Fullmåne inatt

Nordman - "Månen är så stor i natt"

 

Suck

I dag hände något hemskt på jobbet.

Och jag känner mig så dum som i efterhand tänkte att jag hade kunnat förhindra det med en bit kaka.

Men kanske det hade fungerat ändå, kaka är ju så gott. *funderar vidare*

Läskig video!


Ny bokblogg

Ja vänner, nu har jag sällat mig till skaran som har en bokblogg. Det är inga konstigheter utan jag skriver helt enkelt recensioner av de böcker jag läser (2 hittills) och om lite annat som har med litteratur att göra. Tyckte det var kul att starta en i början av året så att jag får koll på hur många böcker det blir på ett år. Jag är ingen supersnabb läsare, och har dessutom inte jättemycket tid till att läsa sådant jag vill, men det är bara som en kul grej.

Jag kommer nog snart att byta namn på bloggen, för "
En bok om dagen" känns ju inte speciellt originellt. Tycker ni det är kul med böcker kan ni ju titta förbi! En och annan wiccabok kommer att recenseras framöver:) Hoppas att ni har en skön helg!


Paganska radbandSenast i september skrev jag om paganska radband, eller vad man nu vill kalla dem. Nu vill jag dela med mig av alla bra, inspirerande länkar som jag länge har haft på min dator. Enjoy!


http://sacredstrands.webs.com/


http://astartemoonsilver.blogspot.com/2008/01/pagan-prayer-beads.html


http://kimberlywinston.wordpress.com/


http://blissislikethis.wordpress.com/2007/07/24/pagan-prayer-beads/


http://www.wiccaspirit.net/v1is4/index_pg7.htm


http://www.bellaonline.com/articles/art55714.asp


http://paganwiccan.about.com/od/prayersandincantations/a/Role_of_Prayer.htmMänniskor

Det känns ändå rätt bra att vara tillbaka på jobbet efter jullovet. Äntligen får man träffa folk igen! Bor man i en stad där man inte känner någon kan ett jullov kännas rätt långt och ensligt. Dit jag har flyttat nu träffar jag på folk från många fler kulturer än tidigare. Det känns spännande och kul!

På bussen ser jag kvinnor i vackra sjalar. Sjalar med silvertrådar, guldtrådar, paljetter, blommor och vackra färger. Ofta luktar dessa kvinnor speciellt, som en blandning av rökelsekol, tacos (!) och kanel. Exotiskt. Deras kindben är glänsande och deras ögon mörka. De fylliga läpparna kröks i leenden när de träffar vänner på bussen.

De flesta utländska män är välvårdade. De luktar väldigt annorlunda än kvinnorna; kring dem svävar den rena doften av tvål, shampo, parfym. Några grå strån skymtar ofta i det kortklippta svarta håret. Jag tycker om att studera människor.

I skolan. De utländska pojkarna jag träffar ler på ett lite, lite annorlunda sätt. Därför att deras leenden nästan alltid når ögonen. De utstrålar värme, de ler med hela ansiktet! Och trevliga är de, sällan reserverade utan väldigt easy going.

Och min smått nonchalanta elev som plagierade en text strax innan lovet lämnade i dag in en som jag är rätt säker på att han skrivit själv. Det blir nog folk av honom med! Jag blev så glad för hans skull, att han faktiskt tog tag i det efter min konfrontation. Och en annan som har rykte om sig att vara rätt strulig, han gjorde en strålande, oväntad tolkning av ett ordspråk i kombination med en bild. Till slut visade en blyg tjej framfötterna genom att inför hela klassen sammanfatta en text. JAG BLIR SÅ STOLT OCH GLAD!!! Mina ungdomar är fantastiska.


Påraggad!

I dag blev jag väldigt raggad på! Eller kanske stalkad, förföljd.

