Serie

image67


image64


image66

Tränar lite. :-)

Edelfeldt

Efter att jag hade skrivit mitt förra inlägg blev jag så inspirerad att jag surfade till adlibris och beställde två skönlitterära böcker. Nu för tiden köper jag nästan bara studentlitteratur (senast idag faktiskt), så detta var ett stort ögonblick. Jag hinner nästan aldrig läsa skönlitterärt och jag saaaaaaknar att få drömma mig bort! Av en slumt råkade jag innan surfa in någonstans och se en bok som jag älskade som yngre Juliane och jag, av Inger Edelfeldt. Beställde också hennes lite nyare Skuggorna i spegeln. När jag väl får dem ska jag bara glömma att jag är 23 och leende sitta och läsa. :-)

Andra författare från min ungdom jag vill stifta bekantskap med igen är Maj Bylock och Tiril T Hauger.

Jaha, nu är det fredagkväll och jag sitter och dricker ett glas rödvin för ovanlighetens skull. Beaujolais Royal, mycket gott. Förra gången hade jag dåligt flyt när jag köpte vin, har inte lärt mig det där än.

På söndag är det dags för wiccaträffen. Jag är både förväntansfull och nervös. Ska bli spännande!

Ha en fin helg. Krax Pax!

Böcker

Har egentligen inte så mycket att säga idag. Var på Myrorna och hittade några bokfynd. Fem böcker för 53 kronor. Det är pris vi gillar! :-D


  Den nionde insikten - James Redfield och Carol Adrienne (Alla pratar om den, har varit nyfiken länge.)



  Saida. Mitt liv. - Jeanette Mellvig (Köpte den mest som förströelse, men den var ganska dåligt skriven.)



 Skriv dig till hälsa, och upptäck källan till din kreativitet. - Bertil Ohlson (Den här boken verkar väldigt spännande och jag ser fram emot att studeta den närmare!)



  Kvinnors dikt om kärlek - En antologi av Elisabet Hermodsson (Kärlek kan man aldrig få för mycket av)



  Skäm bort din kropp - Jennifer Powell (Massa härliga tips om eteriska oljor, örter och vitaminer. Många vackra färgbilder.)



De tre sista böckerna hittade jag ingen bokframsida på, så de ser inte ut så där. Men det såg så tråkigt ut annars. Estetiskt korrekt ska det vara. :-P

Jag klarade förresten fonetiktentan! Låg 1½ poäng från VG. I dag skrev jag om grammatiken igen och hoppades på bättre tur den här gången...

Nu ska jag bara soooooova!

MABON

image56


Ikväll firade jag mabon. Tyvärr blev det inte med covenet, utan ensam. Men det gick fint det också, det är skönt med stilla eftertanke. But first things first...

I går ringde Jessie och sa att vi skulle träffas idag på ett café. Jag visste ingenting, men tyckte det var spännande. Det visade sig att det var idag de skulle planera inför nästa stormöte. Haha, och där snubblar jag in på ett bananskal! Vi var fyra stycken och de andra var väldigt trevliga så vi hade en behaglig stund tillsammans. Nu måste jag ju nästan gå med i Vitkaförbundet också så jag kan komma på stormötet... Jag kommer även att träffa tjejerna och fira samhain (några dagar innan) och jag ska skriva åkallan. :-) Ska bli kul att sätta tänderna i.

Efter mötet åkte jag hemåt och jag och min man gick och handlade. När vi kom hem bytte jag om, packade och gav mig ut i skogen. Inget planerat. Solen var redan på väg ner och det kändes som att jag jagade den. Jag förmodar att folk har "jagat" solen i alla tider. :-)

image57


Jag tog in på ett idrottsspår och letade mig djupare in i skogen. Jag avvek från stigen och begav mig uppåt, där solen lyste lite kraftigare. Hade svårt att hitta ett bra ställe, det första verkade ligga vid ett myrled. :-) Det andra syntes för väl från stigen. Jag gick uppåt igen och började precis prassla med en påse när en joggare sprang förbi nedanför. Hukade mig ner och kände mig en smula fånig; varför skulle jag gömma mig? Men det gjorde jag lik förbaskat och snart var han borta. När jag hade kommit en bit in i ritualen hörde jag någon hosta nedanför. Undrar om det var någon som stod och lyssnade eller bara passerade förbi? Jag satt då ner så jag såg ingenting. Jag brydde mig inte så mycket utan sänkte bara rösten.

