Drömmande träd

Jag borde inte blogga just nu, men jag måste skriva om en sak jag såg på tv imorse, innan jag glömmer!

Ett inslag i morgonprogrammet handlade om en kvinna som var författare, berättare och trädklättrare. Man såg henne i någon slags sele när hon firade upp sig själv i ett stort träd. Väl uppe berättade hon om sin "estetiska teori", som gick ut på att när folk sover, kommer deras drömmar ut med deras andedräkt. Andedräkten fångas upp av träden, tillsammans med drömmarna. Genom att klättra upp i ett träd och sova där, kunde man få kontakt med dessa drömmar.

Tanken fick mig att le och tänka att "Ja, världen är magisk, man kanske skulle pröva?" Jag älskar träd och har sovit nedanför dem, men aldrig i ett. Jag är nog rädd för att ramla ner...


Ormen

Jag måste berätta kort om en dröm jag hade i... förrgår tror jag! Den var ovanligt levande.

Jag drömde att jag vaknade i en säng med vita lakan med en orm. Jag kan inte riktigt minnas om den var svart eller mörkt grön. Svart, tror jag. Det var inte förvånande att ormen var i sängen, det brukade den tydligen vara. Men just den här morgonen var den ovanligt vresig och slingrig. Jag försökte få fatt i dess huvud och hålla fast den så att jag kunde äta den. (Ja, fråga mig inte om denna impuls, det är ju rätt bissart!) I stället högg den mig under vänstra revbenet och satte sig fast där. Det gjorde inte så värst ont men var obehagligt och såg otäckt ut. Jag försökte förgäves få ormen att släppa taget, försökte lirka loss den.

Till slut släppte den och lämnade ett stort, rött bitmärke på mitt vita skinn. Den fortsatte att slingra sig nere vid mina fötter och jag vaknade.VördnadJag känner vördnad för det man inte kan tvinga fram; kärlek, lust, rådjuren i skogen, glädje och respekt.
Men lydnad, att ingjuta rädsla, att beröva, härska och stänga in, vad ger det?


Axis Mundi

Axis Mundi - världsaxeln - jordens pelare
Där stillhet möter vibrationer från korpars sång
Sommarens hetta blandas med vinterns kyla
och slummer möter lusta


På gränsen mellan liv och död
Utplåning och befruktning
reser sig pelaren, förankrad i jorden
Där våra steg korsas i gräset


Axis Mundi - vid världars mitt
En evig dans omkring oss själva
Där vi möts till sist
Gud och Gudinna

Våren är kommen

Åh, nu får jag väl ta och ge mig! Har länge skjutit upp att skriva i bloggen.

Jag hade det härligt vid Beltane och behövde inte fira ensam. För tredje året i rad firade jag tillsammans med en av mina vänner. Vi hade en enkel ritual utomhus i solen, med korparna flygandes mellan trädtopparna. Korparnas läten är det mest fantastiska ljud jag vet, det bara andas mystik och magi. Innan vi avslutade ritualen spådde vi varandra i tarot. Så här i efterhand måste jag säga att hennes spådom om mig stämde väldigt bra! Det är alltid fascinerande.

Under meditationen hann jag fundera över mycket; vad jag vill och inte vill, vad jag tycker och inte tycker. Det var väldigt givande!

De senaste dagarna har jag ofta varit ute i skogen. Jag har samlat granskott och hallonblad! Jag hittade en bra sida igår där man månad för månad kan se vad man kan samla i naturen, titta in vet ja!
http://www.skogsskafferiet.se/