LughnasadhHär kommer en liten bild som jag sa tidigare, från min altare. Det är tyvärr inte hela som syns, men jag kan inte ta ett nytt kort nu när det är så mörkt. Imorgon ska vi ut till min fars torp i skogen och på fredag drar jag till covenet för att fira Lughnasadh. Vi hörs väl igen när jag är tillbaka kan jag tro. :)

Hej hopp och var välsignade!

Ett år

I går firade jag och min man att vi varit handfästa ett helt år. Jag är så tacksam över att vi fortfarande hänger ihop i vått och torrt, det finns ingen ände på hur mycket jag uppskattar hans sällskap, hans råd, hans uppmuntran, hans skratt och hans knasigheter! Han är den jag vill växa tillsammans med, han är den jag vill dela upplevelser och uppfylla drömmar med. Min kära man, min bästa vän.

Vi funderade mycket över hur vi bäst skulle fira denna historiska (nåja) dag. I länet var det inte mycket på gång och det var för varmt för att sätta sig på en buss och åka långväga. Äta ute hade vi gjort mycket på sistone, så kändes inget speciellt och dagen innan hade vi varit på opera. Det bästa kom vi fram till var faktiskt att laga mat hemma och bara ta det lugnt, efter födelsedagar och annat strunt. Så vi åt en ofantlig mängd tacos, drack iskall öl och tände handfästningsrökelsen. Den söta doften svävade i rummet och åtminstone jag mindes dagen för ett år sedan, medan min man var mer uppslukad av filmen och nuet. :)

(Bild och text nedan från nätet)"Happiness in marriage is not something that just happens. A good marriage must be created. In the Art of Marriage: The little things are the big ones. It is never being too old to hold hands. It is remembering to say "I love you" at least once a day. It is never going to sleep angry. It is at no time taking the other for granted. It is having a mutual sense of values and common objectives. It is standing together facing the world. It is forming a circle of love that gathers in the whole family. It is doing things for each other, not in the attitude of duty or sacrifice, but in the spirit of joy. It is speaking words of appreciation and demonstrating gratitude in thoughtful ways. It is cultivating flexibility, patience, understanding and a sense of humor. It is having the capacity to forgive and forget. It is giving each other an atmosphere in which each can grow. It is finding room for the things of the spirit. It is a common search for the good and the beautiful. It is establishing a relationship in which the independence is equal, dependence is mutual and the obligation is reciprocal. It is not only marrying the right partner, it is being the right partner."

Underbar dans

Åh, jag ryser! Se och njut. Vid Gudinnan vad jag älskar dans! :) Helskärm, helskärm!!! Stycket heter "The Washer at the Ford (The Morrigan II)". Om man såg denna kvinna (som var en av Morrigans skepnader) tvätta blodiga kläder vid floden, var det ett omen för död enligt keltisk myt.


Hipp hippJust nu njuter jag av mina sista timmar som 23 år, för imorgon blir jag gammal... igen. :) Jag har börjat tycka lite illa om att fylla år faktiskt, men jaja, det finns ju inte direkt något att göra åt saken eller hur? Jag och min man ska åka och äta tårta någonstans, så det blir lite kalaskänsla. Min övriga familj har tagit för vana att vara bortresta kring min födelsedag. Jag har ingen lust att fira mer storslaget än med en fika dock. Kanske när jag fyller 25? För att inte tala om 30.

Min fina staty som min man betalade kom i måndags. Nu står den på altaret och är så fin, så fin. Bild på mitt Lughnasadh-dekorerade altare kommer inom kort, det blev fint i år. :) Min mamma kom igår och gav mig tre presentkort i lite olika butiker nere på stan, så de ska jag roa mig med att förbruka någon dag. Av min svärmor fick jag för ca en månad sedan en för tidig present i form av en väska. Just det, jag fick ett par knähöga strumpor av min man också som jag ville ha från Indiska. ;) Hoppas jag får lite pengar av någon så jag kan beställa rökelse från Starchild.