Hur skär man ett äpple itu så att kärnhuset bildar en femuddig stjärna? Jag lyckas aldrig! :-)

Var välsignade

Do what ye will

Det dröjde ganska många timmar från sista inlägget, då jag sa att jag snart skulle skriva vidare från boken. Nu kommer det lite till iallafall. Jag har haft tentor och annat att plugga till, men jag fick tre timmars hål i torsdags då jag satt och läste och antecknade.



pentagram



Okej! Nästa kapitel jag läste i Listening People, Speaking Earth handlade om magi.

Aleister Crowley definierade magi som: Magick is the Science and Art of causing change to occur is conformity with Will.
Dion Fortune skrev: Magic is the art and science of changing consciousness according to the Will. 

Vad vi ser här är två olika aspekter av magi: försök att förändra föremål och situationer och försök att förändra utövaren. Vissa magiker vill sätta det ena före det andra, men förringar sällan värdet av den andra aspekten.

Författaren skriver "...´will´ strongly suggests an intellectual, emotive and imaginative focus. It is, perhaps, a secular counterpart of the religious ´soul´. Whatever the person is or, deep down, would like to be, is ´the will´." Och visst återfinns detta inom wicca: An it harm none, do what ye will. Författaren skriver vidare att genom att upptäcka sin egen vilja och leva i enighet med den, strävar man efter att leva i linje med "ultimate reality", eller makrokosmos, där utövaren själv gestaltar mikrokosmos. Då uppnås harmoni.

Författaren refererar till Berel Dov Lerner, som skriver att magi ofta är precis så sekulariserad som dem som praktiserar den. Västerländsk magi är inget bakåtsträvande mot övertro, utan har många likheter med nutida sökanden efter självförståelse och utveckling. Det handlar primärt om personlig utveckling och om att uttrycka sig själv. Nutida magi är djupt förankrad i västerländsk, esoterisk andlighet, som i sin tur är rotad i upplysningen (epok som förespråkade förnuft, vetenskap och rationellt tänkande).

Antoine Faivre identifierar fyra nödvändiga element för magi:

Korrespondenser
Den levande naturen
Fantasi och meditation
Upplevelsen av transmutation

Korrespondenser: Att arbeta med ett område kan påverka de andra tingen som det korresponderar med. Att rita en symbol är som att uppmärksamma vad den än symboliserar och därmed ge det energi och påverkan. Korrespondenserna anses vara med eller mindrebeslöjade vid första anblicken. De är därför menade att bli avkodade. "The entire universe is a great theater of mirrors... everything harbors and manifests mystery".

Den levande naturen: Naturen är ett sammankopplat, levande system, besjälad. "... affecting one part of nature will have implications for other parts. The fact that these parts are living, perhaps ensouled, requires ethical consideration before actions are taken."

Fantasi och meditation: Det är inte bara på det fysiska planet som saker korresponderar med varann. Längtan, attityder, uppfattningar, känslor och fantasi är också integrerade delar av universum. "Thet not only affect other internal states, but also change outward, material things." Tron eller den fantiserade idén om att ett ställe är fullt av spindlar kommer att hindra den med fobi från att stiga in. Magikern manipulerar sin egen föreställningsvärld för att påverka både sin växande förståelse för universum och sina handlingar i världen. En förändring inuti någon är redan en förändring i det sammankopplade universum. "Most religions denigrate imagination as delusion and self-obsession but encourage contemplation or communion with the ´other´ world or with other beings. Magic positively values the exploration of the inner world, refusing to disconnect it from the outer."

Transmutation: "Magical rituals aim at initiatory experiences which effect rebirth at a ´higher´ level. They are intended to result in a metamorphosis of the magician into one who knows their goal, is fully aware of it, and experiences it with immediacy."




Det var inte så jättemycket text, men tog lång tid att skriva! :-) Jag påstår mig verkligen inte fullt ut förstå allt som jag har skrivit, men det är spännande att fundera över. Jag måste nog ändå säga att jag sympatiserar mest med Dion Fortunes synsätt på magi. Kan man förändra sitt medvetande; sina tankar, attityder, känslor etc. kan man förändra världen omkring sig. Eller rättare sagt, den blir förändrad genom att man byter fokus.

