Lön!

Usch, det märks att man har pluggat länge, länge... Jag har inte fått studiemedel sedan i våras så inga nya pengar har kommit in på kontot utan att min man har överfört från sitt. Jag surfade just in på min internetbank för att se om jag hade råd att köpa jäst, mjöl och toapapper. Haha. Då ser jag att jag har fått in pengar och med stora bokstäver står det "LÖN". Det var något som kändes oerhört bra och som jag nog kan vänja mig vid.

Jo, för jag börjar ju nya jobbet på torsdag, har jag inte sagt det? ;)


RadbandHär är det senaste i raden av mina "radband". ;) Jag tror inte att jag har visat något i bloggen förut, bara nämnt det som hastigast. Jag gör olika radband för att fokusera på olika saker. Ofta gör jag dem elastiska så jag kan ha dem som armband och bära med dem överallt. Det första gjorde jag för att komma närmare Guden, jag valde pärlor och symboler som jag tyckte passade, satte ihop dessa och lade två rimmande (jag tycker om rim eftersom det blir enklare att minnas och får bättre flyt) rader till varje pärla. När händerna tog i pärla efter pärla sade jag raderna. Så kan jag sitta flera varv, det är både fokuserande och avkopplande och lite milt transframkallande. Det är inte konstigt att det har använts inom så många olika religioner under väldigt lång tid.

Radbandet på bilden är förstås för Gudinnan. På det sitter 13 större, blå pärlor som symboliserar de 13 fullmånar det är på ett år. Till dem har jag lagt till rader ur "The Charge of the Goddess", fast på svenska då.

Man skulle också kunna göra radband för:

De åtta högtiderna
En specifik gudom
Egenskaper man vill ta fram
Böner av olika slag
De olika månfaserna/gudinnans faser
De fyra (eller fem) elementen
etc


Älskade marmeladDet bästa här i livet är (i princip) gratis.

I går gjorde jag för första gången egen marmelad. Jag var förr inget större marmelad-fan, men sedan fick jag smaka vår ÖPAs jordgubbsmarmelad med rabarber och den är något speciellt kan jag lova...! Helt gudomlig, en av de godaste saker som finns över huvud taget.

Eftersom jag har blivit besatt av björnbär sedan vi flyttade och fick en enorm buske på tomten, passade det ju utmärkt att försöka göra en egen marmelad av bären jag har frusit in. Med hjälp av syltsocker gick det oerhört smidigt och snabbt. Jag hade förutom bären i en vaniljstång och vit choklad, så det blev jättegott! Det är så otroligt tillfredsställande att skapa något från grunden och använda bär man själv har plockat.

Nu är bara problemet att jag vill göra tiotusen andra marmelader också. Jag har bland annat en sagolik mörk choklad med lavendel i skafferiet, undrar vad som skulle passa med den? Päron? Kring Yule ska jag definitivt göra en marmelad med äpple, kardemumma, nejlika och kanel. Hoho, jag kan knappt bärga mig!


Her Sacred Flow

Skrev en dikt i dag. Kan finnas diverse fel. :)A sacred stream runs through me
once a month cleansing my body
It flows according to Her wish,
for Hers the scorch and Hers the kiss

By the moon I count the days
for I know of Her sacred ways
I feel my body´s ebb and flow
A sensation only women knows

I draw aside to sit in peace
waiting for the flow to cease
While I do so I rejoice,
for in the tide echoes Her voice

Säga upp mig...

Hmmm i går hamnade jag verkligen i ett dilemma. Hela veckan har jag och rektorn på nya skolan haft telefonkontakt om schemakrocken och försökt pussla och ändra. Tyvärr har alltför många klasser berörts av lektionerna i fråga, så schemaläggaren har ansett det omöjligt. De har heller inte hittat någon som kan hoppa in och ta ett pass. Jag sa att då fanns det väl bara ett alternativ kvar och det är att jag säger upp mig från min timanställning. Tyvärr står det i avtalet att jag måste jobba kvar en månad. Det sa han kunde bli problematiskt, men jag sa att jag verkligen ville ha jobbet och att jag skulle prata med min rektor igen.