I natt hade jag en märklig dröm fylld av djur. Jag drömde att vi var lite folk vid en stugby eller liknande, ute i skogen. Vid parkeringen flög plötsligt en enorm korp ner och satte sig på marken. Någon hojtade till och jag gick närmre för att kolla, den var verkligen jättestor! Några ögonblick senare satt jag i en bil och såg ut genom ett fönster. Då såg jag en korp i en bil, också den korpen var enorm. Munnen var öppen och jag såg nästan rätt in. Kanske inbillade jag mig att den skrek också. Det hela var mycket märkligt. Bilen körde vidare, en ung tjej satt i förarsätet. Vi skulle just åka in under en liten bro, då vi såg en björnhona komma ut med sina små ungar. Vi körde försiktigt, men råkade köra på den ena ungen. Jag blev alldeles kall och såg bakåt. Ungen låg och sprattlade vid vägkanten och levde uppenbarligen fortfarande. För att den skulle slippa lida backade tjejen och körde över den igen. Hon frågade hur den såg ut och jag svarade att den var alldeles platt och förmodligen död. Vi åkte vidare...

I dag var jag och maken ute i skogen och plockade blåbär, hallon och smultron. Jag är så otroligt glad att jag har en man som gärna följer med ut och gör sådana saker! När vi kom hem gjorde vi en underbar knäckig paj av det hela och tittade på ett avsnitt av Twin Peaks och Arkiv X.

Jahapp, nu ska jag fortsätta läsa den väldigt roliga boken Åskgudens son av Arto Paasilinna och sedan sova gott. God natt!


Dimman på ängen

Haha, detta blir mitt tredje inlägg i dag. Det blir ni inte ofta bortskämda med. ;)

I natt gick jag på en underlig promenad. Jag lämnade lägenheten strax efter 23.00 och tänkte gå min vanliga sväng, men när jag närmade mig den uppåtsluttande ängen som leder till ett skogsparti med fornlämningar saktade mina steg automatiskt in. Framför mig lyste ängen alldeles månskensblå och trolsk. Först trodde jag att jag såg fel och jag stirrade på den samtidigt som jag kom närmare och närmare. Så förstod jag till slut att det var dimma som svävade en bit ovanför gräset. Självklart var jag tvungen att beträda den regnvåta stigen, något annat val fanns inte för jag älskar dimma. Där det finns dimma, finns jag.

När jag gick in i dimman kändes det som att slutas i en famn och en andaktsfull känsla fyllde mig. Sakta gick jag uppför kullen, vände mig om och såg efter månen, stannade ibland, spejade åt alla håll och räknade väl nästan med att en mörk, mystisk gudinna skulle uppenbara sig för mig. Sådan var stämningen åtminstone. När jag kom upp till toppen hade jag tänkt ta av åt höger, men fick istället en chock eftersom jag insåg att jag inte var ensam. Ca tre-fyra meter snett till vänster om mig såg jag plötsligt två ljusa händer i mörkret. Händerna stängde en väska och nu såg jag också vad jag tror var ett stativ. Det kändes pinsamt att jag inte hade sett eller hört personen tidigare, men det var som sagt dimmigt och jag hade inte mina linser i. Utan dem är jag närsynt som en mullvad och ser nästan inga kontraster så allt blir som ett dimmigt töcken, då kan ni tänka er hur illa jag måste ha sett i natt. Förmodligen hade personen sett mig och stått stilla i hopp om att jag skulle passera längre bort och inte upptäcka honom (jag fick åtminstone känslan att det var en man men helt säker kan jag förstås inte vara, haha). Jag blev nu hur som helst så överraskad att jag vek av åt vänster istället och den vägen känner jag sämre. Jag gjorde mitt bästa för att inte halka på hala rötter, samtidigt som jag kände en rökelsedoft i luften. Det luktade underbart och jag drog in doften djupt. Den utvecklade sig då till att lukta som röken från en eld och när jag efter en liten stund kom ut ur skogspartiet försvann lukten. Jag undrar jag var den kom ifrån.

Jag gick runt kullen och när jag passerade samma väg som jag gått upp på kullen från såg jag till min förvåning att dimman tycktes vara helt borta. Nu såg ängen ut som vanligt på natten - svart.

Kellianna


Här kommer ett hett tips om lite hednisk musik som smeker öronen. ;) Kellianna heter denna skönsjungande kvinna och min favvolåt hittills är "Blessed Are We". Så lyssna och njut!

Klicka bara på bilden för att komma till hennes sida på myspace.