Jag kan ta ett exempel som nog de flesta kan känna igen sig i: Du vaknar upp en dag på helt fel sida, dina husdjur undviker dig i din surhet, dina grannar är otrevliga och allt går fel, allt är skit. Nästa morgon är du på strålande humör när du vaknar, folk ler mot dig på gatan, du blir väl bemött i mataffären och kassarna känns inte alls så tunga när du bär hem dem. Har världen i stort förändrats från dag till dag? Nej, men DU har. Och genom att du har förändrat dig så påverkar du både människor och ting i den ena eller andra riktningen. Orsak och verkan, orsak och verkan... Det svåraste är att göra detta medvetet. Du är i dig själv det starkaste redskapet för magi och det är en ganska upplyftande tanke! :-)

Kitteln & cirkeln

Nu är jag rejält trött, men tänkte skriva om en sak som jag tycker är väldigt intressant.

Jag tänkte återgå till boken Listening People, Speaking Earth, eftersom min lånetid snart går ut.  ;-) En sak som gav mig en aha-upplevelse och som jag tycker är en mycket intelligent jämförelse, är den att cirkeln kan liknas vid en kittel. Så bra sagt! Det ger verkligen en tydlig bild av cirkelns funktioner. Cirkeln är som ett kärl för den energi vi arbetar med, den håller bara den energi vi själva "häller i" och den behåller den tills vi "tömmer ut den". Kitteln/cirkeln är också en plats för förändring; det vi stoppar i ändrar form och blir något nytt. Det smälter, blandas, puttrar och doftar. :-) Det gäller också dem som arbetar i cirkeln, i cirkeln blir man ett eftersom man delar en upplevelse, samma intention och mål.

Kitteln är precis som cirkeln ett slags centrum; livmodern, värmen, platsen där det ofödda väntar på att födas, mellan två världar...

Mer från boken kommer när jag har sovit några timmar. Under tiden kan ni njuta och glädjas över den här underbara bilden, som perfekt illustrerar vad jag just skrivit! :-D

image53

Hopkok av funderingar

Jag har verkligen hamnat i ett flow nu när det kommer till att skriva och utföra ritualer. Det känns mycket bra! Tidigare har de flesta av mina ritualer varit ganska spontana, jag brukar bara planera ett ramverk och sedan improvisera resten. Känner att jag vill bli bättre på mer "traditionellt" utformade ritualer och då verkar det bra att skriva egna och sedan känna efter vad man hade kunnat ändra på. Jag tror det är ett bra sätt att få erfarenhet; learning by doing! :-D Man lär sig iallafall vad som funkar för en själv. Nymåneritualen kändes ganska bra, men den behövde något... Får fundera på vad! Mer aktiva moment kanske...

Har kommit fram till att jag ett tag ska fokusera på en specifik aspekt av Gudinnan; Mångudinnan. För det första flyttade jag mitt altare när vi köpte en ny säng (som faktiskt står på golvet), nu råkar det stå i väster, vattnets riktning. Jag hittade också en stav jag tillverkat och velat använda länge men inte haft behov av; en stav tillägnad månen, med en uggla i handtaget och en bergskristall i spetsen. Så den har jag tagit fram. Också det faktum att jag mer har börjat uppmärksamma månens faser genom mitt firande, ser jag som ett tecken på att det finns något viktigt för mig där att hämta. Och så har jag vänliga vänner som har lånat mig boken Moon Magic av Dion Fortune. ;-)

Genom märkliga omständigheter verkar det som att jag kanske kommer att vara med och planera nästa stormöte inom Vitkaförbundet, trots att jag inte är medlem! Får se hur det blir, men det vore väldigt roligt.

Efter lite sparkande där bak bestämde jag äntligen ett datum för caféträffen och mailade alla, men det visade sig att de flesta var upptagna, så jag flyttade det till söndagen den 30. Hoppas verkligen att vi blir några stycken!!!

Repningarna med bandet har börjat gå bättre och bättre tycker jag och det gör att man blir mer taggad och vill repa oftare. En positiv utveckling. Jag känner att nu när jag är ensam sångare får mina idéer mer utrymme och det är ju skönt eftersom man nog för det mesta gillar sina idéer bäst. :-P Vi blir bättre och bättre musiker och det börjar äntligen höras i musiken. Låtarna är bättre uppbyggda och mer dynamiska och eftersom jag skriver alla texter nu behöver jag inte känna mig obekväm för att jag tycker att jag sjunger om fåniga saker. Att sjunga om att dricka någons blod är inte riktigt min grej, iallafall inte när det menas bokstavligt!

