Konstig period

Jag tycker att jag är inne i en konstig period nu, och dessutom är den väldigt svår att beskriva samtidigt som jag vill skriva av mig! Jag tror jag har skrivit att förra året var ett väldigt bra "andligt" år för mig, med mycket ritualer och mycket framåtskridande, så kändes det. 2012 har dock varit ganska torftigt, vilket inte minst har synts på bloggen. Till stor del har det nog stannat av på grund av två flyttar och ett nytt jobb, och sådant tror jag nästan alltid påverkar, men jag tror inte att det är hela sanningen. Det började även till viss del innan första flytten, men jag kan banne mig inte sätta fingret på det!
 
Ord kan inte beskriva min upplevelse just nu... men det känns som att något sakta växer inom mig, något som blir större och större och mer fyllt med energi. Kanske en insikt, kanske en medvetenhet... Men ännu är det dolt för mig. Vad jag hoppas är att det är något som mognar och kommer att berika mitt liv och mitt utövande, men jag vågar inte riktigt sätta tillit till det.
 
Sammanfattningen är att även fast det känns som att det på ytan råder stiltje så händer det saker under ytan... Vi får väl se vad det blir av det!
 

Mabon

Hej!
 
Otroligt att se att folk fortfarande besöker min blogg då och då! Jag kan inte lova att göra ett uppåtsving med inläggen, utan jag skriver när orken finns. Att orken inte har infunnit sig de senaste månaderna beror främst på jobbet. Att vara med om att skapa en skola från grunden är tuuuuungt! Att dessutom vara mentor åt en mellanstadieklass när man egentligen är gymnasielärare är inte mycket bättre. Det är otroligt mycket föräldrakontakt hela tiden, och vi vet ju säkert alla hur om sig och kring sig föräldrar är när det handlar om deras barn... Det finns liksom ingen ände på hur mycket skolan ska ordna och fixa! Lägg till social problematik, lite diagnoser och ni har en häääärlig soppa. Den mesta av min undervisningstid har jag dock på högstadiet och där trivs jag bättre.
 
Ännu en gång har jag flyttat. Nu bor vi i en nybyggd lägenhet på bottenplan, med egen ingång och uteplats, samt tvättmaskin och torktumlare i badrummet. Bättre lägenhet kunde vi nog inte hittat! Katterna har anpassat sig och ligger just nu och sover i soffan.
 
Strax efter Mabon åkte de sista flyttlådorna ut, men en av dem spelade en festlig roll under mitt firande - helt utan baktanke. Trots att lägenheten är en liten trerummare, har jag fått ett litet rum för mitt permanenta altare. På IKEA (var annars?) hittade jag ett underbart högt, lila skåp där jag förvarar wiccaböcker och ritualföremål, samt använder överdelen som altare. Helt perfekt.
 
Mabon-ritualen har jag använt under tre års tid nu, med små modifieringar. I slutet av den bär jag kitteln med gudsljuset från altaret till väster, för att symbolisera solens avtagande. Jag gick sålunda till väster, satte ner kitteln på en låda, sänkte blicken och läste "Flyttlåda". Hahaha! Jag tyckte det var helfestligt, men när jag berättade det för min man förstod han inte riktigt det roliga. :)