Enmanna-Beltane

Hej vänner!
 
I några veckor nu har jag brottats med Beltane, eller snarare hur jag ska bygga min Beltane-ritual. I flera år firade jag Beltane med en vän, men förra året minns jag inte ens vad jag gjorde. Bloggen nämner inte heller något om det. När vi var två som firade hade vi gemensamt skapat en ritual, och det var lättare när man kunde gestalta både Gud och Gudinna. Men att bara vara en prästinna däremot - svårt! Tidigare har jag free-format, men nu ville jag faktiskt skriva en ordentlig ritual. 
 
Jag visste att jag ville fokusera på Gudens och Gudinnans förening, precis som tidigare år, men det skulle visa sig vara bra knicksigare med bara en person. Visst har man den symboliska stora riten, men jag ville ha mer som ledde fram till den. Jag vet inte riktigt hur det kommer fungera, men jag skrev slutligen en rit där prästinnan iklär sig rollen som Gudinnan. Först kallar hon Guden till sig, sedan utmanar hon honom (hon vill ju inte bara ha hans kärlek, utan även hans löfte om att ge hela sig, i förlängningen sitt liv, till henne), och sedan förenas de. Utmaningen är att inte bara få det "pratigt" utan levande. Jag tror att inlevelseförmågan och visualiseringen kommer spela jättestor roll. Det kan gå hur som helst!
 
I går gick jag ut i det vackra vädret och hittade faktiskt en plats i skogen där jag vill vara. Tyvärr visar prognosen att det ska regna och vara kallt på onsdag, så vi får se om det blir inne eller ute.
 
Hur som helst så har jag för första gången i världshistorien TAGIT LEDIGT för att fira en religiös högtid, så jag har hela onsdagen tillägnad detta. Chefen frågade förvisso inte varför jag ville ta ledigt, så det är bara inoficiellt, men ändå. Det känns riktigt bra!

Fullmånen, april

I går firade jag den andra fullmånen i vår nya lägenhet. Det var härligt! Det var några saker i min esbatritual som jag ville ändra och nu var det äntligen dags. Jag tyckte om att använda mina nyskrivna delar! Nu är större delen skriven på vers... Vad kan jag säga, en glömsk tant som jag behöver det, och så flödar det vackert! ;)
 
Naturligtvis borde fullmånefirandets tyngdpunkt ligga på Gudinnan, men ända sedan förra året är det Guden som står i centrum för mig, även där. När jag hade skapat cirkeln och bjudit in makterna var det han som gjorde sin närvaro påmind, igen. Och han är så, så välkommen!