Jag gick iväg för att hämta min skiva som kommit med posten, men gick till fel ställe! De har ändrat sändningarna så de går till postcentralen istället, så jag gick hela biten i onödan. Men sol, frisk luft och motion fick jag åtminstone.

Imorgon ska jag och älsklingen åka till Norrköping och leva rövare. Shoppa, äta osv. Det borde kunna bli riktigt, riktigt trevligt. :-)

Nymåneritual

Bestämde mig för att lägga ut ritualen jag har arbetat med nu på förmiddagen. Kanske kan någon annan också ha glädje och användning av den. ;-) Skriv gärna vad ni tycker! En del av texterna har jag översatt från nätet och gjort om lite (ni kommer kanske känna igen The Charge of the Goddess, fast på svenska med rim!). Tyvärr har jag inte kvar sidorna där jag hittade dem. En av texterna kommer iallafall från boken Ariadne´s Thread av Shekhinah Mountainwater, ifall ni vill kolla upp den. (Rekommenderas!) Men åkallan av riktningarna är helt och hållet min, och det är ju iallafall jag som har fört allt samman. Så... det känns som min ritual. Den går även att anpassa till flera personer om man vill.



Nymåneritual

Du behöver:
Rökelse/salvia
Ringklocka eller trumma
En skål med vatten
Havssalt (det går också med vanligt bordssalt)
Athame eller kniv för att kasta cirkeln (eller så kan du använda din hand)
En bägare eller glas med vatten eller vin
Ett vitt eller silverfärgat ljus



Gör fint på altaret. Ställ gärna fram blommor, saker med månar och bilder av hur du föreställer dig Jungfrun.

Rena dig med rökelse eller salvia

Blanda havssalt i en skål med vatten och säg:


Genom blandandet av jord och vatten söker jag Gudinnans kärlek


Blanda saltet och vattnet med ditt pekfinger och för upp det till din panna. Rena sedan alla riktningar genom att droppa vattnet, och säg:


Genom jord och vatten renar jag öst/syd/väst/norr


Kasta cirkeln och säg:


Jag skapar ett rum mellan världarna. Det här är en tid som inte är en tid, på en plats som inte är en plats. Cirkeln är sluten.


Kalla in riktningarna. Börja i öst. Ring i klockan och säg:


Var hälsade, alla krafter i öst. Jag kallar in luftens element i min cirkel. Nymånens bleka skära hänger på den djupblå himlen vid nattens början. Jungfru, vi höjer våra blickar och ser ditt tecken på himlen.


Gå till syd och ring i klockan


Var hälsade, alla krafter i syd. Jag kallar in eldens element i min cirkel. Fullmånens klara sken lyser upp vår väg i nattens mörker. Moder, vi höjer våra blickar och ser ditt tecken på himlen.


Gå till väst och ring i klockan


Var hälsade, alla krafter i väst. Jag kallar in vattnets element i min cirkel. Den avtagande månens kropp speglas i världens hav. Gamla, visa Gudinna, vi höjer våra blickar och ser ditt tecken på himlen.


Gå till norr och ring i klockan


Var hälsade, alla krafter i norr. Jag kallar in jordens element i min cirkel. Svartmånens djupa hemligheter döljs för våra ögon. Svartmåne, din skepnad rymmer Gudinnans alla former, vi höjer våra blickar och skådar efter ditt tecken på himlen.


Ställ dig framför altaret med händerna lyfta och säg:

Lyssna till Stjärngudinnans ord,

vars kropp omfamnar både himmel och jord:

Jag är skönheten hos månen som glöder i natten
Jag är mysteriet i regnet och i havets vatten

Jag är den längtan som bor i varje man och kvinnas bröst
Res dig och kom till mig, viskar min röst
För jag är naturens själ
som har gett liv åt allt som är
Från mig härrör allt
och till mig återvänder det när det är dött och kallt
Inför mitt anlete, låt ditt innersta hänföras
över det oändliga som aldrig kan förklaras
Låt min dyrkan vara inuti det hjärta som gläder sig
För se, alla handlingar av kärlek är ritualer för mig
Låt därför skönhet och styrka få en plats i dig
Låt kraft och medkänsla, heder och vördnad finnas i dig
Till dig som hör din längtan kalla
vet, att för att finna mig måste du känna det största mysteriet av dem alla:
Om du inte finner i dig själv det du söker
kommer du heller inte att finna det i någon annan du möter
För se, jag har varit med dig nu och alltid förut
och jag är det som uppnås vid längtans slut