Fördomar om wicca

Jag är lite glad förresten. Texten jag skrev om altare publicerade jag på forumet häxor i fokus. Sedan fick jag ett pm från sitevärden där hon skrev att hon hade tyckt den var väldigt bra och frågade om hon fick lägga ut den som artikel? Jag sa ja så nu ligger den där. :)

Annars har jag just nu plöjt igenom bok 8 i serien Jarastavens vandring, en serie som handlar om en grupp völvor som förbereder sig för att slåss mot en ond kraft. Det är det stora temat, men så får man följa deras vardag med sorger och glädjeämnen också förstås. Böckerna är skriven så att man bara måste vända sida på sida och det går fort eftersom de är så lättlästa. Jag brukar annars läsa väldigt långsamt men den här gången gick det nog på tre-fyra dagar. Det är skönt att läsa sådana böcker emellanåt. Det var länge sedan jag skrev något för Lettura, så jag ska ta mig i kragen. Jag ska också skriva en recension på Solens dotter som jag även läste ut fär en tid sedan.

Vad jag egentligen tänkte skriva om är folks fördomar om wicca. Det verkar finnas en hel del och här är några som jag har uppfattat.

  • Folk känner sig avskräckta eftersom de tror att det finns många "regler".
  • Folk tror att wicca är sektliknande och väldigt kontrollerande.
  • Folk tror att magin inom wicca är i stort sett verkningslös.
Angående första punkten tänkte jag hänvisa till ett judiskt ordspråk: "Hur ska du kunna möblera ett rum om du inte har några väggar?" Jag upplever inte att det finns många "regler" inom wicca, men det finns helt klart en stomme och den skulle man kunna se som väggarna till det "tempel" man vill smycka och som är ens tro. Jag kan inte tänka mig att det finns en enda tro utan någon slags stomme och wicca är inget undantag. Många verkar tro att man måste ha alla möjliga slags redskap som athame, svärd, bolline, stav, pentagram etc. för att kalla sig wiccan. Utbildas man inom ett coven kommer man förmodligen i kontakt med dessa föremål naturligt i sin utbildning. Utövar man wicca på egen hand och utan kontakt med andra gör man i slutändan som man själv vill. Man skulle kunna se stommen i det här fallet som att man över huvud taget använder sig av magiska redskap i sitt utövande. Då faller det på en själv att välja vilka man vill använda, när man "möblerar" sitt tempel. En "fara" (jag använder visst många situationstecken i det här inlägget) i att göra precis vad man känner för är om man börjar bygga om väggarna. Då kanske det helt plötsligt inte är wicca man sysslar med längre. Nu är det i sig inget förskräckligt om man skulle känna sig dragen åt ett annat håll, men många som gör så här hävdar nog att det är wicca de utövar. Det kan vara väldigt förvirrande.

Den första wicca-läraren (finner inget bra ord för detta) jag hade faller nog inom den kategorin. Jag ska inte gå in på detaljer, men mycket av det den personen framhärdade kände jag inte alls igen när jag senare började studera på egen hand. Sådant som andra tryckte på och ansåg vara viktigt för wicca hade min lärare knappt nämnt alls. Jag känner nog inte så här i efterhand att det jag fick lära mig låg extremt nära wicca. Wicca i sig har jag tillägnat mig på egen hand, även om min lärare gav mig ett väldigt bra utgångsläge. Å andra sidan är inte jag rätt person att döma över min lärares sätt att utöva sin tro, det var uppenbarligen rätt för honom/henne.

Nu blev det lite off topic här känner jag så vi går vidare till andra punkten. :) De som tror att wicca är sektliknande är oftast personer som inte har läst på speciellt mycket. De kanske just har snubblat över wicca och råkat läsa något om hemlighetsfulla coven, de vet inte mycket om wiccas struktur och att de flesta utövar wicca som solitärer. Jag tänker inte skriva mer om den saken, utan säger bara "läs mer!"

För några dagar sedan beskrev en man på ett forum utövandet av magi inom wicca som "låg magi". Är inte riktigt säker, men jag tror han menade att man bara flyttar energier eller något sådant och att resultatet i slutändan blir en nollfunktion. Well, jag bryr mig inte direkt och jag lägger ingen värdering i ordet "låg". När det kommer till magi är jag nästan pinsamt oteoretisk (är det ens ett ord?) faktiskt. Jag går mer på känsla och intuition än något annat och jag utövar inte magi speciellt ofta. Vad jag dock kan säga är att de gånger då jag har varit med om att magi har utövats i grupp har den varit effektiv.

Lite gnällande

Hejsan! Just nu sitter jag och äter den nya Polly-sorten Hazel & Coconut. Riktigt goda är de! Men lite för stor påse tycker jag, man känner sig så frossig.

