruktansvärt styrd av mitt blodsocker, och jag känner redan nu att det närmar sig den röda gränsen, haha!

Jag tittar även på listan över saker jag ska packa för att ha med mig ut i skogen. Jag förfasar mig. Jodå. "Är allt det där verkligen nödvändigt?!" frågar jag mig. Nej, det är inte nödvändigt, men det är värt det. Mina sinnen kräver det! Jag ska försöka packa lite smartare än vid Litha, eftersom jag hade samma mängd då. Tyngre saker i ryggsäcken, lättare saker i den stora påsen.

I går bakade jag brödgubben till ritualen. Det kan hända att det är min "finaste" gubbe hittills, men det finns fortfarande stora utvecklingsmöjligheter... ;)Och så kan jag berätta att jag proveldade min rökelse i går. Det gick bra, men tyvärr förbränns alla goda lukter på några minuter och så ligger kulan där svart och dan. Därför ger jag rådet att verkligen hålla sig till storleken ärta! Ska spara några kulor till nästa år och se om doften har förändrats nämnvärt.