Sätt dig bekvämt framför altaret

Månjungfru, ditt ljus har precis kommit åter,

härskarinna av ungdom och ny början

Ditt ljus skiner ner över Jorden


På nattens mörkaste kappa

låt ditt märke spridas för alla att se

Starkt skinande på himlen


I natt, låt dina silvervågor av ny början

skölja iväg den förra cykeln

Svep iväg min trötthet och oro

Fyll mig till brädden med styrka och hopp

Förbyt bleknande drömmar mot nya

och ge mig uthållighet att fortsätta


Himlens Gudinna, se ner på mig

Din häxa, magiker och prästinna

I din närvaro har jag kommit


När månen rör sig genom sina cykler

må jungfruns välsignelser

förbli starka och omge oss


I den trefaldiga gudinnans namn: Artemis, Selene, Hekate

må det så ske


Tänd ett vitt ljus och säg


Med denna låga tänder jag inuti mig

Jungfruns anda


Ring i klockan ett tag, eller trumma, samtidigt som du fokuserar på din andning och ljusets låga. Säg efter ett tag:


Jag är hel i mig själv, helig

Jag är den lysande Jungfrun

Stark, oövervinnelig och fri

Jag är den mörka Jungfrun

Beklädd i slöjor och mysterier

Jag är solens puls

Och månens dragning

Flödande från den ena till den andra

I perfekt harmoni

Där jag går

kan ingen hindra mig

Jag är Jungfrun

För alltid ung och fri


Meditera en stund över hur du skulle vilja använda Jungfruns kraft i ditt liv, var behövs den? Samtala med Gudinnan om du vill. När du är färdig, säg:


All vördnad och kärlek till Gudinnan, för Hon är kraften bakom all kraft, Gudinnan bakom alla gudar, den eviga livskraften bakom död. Vi hälsar alla Himlens och Jordens Drottning.


Höj din bägare i en skål för henne och säg:


För Artemis och alla andra gudinnor!

När du har druckit tar du farväl till Gudinnan och riktningarna. Dra tillbaka cirkeln och städa undan.


Nymåne

image52


Ännu en härlig morgon. Hade chansen till lååååång sovmorgon med min älskling, men gick upp kl. 09.05 när jag fick sms från min klasskamrat. Efter det kände jag mig så pigg och glad att jag inte alls ville somna om. Vi gick upp och åt en god frukost i lugn och ro, gullade med katterna och fixade med diskmaskinen. Vardagspyssel. Efter frukosten gick älsklingen iväg för ännu ett möte med kommunen och jag sitter här och ska försöka skapa en ritual tills ikväll när det är nymåne. Ska försöka utgå från fullmåneritualen och bara anpassa den med lite andra texter kanske... Får se. :-) Det känns så roligt att skapa nytt iallafall, så jag ska sätta igång nu!


Blessed be the Maiden within me
For she bringeth courage and freedom
Blessed be the Mother within me
For she bringeth love and life
Blessed be the Crone within me
For she bringeth wisdom and understanding

(Shekhinah Mountainwater)

Svammel

Tycker jag har varit ganska duktig nu på morgonen. Gick upp när posten kom (Nemi kom!), duschade, ringde syster yster, städade där jag lovat att jag skulle städa, plockade ur och in i diskmaskinen, satte igång den och åt frukost. För en gångs skull åt jag vid köksbordet! Åt mycket: youghurt med crunch müsli, en smörgås med ost och gurka och en kopp te, samtidigt som jag läste Nemi. Så nu är jag mätt och belåten. Min klasskamrat ringde och frågade om morgondagen, trevligt.

Det ringde precis någon från kommunen och sökte min man, eftersom han håller på och anordnar en spelning. Jäkla pucko det var, lät helt störd och dum i huvudet. Svarar man för snabbt i vår telefon hörs inte det första man säger, och det hände nu. Så eftersom ingen sa något så sa jag "hallå?", och sedan började den där obehagliga rösten att prata och fråga varför jag bara hade sagt hallå osv... Blä. Hoppas jag slipper prata mer med honom/henne. Hörde inte ens om det var en man eller kvinna.