Jag var nere på arbetsförmedlingen när samtalet kom och jobbcoachen uppmanade mig att skriva ihop ett dokument där jag bad rektorn att lösa mig från min månad och släppa mig med omedelbar verkan. Så det har jag gjort. Jag vet inte hur han kommer reagera och hela grejen känns superjobbig, men jag måste ju tänka på mig själv. Vem vet när ett sådant här jobb dyker upp nästa gång?! Jag vill inte lämna skolan jag jobbar på nu i sticket, men det är ändå bara fyra timmar i veckan.

Jag kunde inte alls sova i natt, jag låg vaken hur länge som helst och var alldeles spänd. Varför måste det bli så? Jag kan verkligen inte slappna av när jag behöver det som mest, min hjärna löper alltid amok och ställer till det. Jag hade behövt lite sömn.

Håll tummarna att allt går vägen.


Sanndröm

Haha, my mind work in mysterious ways indeed... Jag har haft en sanndröm och om ni fortsätter läsa kommer ni nog få er ett gott skratt.

I natt drömde jag alltså att jag blev tillsammans med Johan Palm, den lilla killen från Idol. Vi gick där och strosade på gatan efter att ha delat vår första kyss och försökte lära känna varandra bättre. Det var då han berättade att hans stjärntecken var fiskarna.

Efter att ha undersökt sanningshalten i detta uttalande genom google kan jag nu på morgonen konstatera att Johan Palm fyller år den 3 mars och då alltså är fisk! Jag är ingen matematiker, men att gissa detta bland tolv tecken är väl procentuellt ganska svårt? Men varför kan man inte få en sanndröm om något lite mer substantiellt frågar jag mig?!

Min smak vad gäller män i drömmarnas värld är väldigt bred. För bara två nätter sedan hade jag en... intim dröm om Marilyn Manson. Johan Palm och Marilyn Manson är väl nästan varandras ytterligheter och inte är jag speciellt dragen till någon av dem i verkliga livet! :)


Höstarbete

Jag hoppas att alla ni andra också har strålande vackert väder i dag! Jag och maken har varit ute och jobbat i trädgården en stor del av dagen. På framsidan av huset ligger två ganska stora stenar i gräsmattan och runt dem grävde vi upp en bit mark. Där planterade vi påskliljelökar och kantade med tegelstenar. Det blir nog jättefint i vår när blommorna kommer upp! Ett tips jag har läst om är att plantera varannan lök upp och ner. På så vis drar man ut på blomningen lite längre.

På baksidan planterade vi påskliljelökar och snödroppar i tre hål som är i en trekant. Där stod tidigare rester av tre buskar som vi grävde upp. Det ser lite knasigt ut nu så vi får väl se vad vi gör åt det senare. Det är lite svårt för oss att planera vad vi egentligen vill göra med trädgården som helhet. Vi funderar på att binda ihop de olika delarna med gångplattor.

Trots att jag och min man har varit tillsammans i nio år överraskar han mig fortfarande! Vi har ett rätt risigt äppelträd som behövde beskäras, och vem vet hur man gör om inte min man! Det var i och för sig lite logiskt när han påpekade att hans storasyster gick någon slags trädgårdslinje på gymnasiet och att han bott på landet en stor del av sin uppväxt. Nåväl, en sekatör fanns i skjulet så vi satte igång. Jag blev till helt besatt av att kapa grenar och vi gick vidare till plommonträdet, som jag fortfarande inte är nöjd med. Nog behöver det kapas fler grenar? Jag vet inte riktigt var nöjet i det hela låg, men kul var det! Tyvärr var jag tvungen att sluta eftersom jag började få ont i armarna. Jag längtar efter att börja beskära björnbärsbusken...


Årsdag

Jo just det, det glömde jag skriva. I dag är det min årsdag. Det är exakt sex år sedan jag dedikerade mig till Guden och Gudinnan och den väg jag vandrat sedan dess. Då och många år framåt kallade jag det för "självinitiering" men senare kändes det vettigare att kalla det självdedikering. Det blev inte mindre värt, det blev inte en annan upplevelse, bara en annan benämning.