Sitter annars och kämpar mot suget att brygga kaffe, har blivit lite beroende på sistone och det ville jag väl inte egentligen... Usch, känner mig lite smågnällig.

Men min man har äntligen klippt sig! Det var ett stort steg för honom (han har haft långt hår väldigt länge) men han är jättefin nu. Hoppas att han känner sig nöjd och inte skyller allt på sin stackars fru som nästan gnatade ihjäl honom. ;)

Nu ska jag skriva min text om sommarkursen... Dökul... not.

Altaret

Altaret - enligt CeriadwenJag ser altaret som ett hjärta, för precis som hjärtat bör altaret vara en levande och central plats. Det är ett fysiskt centrum för min trosutövning, där mina redskap och andra betydelsefulla ting vilar och har sin plats. Det är en plats där jag har ställt saker jag vill spegla mig i, saker som påminner mig om min tro, om vem jag är och vilka mina intentioner är. Jag tror inte på att ha allt för mycket saker på altaret, utan sådant som fyller en funktion. En del sakers enda funktion kan dock vara att jag tycker att de är vackra. Att spegla mig i skönhet gör att jag känner mig lycklig och för mig är det mycket viktigt att altaret är estetiskt tilltalande. Rörigt får det vara på andra ställen, men inte på mitt altare.

Jag kan också se altaret som en bro, kanske en regnbågsbro (Bifrost), som länkar samman himmel och jord eller det andliga med det materiella. Att dessa saker skulle vara åtskilda är förstås en illusion, men det kan vara lättare att minnas det med en fokuspunkt. För tro mig, när jag utövar ritualer känner jag verkligen mycket starkare än annars hur tätt sammanlänkat allt egentligen är, till exempel vi med det gudomliga. Det är bra synd att man inte jämt är uppmärksam på det. I mitt sinne kan jag nästan se en bro mellan mitt altare och någon slags "andlig sfär" och i cirkelns arbete smälter världarna samman.

Föremålen
När du dekorerar altaret dekorerar du samtidigt ditt inre, allt det du ställer på altaret representerar något heligt i dig, eller borde åtminstone göra det. Athamen är en fysisk representation av din vilja, bägaren kan representera till exempel din medmänsklighet och ödmjukhet och pentagrammet ditt tålamod (det finns såklart himla många sätt att tolka redskapen på).

Altaret är en plats för eftertanke, ro, tillbedjan och magi (precis som ditt hjärta). Det är också där du oftast ärar Guden och Gudinnan med sånger, ritualer, musik, poesi, gåvor etc. Därför laddas själva den mentala bilden av altaret med mycket kraft. När jag tänder de levande ljusen på altaret, aktiveras all den där kraften som vilar till vardags. Ljusen aktiverar intentionen inuti mig och ger med sin närvaro altaret liv, med sina flammande lågor. Redskapen ser annorlunda ut, och blir på sätt och vis annorlunda, i ljusets sken. De blänker och man kan få illusionen att de rör sig, skuggor framhävs och de ser magiska ut. Därför behandlar man dem med mer respekt och de blir magiska. Hanteringen, både fysiskt och psykiskt, påverkar hur vi reagerar på föremål och således vilken effekt de får.

Placeringen
Det finns många åsikter om i vilken riktning altaret bör stå, så det är lika bra att bilda sig en egen åsikt bums! Traditionellt står norr och öster högt i kurs. Norr som riktningen för kraft, förfäder och andar, och öster som riktningen för solens uppgång. Man kan också vara lite galen och flytta runt sitt altare till den riktning som just då passar ens ritual, meditation eller magi, men jag har aldrig hört talas om någon som konsekvent beter sig så. Mitt liberala råd är att välja den riktning som känns bäst för dig, eller för all del som din möblering bjuder, om du inte bryr dig så mycket. Mitt altare står någonstans i nordväst, en riktning jag känner mig bekväm med och alltså funkar det utmärkt för mig, tack!