Min syster kanske kommer över om ett tag, hon skulle gå till mormor först. Hon blev närmast kommenderad att gå dit. Jag är glad att jag slipper beblanda mig med den människan mer. Usch. Jag känner mig ganska anti idag, och jag låter nog anti också. Längtar tills min älskling kommer hem.

I fredags var jag på födelsedagsfest hos en annan klasskamrat, en wiccan. Hittade för en gångs skull perfekta presenter. Det var bara att köpa något som jag själv skulle ha blivit glad för. :-) Min man tycker iallafall att jag har blivit mycket mer social och det stämmer att jag umgås mer lite fler människor nu... Känns annorlunda!

Något har kommit i vägen för mabonfirandet i covenet. Jag hoppas verkligen att det löser sig. :-(

Jag måste också se till att ta tag i caféträffen! *sparkar mig själv*


En fin video! Jag älskar låten

Pagan Easter - Ritual Music for the Spring Equinox

image51

Den här coola vinylskivan vann jag på Tradera för några dagar sedan. Den är från 1987 och inspelad av "två av Storbritanniens ledande häxor", enligt en websida. Det ska bli jättespännande att få hem den! :-D 60 kronor för själva skivan och 50 i frakt. OK deal. Kvalitén är VG++ Tur att man faktiskt har en fungerande LP-spelare också! Jag kan ha batterier i den och ta med den vart jag vill. Hihi.

The Charge of the Goddess

image49  image50

Så här ser jag och min man ut, iallafall om vi vore klippdockor. Haha! Såg länken på
Marias sida (visst blev det lite likt, Maria?!). Om du vill göra om dig själv till klippdocka är länken här. Rolig grej!

Har hunnit läsa lite mer i boken Listening People, Speaking Earth, som jag skrev om förra gången. Den är jättebra och jag har fått flera aha-upplevelser som jag tänkte skriva om. Har än så länge bara läst kapitlena om årshjulet och häxkonst (häxkonst och wicca används synonymt i boken). Bland annat går författaren igenom Doreen Valientes text The Charge of the Goddess, som ingen wiccan kan ha missat. I annat fall får de bakläxa. ;-)

I texten uppenbarar Gudinnan sig, hon berättar när och hur man bör närma sig henne (vid fullmåne, med skönhet, styrka, kraft, medkänsla, heder och ödmjukhet, munterhet och vördnad i sitt hjärta. Med sin nakenhet, musik, dans och kärlek) och var hon manifesterar sig i naturen (Jorden, månen, vatten, hjärtats önskningar, naturens själ, döden). Vad författaren anser vara den viktigaste delen i texten är där det fastslås att det du inte kan finna inom dig, kommer du heller aldrig att finna utanför dig själv. Två viktiga saker kan vi lära oss av detta. Att det gudomliga upplevs i vardagliga ting - jorden och månen, mat, dryck, dans, människokroppen, humor och musik. Allt vi behöver för att uppleva Guden och Gudinnan har vi redan, de är redan allting och behöver inte uppenbara sig ytterligare. Om någon söker efter Gudinnan sänder hon honom eller henne tillbaka till sig själv, för självutforskande och självutveckling.

Författaren skriver att till skillnad från monoteistiska religioners Gud så tillåter inte wiccas gudsuppfattning oss att bli besatta av det gudomliga, det omänskliga, det övervärldsliga. Om någon vill fly från verkligheten genom "andlighet", "himlen" eller "upplysning", får de tydligt veta att det gudomliga existerar här, i den sinnliga världen. Det här är något jag personligen ser som en mycket tydlig punkt som skiljer wicca från new age. Inom new age verkar tillvaron mycket gå ut på att nå "upplysning" och man strävar uppåt och utåt, bortåt. Man söker sina rötter i stjärnorna och rymden och kanaliserar överjordiska mästare. Wiccaner söker snarare inåt och nedåt, mot jorden.

Till alla som har undrat står det förresten att ordet rede (som i the wiccan rede) är ett ålderdomligt uttryck för "klokt råd", eller "uppmaning". Så, då har vi rett ut det också.

Ängeln dricker måndagsöl

Nu är tentan skriven! Jag har ingen aning om hur det gick, så alla där ute som läser: håll tummarna!