Wow...

Jag känner mig faktiskt lite mallig nu och det kan jag nog få unna mig en stund. Jag var på en väldigt snabb intervju i dag (ska på en "riktig" nästa vecka) där jag fick titta på schemat till det nya jobbet. Jag frågade om det var många andra de skulle kalla till intervju, och då svarar de att jag är överst på deras lista och att de bara kommer höra av sig till andra om jag tackar nej! Jag känner mig så smickrad och glad, i princip är jobbet mitt om jag vill ha det!

Och visst vill jag ha det, det är precis de ämnen jag är utbildad i och har ett privat intresse för; svenska och de estetiska. Det är mitt drömjobb även om det bara är 50 %, för då kan jag kanske äntligen få mitt examensarbete färdigt.

Tyvärr blir det schemakrock med min timanställning, så imorgon måste jag prata med min chef och förklara läget. Men 50 % mot 10 % som det är nu... you do the math.

Så nu är jag glad och chockad!!!


Arbetsintervju

Tro det eller ej, men jag ska gå på arbetsintervju imorgon! Och det är inget skitjobb jag har sökt bara för att hålla mig flytande, utan ett svensklärarjobb! Och det verkar så bra, det är ca 50 % och arbete inom en profil om språk och kultur. Det är som hand i handske och jag hoppas att jag kan förmedla det imorgon. Enda lilla minuset är att det är på högstadiet och inte gymnasiet, men vad gör det om resten funkar? Det skulle kunna bli riktigt, riktigt bra och fantastiskt roligt...

I går fick jag faktiskt oförhappandes ta över en hel lektion i religion. Tror eleverna gillade mig för jag blev bjuden på godis. ;) De var trevliga och skojiga och lite stojiga. :) När jag gick runt på skolan för att leta efter en grupp hittade jag i stället tre killar från en annan klass som vek pappersflygplan. De övertalade mig att vika ett och jag kunde inte låta bli, det såg så roligt ut! Jag skyller på papperet att den inte flög så bra... ;)

Håll tummarna för mig imorgon!!!


Pagan Pride Day

Hur många av oss paganer här i Sverige känner till fenomenet "Pagan Pride Day" som infaller varje år vid Mabon? Jag har hört om det tidigare men inte brytt mig om att undersöka. Nu hittade jag dock en officiell sida där man kan läsa diverse: http://www.paganpride.org/ 

På siten wiccantogether har det börjat pysslas och ordnas inför denna dag. För att andra ska veta att man är pagan just denna dag ska man nämligen ha på sig ett lila band. Jag kan läsa att en tjej hittade en hel rulle på Walmart, wow vilken tur. Men hon oroade sig eftersom ett lila band säkert kan stå för fler saker. Därför skulle hon försöka hinna till en loppmarknad och se om hon inte kunde hitta ett pentagram att limma dit. :)

Tycker det här är lite skojigt, men finns det någon som GÖR det här i Sverige? Finns det över huvud taget ett behov? Jag känner att jag kan vara stolt pagan utan att spatsera runt i lila band och dela ut infoblad om wicca.Första eleven!

I dag har jag träffat "min" första elev. Han var supertrevlig och jag kände verkligen att det var ett bra första möte och att vi fick en bra kontakt! Efter att han hade gått kunde jag inte sluta le, så bra kändes det. Äntligen fick jag komma igång lite på allvar. Efter att jag hade slutat gick jag till biblioteket och fastnade i en jätteintressant bok som hette "Det goda samtalet", om att konstruktivt stödja andra till förändring. Enligt boken fanns det tre steg och jag hade tydligen handlat rätt i det första steget, genom att vara inlyssnande och icke dömande, empatisk, respektfull och varm (det var åtminstone min strävan och jag kände jag lyckades förmedla det). Det som behövs för att börja skapa en bra relation helt enkelt. Jag funderar på att ta med fika nästa gång, det borde väl vinna över pojkstackarn en gång för alla?! ;)


Välsignelse

Må ormens visdom vara din

Må korpens visdom vara din

Den tappra örnens kunskap

Må svanens röst vara din

Må även honungens röst vara din

Solens och stjärnornas stämma(Skotsk gaelisk välsignelse i fri översättning)

Offer

Nu har jag varit ute i mörkret och offrat rödvin och pratat med min enorma björnbärsbuske. Den är verkligen magnifik!Ny titel

Jag bytte just namn på bloggen till "Wicca and all things awesome". Haha!

