Underbara Kate

Jag hittade två otroligt vackra, livsbeakande videos till musik med min favoritartist; Kate Bush. Hoppas ni också gillar dem!


Äggmagi

Så lustigt, nu har jag haft som tre skilda Ostara-högtidlighållanden, men det var dagens som kändes bäst. I går färgade jag ägg (med spenat och blåbär) som jag i dag gick ut i skogen och offrade. Jag fick ingivelsen att kläcka dem så att mina önskningar skulle frigöras. Jag fick dessutom se en jättestor hare som var vid min ritualplats! Här är lite bilder!
Ostara

Ja, i går var vårdagjämningen. Jag hade min längsta dag på jobbet, där mina iranska elever hade önskat alla glad Nouroz. En elev hade också meddelat frånvaro p.g.a. firande. Det gjorde mig lite smådyster. Det kändes tråkigt att jag själv inte riktigt skulle kunna tänka mig att ta en semesterdag för en högtid. Det kändes tråkigt därför att jag visste hur trött jag skulle vara när jag kom hem, tråkigt därför att jag inte har någon omedelbar gemenskap. Ensamt, urvattnat, besviket.


Londons bokhandlar

Hej allihop!

Jag har varken haft inspiration eller energi att orka skriva något på sistone. Så blir det emellanåt. Nu tar jag mig dock i kragen och visar mina skojigare inköp från London!

Jag besökte tre "ockulta" butiker som alla låg nära The British Museum i Covent Garden. Först ut var
Treadwells. De hade det mest imponerande utbudet av böcker, både nya och begagnade. Där hade jag kunnat titta runt mycket längre. Priserna på de begagnade böckerna var dock inte speciellt lågt, så jag kände att jag lika gärna kunde skicka efter från Adlibris.

Näst ut var Atlantis Bookshop, Londons äldsta ockulta bokhandel. Det var trevlig atmosfär och jag köpte två fina, stora kort som jag funderar på att kanske rama in.Den sista butiken, Mysteries, var helt klart mest New Age-ig. Massa tingel-tangel. Där fanns en lite mindre bokavdelning, en jättestor tarotkortavdelning och många österländska pryttlar. Jag hittade en bok som verkade lite intressant, jag har aldrig hört eller sett någon nämna den, men när jag kom hem såg jag att den finns på Adlibris.Boken heter A Wiccan Bardo, Revised. Jag har läst ungefär en tredjedel och kommer skriva en recension senare. Är det någon annan som känner till den eller har läst den?

Jag köpte även två förpackningar lösrökelse där. Jag har provat båda och de var riktigt bra. Jag rekommenderar verkligen märket Starchild, deras produkter är underbara.