Efter tentan hade vi ett hål på fyra timmar innan nästa lektion, och jag och en kursare hade bestämt oss för att roa oss på stan. Jag såg fram emot det, för vi har inte direkt umgåtts tidigare, men det är en tjej jag tycker är rolig och trevlig. När vi kommit ner till stan sa hon på skämt att vi kunde ju ta en öl sedan. Jag nappade direkt och tyckte det var en jätterolig idé (bara för att det var totalt fel tillfälle egentligen), så efter shoppingen (jag köpte en stor förgylld keramiksol som jag ska hänga upp vid vintersolståndet, och en rökelse med lukten mysk och hallon) och lunchen gick vi och tog varsin öl för att fira att vi gjort tentan (fast hon drack faktiskt två). Hmmm... öl en måndag strax efter lunchtid. Det kändes som att folk tittade lite, men det gjorde inte så mycket. Vi hade skitkul och flummade loss och diskuterade hejvilt. För att inte lukta öl på nästa föreläsning åt vi Fisherman´s Friend. Det var mycket lyckat iallafall.

På stället där jag köpte rökelsen säljer de också vanliga new age-grejer. Min kursare började fråga mig massa saker, t ex "vad är regression/affirmation/hästen med den konstiga slangen i pannan?" :-D Jag svarade ganska lätt och ledigt på allt hon kastade på mig och fick lite glad förvåning från hennes sida. "Har du ett speciellt intresse för det här?", frågade hon. "Ja, det skulle man nog kunna säga", svarade jag.

När jag var inne en snabbis på universitetsbiblioteket sökte jag mig mot hyllorna med religion och fann två böcker jag inte kunde stå emot. Listening People Speaking Earth. Contemporary Paganism av Graham Harvey och The Paganism Reader av Chas S. Clifton och Graham Harvey. De verkar innehålla massa spännande kapitel och ämnen och jag kan knappt bärga mig att sätta tänderna i dem!

Eftersom skrivaren här hemma har bestämt sig för att lägga av var jag tvungen att skriva ut mabonritualen på universitetet idag. Det var lite nervöst, men jag tror inte jag lämnade några spår efter mig. :-)




Pratade ikväll med en kille på msn som jag sporadiskt har kontakt med. Han är ganska mycket yngre än jag, men jag känner igen mig själv i honom, och de tankarna jag hade i den åldern. På grund av det känner jag att jag gärna vill vara där för honom och muntra upp honom när han mår dåligt, så att han inte ska känna sig ensam. Ikväll skrev han att det var slut med flickvännen:

Jag säger:
Tråkigt att höra...  

Han säger:
är van vid att bli sviken

Jag säger:
Det hör till livet tyvärr. Men på något sätt kan man inte stänga av det där, då kan man aldrig bli lycklig. Man kan ju däremot välja lite vilka människor man släpper inpå livet.

Jag säger:
En balansgång är nog viktig.

Han säger:
balans är viktigt ja:/

Han säger:
tror jag missade det 

Jag säger:
Det finns fler försök! Det är det som är underbart med livet, det finns ständigt nya saker att lära sig. Har man gjort fel en gång, kan man försöka hantera det bättre nästa gång.

Han säger:
jo

Han säger:
det är därför du är en ängel för mig

Jag säger:
Är jag?  :-)

Han säger:
du har en tendens att alltid dyka upp när jag som mest behöver det 

Jag säger:
Jag är glad att kunna stå till tjänst!

Jag säger:
Ibland behöver någon bara poängtera andra sidan av myntet, eller hur? ;-)

Han säger:
jo...du är min bra sida av myntet^^


Blir så glad över att kunna få någon att känna sig lite bättre till mods. Har nog en ganska omvårdande natur, jag ville ju bli kurator egentligen. :-) Men alla människor vill känna sig behövda, känna att de uträttar något, betyder något... Det är en fantastisk drivkraft!




Har lovat min man att skriva in ett underbart roligt skämt som han drog förra veckan. Det var innan fullmånen, och jag låg och bläddrade i min gamla BoS. Då kom jag fram till en tabell med runorna i futharken. Min man fick syn på runan "ken" och frågade: "Var är Barbie-runan då?" *asg* Det var så himla kul!


