Tekopp

Jag är verkligen glad att jag går den kurs jag går nu (musiskt lärande), det är verkligen mer kreativt än att plugga svenska som jag har gjort de senaste två åren. Som en lära-känna-övning fick vi i dag uppgiften att måla en tekopp. Men inte vilken tekopp som helst, utan hur vi hade sett ut om vi hade varit tekoppar! Det låter väldigt flummigt och abstrakt men säger faktiskt en hel del om en person.

Jag kom direkt att tänka på en kopp hemma hos en häx-bekant. Det är en underbar handgjord keramikkopp, blåglaserad med en kringgående run-rand och såklart väldigt greppvänlig. Den brukade jag försöka knipa åt mig när jag var där, men nu umgås vi inte längre. Varken jag och koppen eller jag och häxan. ;)

Vi skulle också fundera över var koppen skulle stå, ingick den i en servis eller var den udda? Det fanns mycket att fundera kring. Vi målade med vattenfärg, vilket verkligen inte är mitt favoritmedium, det är ju nästan omöjligt att kontrollera resultatet! Det är rinnigt och tunt. Men min kopp blev trots allt rätt fin och lik originalet. En rolig grej var att jag skrev med runor "detta är min mugg" runt koppen, eftersom jag aldrig har läst vad det står egentligen på den riktiga. När jag berättade det för dem i gruppen trodde de först att jag hittade på, men blev lite impade när de förstod att jag faktiskt kan skriva med runor. Haha, någon skum talang måste man ju ha. När alla bilder var torra satte vi upp dem i den sal som vi ska vara mest i. Det blev riktigt mysigt och hemtrevligt. På universitetet! Man blir ju chockad.Så, vad säger den här koppen er om mig?!Annalkande höst

Jag har inte hunnit blogga så mycket på sistone. För en vecka sedan skrev jag omtenta och innan dess pluggade jag till den, sedan var jag så gott som utslagen i några dagar. I går åkte jag in till universitetet för att gå på introduktionen till nya kursen. Jag tror det kommer bli inspirerande och spännande. Jag ska även gå en baskurs i formgivning. Det börjar bli roligt med min utbildning, jag börjar bredda mig inom de estetiska ämnena vilket kanske innebär att jag kommer att kunna få en sådan tjänst i framtiden. Det vore kul att få ha undervisning i estetisk verksamhet och svenska, det skulle passa mig väldigt bra.

Jag tror inte att någon har undkommit att känna höstens antågande. Doften utomhus har förändrats de senaste veckorna, löven börjar gulna så smått och vädret är inte direkt vad jag kallar "somrigt". Jag känner hur man mest vill dra sig inomhus, kura ihop sig, dricka varm choklad och såklart... baka! Nu senast var det cheesecake med mumsiga bär.

Vår stationära dator har tyvärr brakat ihop och är för närvarande på reparation. Jag skulle vilja lägga ut några kort men det får alltså vänta. Det är nämligen så här att jag har upptäckt ett jättefint redskap för min tro: radband! Om det vill jag skriva ett inlägg, men då vill jag gärna ha med en bild på det jag gjort åt mig själv. Men nu vet ni vad som väntas här i framtiden i alla fall. ;)

Jag avslutar med en dikt om Mabon (nästa högtid i årshjulet), skriven av
Rev. Raven Spirit:


Mabon Poem

The cool wind blows in the trees
The God has fallen to his knees
Love for the land
Of kin and clan
A sacrifice so strong and noble
He has just secured our survival
Fruit of the vine
His gift in kind
Is ripe and sweet
Ready to eat
The year doth wane
As summer fades
Orange, brown and yellow too
These colors of the autumn skew.
As the life from the earth begins to fade
We are reminded of goals set on Yule day
We have watched them grow
Truth to know
Now we harvest the fruit
Of the seeds we've sown
Are you happy with the things you've done?
Or do you wish you could hide your head, and run
The wheel teaches lessons vast
But in the end, you plant your path
Sown with joy, harmony, graces
Or pain and strife, unhappy faces
But now we celebrate
And give thanks for the Lord and the Lady

Gudinne-avatarGör din egen gudinne-avatar
här!
Gör ett eget självporträtt.

Snart ska jag posta ett riktigt inlägg igen, håll ut! ;)

PentagramRör din panna med pekfingret och långfingret.

Rör ditt vänstra bröst.

Rör din högra axel.

Rör din vänstra axel.

Rör ditt högra bröst.

Rör din panna.


Citera mera

Jag sitter just nu och läser en intervju (samtidigt som jag äter saffranskolor, dricker Kilkenny och halvjobbar med skolarbete) med författaren Dianne Sylvan och jag tycker hon är så skön! Läs och njut. :)


5. Do you have a stronger affinity for one of the Sabbats? If so, what is it about this particular holiday that "speaks to you?"


I've always been quite fond of Ostara; it has the best candy. I'm actually something of a Pagan heretic in that I don't really enjoy Beltane.  To me, anything involving Autumn is especially wonderful, both because my birthday is in November and because living in Texas the relief from the heat is a cause for celebration.  I'm not as attached to the holidays themselves as I am to the larger turn of the seasons.   


Intervjun i sin helhet hittar ni
här. Over and out.


Orientalisk dans

Japp, precis som rubriken säger ska jag börja dansa orientalisk dans i höst. Med andra ord magdans, även om det är ett missvisande ord eftersom man förstås dansar lika mycket med resten av kroppen. :) Jag anmälde mig igår kväll, men redan innan hade jag köpt en sjal med sådana där plingande saker i. Jag tänkte att ska jag göra det här ska jag väl göra det fullt ut och inte bry mig om andra. Det här ska bli MIN upplevelse! ;) Jag ska orma mig, slingra mig, få bättre kroppskännedom och ha så kul medan jag gör det! Det är i alla fall planen. Det här är något jag har velat göra länge och efter att två vänner i en annan stad anmälde sig fick jag äntligen tummen ur och gjorde detsamma. Synd bara att vi inte kan dansa ihop, men vi kan ju alltid göra det då vi träffas. Haha, vilken syn.

I går åkte min lillasyster hem till Tyskland efter att ha hälsat på här i två veckor. Det var underbart att se henne igen och jag hoppas vi ses i jul eller förhoppningsvis innan dess. Hon kanske flyttar tillbaka vid jul om hon får plats som tatuerarlärling, så  jag håller alla tummar och tår för det skulle passa henne perfekt!

Kompisen
Angelika fick i onsdags en liten son, Kaspian, och allt gick bra. Jag är så glad! Grattis! :D

Mardrömmar

Usch, inatt hade jag två mardrömmar som var skräckinjagande och blodiga. Jag verkar vara inne i en period då jag drömmer mardrömmar och inte är det så speciellt roligt. I slutet av sista drömmen hade jag ihjäl min man, skar halsen av honom med en väldigt slö kniv. Varför drömmen man så här hemska saker?! Och varför kan man aldrig slå 112 i drömmen? Det här var andra gången jag misslyckades, jag fick bara fram två smileys på skärmen. :/

Klippet här nedan är gruppen Omnia som har gjort en väldigt fin tolkning av Edgar Allan Poe´s dikt "The Raven".