Arrangemang
Inom wicca finns det ett traditionellt sätt att arrangera altaret, så vitt jag vet. Det är att tillägna den högra halvan Guden och den vänstra halvan Gudinnan. Jag vet inte exakt var detta tankesätt kommer ifrån (förmodligen västerländsk ceremoniell magi) men höger har kommit att förknippas med den aktiva kraften, handlande, utåtriktad energi och det maskulina, medan vänster förknippas med det motsatta. Om man har en cirkel med elementen, där norr=jord, öst=luft, syd=eld och väst=vatten, tenderar dem man betraktar som feminina att ligga åt vänster och de maskulina åt höger. En annan förklaring är höger och vänster hjärnhalva som man kan tolka som feminin och maskulin. De magiska redskapen kan som bekant även de tolkas som feminina eller maskulina och då placerar man dem inom "rätt" halva på altaret. Varför man gör sig allt detta krångel? Jag anser att det ger fördelar, eftersom man förstärker ett system, en metod och ett synsätt. Det ger struktur åt ens utövande och inte minst binder det samman dig med alla andra som utövar wicca och bygger sina altaret utifrån samma koncept. När många människor gör samma sak skapar det kraft.

Omhändertagande
Ett altare måste naturligtvis tas om hand. Mitt första altare skapade jag när jag var 15 år och jag skäms över hur det såg ut där. Det var dammigt, duken var täckt av stearin och det stod oftast oanvänt. Jag utövade inte wicca då, men borde ändå ha iakttagit detta allmängiltiga faktum: The way you care for your altar and altar things will reflect the way you feel about them. As with anything in life, the more you put into them, the more they will give back. (Ariadne´s Thread, Shekhinah Mountainwater)

Att damma av, arrangera om, tillföra och ta bort saker förnyar och stärker kraften kring ditt altare. Låt ditt altare leva, inte bli en museeplats!

Förvaringsutrymme
Under åren samlar man på sig många vackra altarting. Frågan efter ett tag blir "Var gör jag av allt när jag inte har det på altaret?" Själv har jag skaffat mig en gammal hederlig, stor kista. Jag har ett framtida projekt i att förvandla den till en uppenbarelse i turkos och guld. Bredvid altaret har jag även ett litet "lådsystem" med fyra lådor. Där förvarar jag mindre saker som min favorittarotlek, rökelseblandningar, mina runor och min BoS. Det är perfekt för saker man använder ofta och vill ha enkel åtkomst till, eller som lätt skulle försvinna i en kista. Andra använder vackert smyckade skåp eller enkla byrålådor. Om du har rum under altaret är även det en utmärkt plats, speciellt om du har en duk som är lång nog att skymma det.

Olika saker behöver förvaras på olika sätt och en del saker är sprödare och ömtåligare än andra. Att hitta rätt förvaringsutrymme åt allt kan i sanning vara en utmaning, så samla på dig burkar, lådor och annat som kan komma till användning.

Montera upp och ned
Att montera ner ett altare känns minst lika ceremoniellt och högtidligt som att installera ett och kan vara en ganska djup upplevelse. Jag brukar göra det mellan högtiderna, och som jag har skrivit ovan förnyar det verkligen totalt när man byter altarsaker och förbereder sig för en ny högtid och kanske en ny årstid. Passa i samma veva på att damma av, ruska ur och rena. Det pirrar i kroppen av förväntan och man går nästan in i "ritual mode" på en gång, vid åsynen av sin "nya", magiska plats. En plats man skapat åt sig själv och Gudarna, någonstans mellan världarna...


Jag hoppas att min text gav dig något nytt litet frö eller tanke vad gäller altaret. Det finns så otroligt mycket man skulle kunna skriva om och utveckla men här sätter jag punkt. Det här är bara en häxas och wiccans syn på altaret och mångfald berikar!

Krax!

ett-noll

I går natt hände en rätt rolig sak. Jag försökte sova medan min man spelade på sin nya bärbara konsoll i sängen. Efter lite suckande och vridande fick jag nog av den dramatiska musiken och de blippande ljuden och vände mig mot honom.
- Vad söt du är. Sa han.
- Nä det är jag inte, för jag vill att du ska sluta spela.
(kort paus)
- Tror du inte att spelet hängde sig nu då?!

Och mycket riktigt, spelet hängde sig och han var tvungen att stänga av det. Ett-noll till häxan! ;)

Mena det du säger

Jag fortsatte läsa lite i Ariadne´s Thread av Shekhinah Mountainwater igår, en bok jag inte tittat i på länge. Där stod några tänkvärda saker om Gudinnan. Jag citerar:

"One cannot live in a way that defies her part of the time and expect her to appear in one´s spare time."