Diana

image48

Jag hade så trevligt när jag firade fullmåne senast, att jag redan nu börjar planera att fira nymåne! Det är lite vanebildande. Som jag har läst på ett svenskt forum var det många som reagerade speciellt på fullmånen som var... Hmmmm... På statyn här ovanför ses gudinnan Diana/Artemis, tvillingsyster till guden Apollon som kopplas till solen och därför associeras Diana med månen, jakt, hundar och vilda djur. Hennes namn liknar romarnas ord för himmel (dium) och dagsljus (dius). Hon åkallades som fruktbarhetsgudinna av romerska kvinnor.

I går var vi på marknad. Jag köpte små hårspännen, marknadsgodis och te som hette Vikingblandning. Det var trevligt. Sedan åkte vi och åt på kinarestaurang. Som vanligt åt jag för mycket.

Jag längtar något enormt till mabonfirandet! Men det är inte oöverskådligt lång tid kvar, tack och lov.

Bah, nu hinner jag inte skriva mer för jag måste fortsätta plugga till fonetiktentan imorgon. *sur*


Tarot, mabon

image28



Fonetikkursen just nu är ett gissel! Undrar om jag klarar tentan på måndag? Vet att jag borde ha pluggat hårdare de senaste dagarna, men jag har ju varit så in i märgen trött! Det funkar dock ganska bra i övrigt där ute och jag umgås med trevliga personer.

Drog nyss ett tarotkort som ska vägleda mig till Mabon. Fast i praktiken blev det två kort, för jag kände att det skulle vara så den här gången. :-) Det blev Översteprästinnan och 6 i pentagram. Följande information är hämtad från
tarot

Six of Pentacles

A wealthy man holding scales hands out money to the poor. This card really reflects the idea of all the 6's--how give and take creates balance and harmony. The man wants to balance the scales, but has one coin too many. By giving it away, he gets his balanced scales, and the beggar benefits. Thus, the prediction of this card is that money, work or health woes can be solved by way of a gift, benefit, free promotional items or scholarship. They need to give it away, you can really use it, so take it. Balance achieved, problem solved on both sides. Alternately, this card can also indicate the opposite as well, the Querent, if well off, might be reminded that generosity is a good way to solve other problems. Need a tax break? Give to charity. Two problems solved, harmony restored.


The High Priestess: Basic Tarot Meaning

The High Priestess is the card of knowledge, instinctual, supernatural, secret knowledge. She holds scrolls of arcane information that she might, or might not reveal to you. The moon crown on her head as well as the crescent by her foot indicates her willingness to illuminate what you otherwise might not see, reveal the secrets you need to know in order to make a decision about a problem or a job, an investment, love, career, family, etc.


And, finally, there is, behind her throne, the curtain that leads to the deepest, most esoteric and secret knowledge; the pomegranates that decorate it remind us of Persephone, who was taken down into the land of the dead, ate its fruit, and became the only goddess allowed to travel to and from that strange land. Which indicates that when you get the High Priestess, you're going to be learning some very odd things. Very odd.


Kan ju bli spännande. :-)

Fick reda på att en bekant till oss har fått sin diagnos äntligen, efter två år. Han är schizofren med depressiva och maniska drag. Jag frågade hur läkarna äntligen hade kommit fram till det? Tydligen har han börjat få minnesluckor och har därför köpt sig en filmkamera för att kunna dokumentera sin sjukdom och samtidigt kunna hålla reda på vad som händer. I mitt stilla sinne undrar jag om det inte är rimligt att all medicin de pumpar in i honom lika gärna skulle kunna orsaka minnesluckor? Jag blir så illa berörd av vårt samhälle idag och hur man behandlar psykiskt sjuka. Att ge dem ett beroende av medicin som bara lindrar eller undertrycker deras sjukdom är ingen lösning, det är en återvändsgränd. Hur ofta blir personerna friska? Jag tror stenhårt på att det finns andra, bättre behandlingsmetoder.

I dag när jag öppnade mailen blev jag så glad: mabonritualen hade kommit! Det första jag läste fick mig dock att skratta nervöst, jag ska leda en spiraldans! :-D Jag pratade med ÖPA (skriver det bara för att jag kan) på telefon och om hon tror att jag fixar det så gör jag säkert det. Det ska bli kul!

Nu ska jag lägga mig och hoppas att jag känner mig utvilad och beredd att ta tag i fonetiken imorgon.



Det vatten du hämtar ur bäcken
lär dig känna källan

(japanskt ordspråk)