Jag var på väg från jobbet till mataffären men blev hejdad vid bion av ett "Hej, hur är det?" "Det är fint", svarade jag, log lite och gick vidare. Jag tyckte att jag kände igen honom som mannen som log mot mig från en cykel några veckor tidigare. Några minuter senare står jag framför ett skåp med fryst färdigmat och begrundar vad jag ska handla. Då hör jag hans röst bredvid mig igen! Han sa att han ville prata med mig. Jag blev väldigt generad och sa att jag hade bråttom och frågade om det var något speciellt han ville. Här skrattade vi båda väldigt generat. Han svarade att han ville lära känna mig. "Ooookeeeej....?" sa jag prövande och försökte analysera om han menade på ett romantiskt sätt eller om han bara var ovanligt vänskaplig. Då verkade han bli väldigt glad och ta det som ett medgivande: "Åh tack!" svarade han, och sa att han skulle vänta på mig utanför affären tills jag hade handlat färdigt.

Då tog jag till det tunga artilleriet, lyfte vänsterhanden med vigselringen och sa att jag var gift. Bara för att vara på den säkra sidan. Då började han ursäkta sig och nästan krama om mig (underlig reaktion). Även fast det hela var både generande och ovälkommet (och en liten smula creepy) var det ju gulligt på sitt sätt, så jag avslutade med ett "Men tack ändå!"

Det kanske bara var tidiga vårkänslor som spökade?! :D


Kokos!

Jag fick en present med posten igår: kokoste! Det var överraskande. Och jag älskar det mesta med kokos; te, rökelse, kakor... Toppen! :D Nu måste jag bara klura ut vad jag ska ge igen med... Ska in till stan och titta på bio i eftermiddag (Sherlock Holmes) så då kanske jag får span på något.

På måndag börjar jag jobba igen och jag är så nervös. Nationella proven for crying out loud! Men med stöd från kollegor så ska det väl gå. Önskar bara att självförtroendet var lite högre. Ska bli kul att se om ungarna har växt något över lovet! ;)

Har jobbat vidare lite med Reid och det känns bra och spännande. Inhämtar för närvarande den mesta av min inspiration
härifrån!

Nähä, om man skulle försöka skriva lite till då...


Vandring i skogen

Jag var korkad nog att sitta framför datorn hela dagen så ikväll fick jag jätteont i huvudet. Jag bestämde mig för att gå en promenad i skogen. Behövde desperat lite kyla och frisk luft! Nästan så fort jag kommit ut kände jag inget huvudvärk längre.

Det var så vackert ute, snön lyste upp både himmel och jord. Stundtals klev jag på fläckar under snön som var isblanka, men jag höll mig på benen. Det bästa var att det var så tyst, så otroligt lugnt och skönt, fridfullt. Plötsligt upptäckte jag dock ett ljud. Jag stannade, tog av mig kepsen för att kunna höra ordentligt. Små, små droppar i luften, tö?

Fortsatte tills jag kom fram till åkern. Gick över den, skorna sjönk ner i snö och gräs. Log när jag såg spår efter en hare, korsade dem och såg oss gå åt olika håll. Jag satte mig vid gränsen mellan åker och skog på en sten. Jag njöt av stillheten som även lugnade tankarna på insidan. Framför mig bredde landskapet ut sig, mörk himmel mötte ljus himmel, den vita snön den svarta skogen. Satt stilla en lång stund i hopp om att få se en hare. Två gånger tyckte jag mig höra ljud från skogen bakom mig, rörelsen från ett större djur och dess andning, men inget syntes till. Två änder flög skrattade över fältet.

Det kändes lite hälsovådligt att dröja kvar på den kalla stenen så jag reste mig och fann stigen. En stund på stigen fann jag även ett enormt stenblock på en liten höjd som jag var tvungen att kliva bort och undersöka. Gick runt det ett varv och log åt mina spår i snön som bildade en cirkel.