"The fact is that to embrace the Goddess herself, not only as a muse, but in all her aspects, is to swim upstream. Allegiance to her is necessarily allegiance to truth, beauty, and a completely different social order than the one we observe today."

Jag tycker att det här är tänkvärt. För vad innebär det egentligen att sträva efter att vara ett med Gudinnan och Guden, att medvetet bjuda in dem i sitt liv och sitt hjärta? Om det är något man säger sig göra, men egentligen ägnar väldigt lite energi åt, visar sig resultaten därefter. Shekhinah skriver om talets betydelse, om hur urvattnat ens tal blir om man säger att man ska göra saker som man inte gör, om man bryter löften och inte lever upp till sitt ord. Där har jag ofta varit och det tär på både viljan och självförtroendet. Ett hjärta som känner skam och skuldkänslor för att det inte gör allvar av sina ord, är inte ett ställe för ett frö att gro. Så låt det du säger vara en sann bild av det som sker! Försök att leva ditt liv så att sanning, skönhet och vänlighet genomsyrar det, då tror jag att ditt hjärta är mera öppet för det gudomliga och livets mysterier.

Lev väl, må väl!

Meditera mera

Jag är lite rädd att Morrigan ska välja mig. Kanske har hon redan gjort det? Det är något jag måste meditera mera över. (Låter som en cheesy slogan, eller hur? "Meditera mera!") Vad jag känner är nog ganska mänskligt, jag vill ha någon som tar hand om mig, som håller mig om ryggen och går framför mig in i mörkret. En typisk modergudinna (men även mamma fågel puttar någon gång ungarna ur boet så att de lär sig flyga). Jag tycker att jag har haft det skapligt jobbigt för en tid framöver, just nu är jag inte hungrig på nya utmaningar, jag vill bara ha det lite tryggt och ombonat. Kan jag inte få vara liten bredvid Gudinnan som håller mig i handen och räcker mig en kaneldoftande bulle?

Men inom wicca, och vad gäller självutveckling, så funkar inte det konceptet. Vi måste lära oss att ta ansvar för våra handlingar, är det mörkt får vi famla efter tändstickor och vi får banne mig baka våra egna bullar! Oftast möter vi nog inte alls Gudinnan som den omvårdande modern, utan som den ettriga fågelmamman. Hon som vresigt pickar efter oss där vi tittar ner från det trygga boet på åttioelfte grenen, då vi med näbbar och klor gör allt för att slippa lämna det. Vem kan anklaga oss? Vem kan anklaga henne? När man undersöker vad folk är mest rädda för, kommer "det okända" alltid mycket högt. När man frågar par vilka som är lyckligast, är det de utan, eller med utflyttade barn, som njuter mest av livet.

Så Morrigan, ettriga fågelmamma, sätt din flagga på toppen av mitt huvud om du måste, men var varsam med mig, tack. :)


Krax!

MorriganDo you dare to fly with the Morrigan,
to wear the raven´s feathers and hungry sharp beak?
Do you dare to paint your face bright red with blood
and dance yourself mad with ectasy?
Do you dare to look into the dead warrior´s faces
on the brutal battlefield?
Do you dare to look inside, behind, within, without?

I´m not sure I do.


© Ceriadwen 2008


Luna rulz

Nu måste jag dela med mig av en smått magisk händelse, för sådana är ju alltid trevliga att läsa om, eller hur? ;) Vid nymåne tände jag ett ljus för något jag hoppades kunna dra till mig i livet: ett sätt att bli kvitt mina hudproblem. Jag hade skrattat lite för mig själv när jag köpte det där ljuset, eftersom jag betalade 29 kr för ett ynka litet doftljus. "Det är bäst att det funkar nu!" tänkte jag. Jag funderar ibland över magi, varför funkar något eller varför vänder universum en ryggen ibland när man verkligen jobbar magiskt för något? Vad är det som tippar vågskålen? Jag vet faktiskt inte, kanske ska det svida lite, kanske räcker det med lite, för att det ska fungera? Det sved i alla fall lite grann i mig av att köpa ljuset.

Hur som helst. Två dagar senare besökte jag min wicca-vän som just har varit på en örtkurs och lärt sig göra diverse salvor, krämer, oljor etc. Gåvan hon gav mig var en salva för problemhy. Och jag insåg inte sambandet förrän sent i går natt! Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att det är ett tecken och att det ska fungera!