Det var dagens vettigaste handling förutom att vara snäll och översätta lite text om runor till engelska. Har haft en skojig diskussion om just runor på ett forum under några dagar och det har verkligen varit stimulerande. Jag älskar att lära mig mer om runor!


Rökstenen


Inspiration

I dag gav jag mig ut för att se om björnbären i skogen hade mognat. Det visade sig att det ännu var för tidigt, och att taggarna var jäkligare än på busken i min trädgård. Usch vad jag har rivit mig! Det finns en underbar stig som jag har följt en gång tidigare och som jag även gick på i dag. Naturen är fantastiskt vacker där och fyller mig med lyckokänslor. Jag gick ett stycke från stigen för att sätta mig på en ganska flat sten i solskenet. Värmen spred sig över mina ben, syrsorna spelade på marken under mig, gräset böljde i vinden och när jag slöt ögonen (jag såg omedelbart björnbär för min inre syn, jag har blivit besatt!) hörde jag efter ett tag hesa röster eka över nejderna. Korparna var där, jag är ganska säker på det.

Det är verkligen annorlunda natur här jämfört med där jag bodde innan. Jag måste vänja mig, lära känna den och dess egenheter. Vädret skiftar snabbare här än jag är van vid, det luktar annorlunda, hela energin är annorlunda. Men jag gillar den, den inspirerar mig. Jag vill lära mig att arbeta med den.

Något annat som inspirerar mig är två bloggar jag snubblade över i går. Surfa dit och njut av härlig läsning!

Häxdansen

MånSystrars Klan


Berättelsen om en kultplats

Läs och njut!!!

http://www.rehbinder.se/lillafrovi/index.html

Förväntan

I går när jag gick från teaterträningen spred sig ett leende över mina läppar, gång på gång. Jag kände förväntan som en sprittande känsla i hela kroppen. Varför? Därför att en av deltagarna hade burit ett pentagram. Man kan ju bli glad för mindre, att någon säger sig vara intresserad av mytologi till exempel. ;) Först var jag osäker på vad som hängde kring hennes hals, men senare kunde jag se ordentligt. Jag minns knappt om jag kunde hejda mig själv från att le från öra till öra just då! Varför frågade jag henne inte? För att jag ville dra ut på förväntanskänslan.

Men det fick mig att tänka. Om jag bar ett pentagram, hur många andra wiccaner skulle då ge sig till känna för mig? Nu vet jag ju inte om hon är wiccan, men hur många vuxna människor bär pentagram bara för att det ser tufft ut?! Inte många skulle jag tro. Om den lilla goth-tjejen på teaterträningen hade haft pentagram hade jag väl blivit lite glad men knappast tänkt så mycket mer på det.

Fick ett illavarslande brev från Medborgarskolan om att det var för få sökande till fortsättningskursen i orientalisk dans, därför sköts startdatum upp. Nu hoppas jag bara att den blir av över huvud taget, annars blir jag besviken!!!

I går var jag på jobbet igen. Det känns märkligt att bara åka dit en gång i veckan och missa allt annat som pågår där. Det kändes som att jag fick lite bättre kontakt med arbetskamraterna i alla fall och det var ju trevligt. Har fortfarande inte haft några elever hos mig, men en kom upp för  att diskutera en bok med engelskläraren och då hamnade vi i en diskussion om fantasylitteratur. Jättekul, ge mig fler elever bums! :D I förrgår sökte jag ett svensklärarjobb på 50 %. De borde verkligen anställa mig tycker jag!


Bild - hörnstenar

:)