Sista biten hem gick jag mycket sakta, i min egen takt. När man går i stan känns det som att man måste hålla en socialt accepterad jäkla takt, men i skogen tänker jag följa min egen rytm. Och ikväll var den väldigt sakta. När jag såg gatlyktorna stannade jag och tog många djupa andetag. Det kändes som om jag ville lämna kvar min andedräkt, min ande, i skogens tysta rum.


"The Rites of Moonhaven"

Här ska ni få ett bloggtips som jag tycker verkar lovande! Så här beskriver författaren sin tanke bakom bloggen:

I recently began a blog, entitled "The Rites of Moonhaven." This blog is intended to chronicle the evolution of one covenstead's relationship with the spirits of its place: the patron goddess(es) of the covenstead and its land, the genius loci and the rest of our Work involving the Intelligences of Place.

Hittills är det bara två inlägg gjorda, så hoppa in nu från början. :) De har hittat ett helt fantastiskt hus för sitt arbete!

LÄNK


Galen jakt på varg, säg NEJ!

Det är väl knappast någon som har missat att det igår påbörjades en historisk, licensierad jakt på varg? 10 % av vargstammen skulle skjutas av, det vill säga 27 individer. Jakten pågår till mitten av februari, men redan första dagen uppfyllde Värmlands och Dalarnas län sin kvot... I de överiga tre återstår endast ett djur vardera. Mörkertalet kan dock vara stort totalt sett. Jaktlagen har i vissa län dessutom använt ett långsamt sätt att kommunicera, vilket lett till att man har skjutit över tillåtet antal djur. Det tillåtna antalet vargar i Sverige är inte fler än 210 individer. Det är väldigt, väldigt få med tanke på Sveriges yta. Folk som i lokaltidningar har kritiserat vargjakt har i vissa fall blivit hotade och trakasserade av jägare och renhållare, men vi måste våga tala!

Att jakten har släppts fri på det här sättet har tack och lov fått Djurskyddsföreningen att anmäla svenska staten till EU! Det är ett jätteviktigt ställningstagande. Vill du också ställa dig på vargens sida så skriv på denna uppropslista!

UPPROP: NEJ TILL LICENSJAKT PÅ VARG!


Kul dokumentär

En brittisk dokumentär om en grupp kvinnor som på prov ska leva som häxor under en månad. Handlar inte om wicca utan om häxkonst, och en massa, massa spells! Lite småkul. :)
ÅrsrunaI går natt drog jag och maken varsin årsruna. Min blev Reid, vilket känns väldigt spännande. Från sidan
Grimners Runor står det:

"Reid är Tors runa. Tor bringar ordning och reda (reid - reda), och slår tillbaka thursarnas kaoskrafter. Därför betraktas denna runa ofta som en mycket stark skyddsruna.

Reid kallas även Vagnsrunan, och representerar en framåtgående kraft, att resa. Denna runa står även för ordning och struktur i tillvaron, och att övervinnna besvär. I att stå för struktur, och även fyrtalet, representerar Reid även de 4 väderstrecken och de 4 elementen."

Vi och de vanliga

Gott nytt år!

I går pratade jag med min mamma i telefon och vi kom in på ämnet vänner. Jag har haft svårt att finna vänner att umgås med i denna nya stad och jag berättade för mamma att jag hade sökt efter folk på wicca-forum. Då svarade hon med denna replik: "Ja men du kanske skulle söka efter "vanliga" människor också?" Så där hör ni mina wiccanska vänner, tyvärr måste jag meddela att ingen av oss tillhör det "vanliga" människosläktet. :P

Är det på något vis svårt att föreställa sig att det vore rätt skönt för en wiccan att ha andra wiccaner som vänner? Vad det innebär att kunna vara öppen med sin religion på en gång utan att slippa förklara sig? Vad det innebär att kunna diskutera saker som rör ens religion med någon som kanske har upplevt samma sak? Vad bara denna enkla form av förståelse innebär för någon som tillhör en "minoritet"? Det betyder massor. Punkt.