Luna rulz! ;P

Herne


Är Han inte vacker, denne man som snart ska flytta in hos oss? Jag är mycket lycklig över att Han ville komma ända från USA för att förgylla min tillvaro. Frakten blev dock lika dyr som han själv, men vad kan man göra? Ca 23 cm lång är han (oh my god, nu lät det som om jag pratade om något helt annat! Haha!), så äntligen har jag en man som kan matcha min Isis-staty. Ska bli skönt att få lite balans på altaret, att ha ett par där, det har jag saknat! Det är ju så grymt svårt att hitta fina statyer/figuriner, det är nästan bara import som gäller.

Om ni själva vill beställa vackra statyer har jag några länkar jag kan dela med mig av. Tro mig, jag har surfat runt en HEL DEL de senaste dagarna! ;) Mycket nöje!

http://www.sacredsource.com/
http://www.hocuspocus.co.uk/acatalog/Sacred_Statues_and_Icon.html
http://www.goddessgift.net/page38.html
http://www.abaxion.com/statue.htm

Statyn är förresten en födelsedagspresent från min man (jag fyller 26/7 om ni vill lyckönska mig). Tack älskling! :)

Lejondröm

Borde sätta fart nu eftersom jag ska ha massa bak gjort om bara några timmar. Men jag måste skriva om en konstig dröm jag hade i morse. Det blir väldigt fragmentariskt, för det var bara korta scener.

Gladiatorer på en arena. En av dem kastar stenar på motståndarna. Han kastar så hårt att stenarna går rakt igenom kropparna, blodet sprutar. Stenfigurer vaknar och skyddar gladiatorerna. Det är någon som får dem att vakna till liv, men jag vet inte vem. En kvinnlig gladiator står på arenan, ensam. Hon är ganska lång, väldigt smal och har lejonman. Hon lägger sig i en säng och ett lejon kommer och lägger sig bredvid. Hans stora tass försöker kväva henne och hon kämpar för att ta sig ur sängen, men blir tillbakadragen. Efter ett tag ligger hon alldeles stilla.

Drömmar är mystiska. Nu ska jag baka citronpaj.

För att lättare överleva ;)

"På västfronten intet nytt", som man brukar säga. Jag går här och latar mig om dagarna och klagar på att jag inget har att göra. Inget vettigt i alla fall. Funderar på nyttiga saker som att komma ikapp med de sista universitetsgrejerna, slipa köksbordet eller kanske göra yoga en hel dag (as if), men jag kommer liksom inte till skott.

I dag fick jag ett underbart kedjebrev, som jag tänkte posta här. Jag har redan hunnit tillämpa en punkt, men jag säger inte vilken... ;)
 

Hur man upprätthåller galenskapen i livet:


1) Vid lunch, sitt i din parkerade bil med solglasögonen på.
Peka på förbipasserande bilar med en hårtork. Se om de saktar in.


2) Sök dig själv via växeln. Försök INTE förställa din röst.


3) När någon ber dig om hjälp, Säg: jag delegerar!


4) Varje gång någon ber dig att göra något, fråga om de vill ha pommes frites till det?


5) Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten: Inkorg


7) Häll koffeinfritt kaffe i kaffeautomaten i tre veckor. När alla har kommit över sitt koffeinberoende, byt till espresso.


8) I minnesfältet på alla dina inbetalda räkningar skriv: För sexuella tjänster.


9) Avsluta alla dina meningar med: 'I enlighet med profetian.'


10) Använd inte punkt


11) Så ofta som möjligt: hoppa istället för gå.


12) Fråga folk vilket kön de tillhör. Skratta hysteriskt när de har svarat.


13) Specificera att din drive-in order är för att 'ta med'.


14) Sjung med på Operan


15) Gå på poesiafton och fråga varför dikten saknar rytm.


16) Häng myggnät runt ditt skrivbord. Spela band med djungelljud hela dagarna.


17) Fem dagar i förväg talar du om för dina vänner att du inte kan komma på deras fest för att du har huvudvärk.


18) Be dina arbetskamrater tilltala dig med ditt Gladiatorsnamn, Rock Hard, eller varför inte Snöret......


19) När pengarna kommer ut ur bankomaten, skrik 'Jag vann! Jag vann! Tredje gången denna vecka!!!'

Och det sista sättet att hålla uppe en lagom nivå av galenskap:


20) Skicka detta e-mail till alla i din adressbok, även om de har skickat det till dig eller uttryckligen bett dig att INTE skicka dem sådana här e-mail.