Yule

I kväll firade jag en tidig Yule, eftersom vi åker bort i morgon. Jag ska åka skidor i Hundfjället! Senast (och enda gången) jag åkte skidor gick jag i sjunde klass. Jag var ganska duktig så jag resonerar lite kaxigt att jag kan ju bara ha blivit bättre sedan dess. ;)

Jag har fått en till Award och det känns jätteroligt och hedrande! Jag kommer att skriva mer om det och även lista fler böcker när jag kommer hem igen den 27:e (fast det kanske snarare blir den 28:e jag orkar skriva!).

Tills dess önskar jag er en riktigt härlig och vit Yule! :D


Award - igen!Åh, jag har fått en till award, denna gång från
Ayanna

"Ceriadwen:

Underbar blogg att följa. Hon har mycket nyttiga tankar och åsikter om allt vad häxkonst innebär. Hennes texter är mycket läsvärda och tål att tänkas på. Jag rekommendera starkt att läsa hennes blogg."


Tack så hemskt mycket Ayanna! :D

Och så har jag fått ett litet hedersomnämnande av Angelika:


"Två speciella hedersplatser över bloggar jag skulle vilja ha med i listan får också Ceriadwen och Ariadna - dessa två inspirerar mig något så enormt, och med sin positiva attityd påminns jag om allt det goda i livet! Tack till er för att ni delar med er av era kunskaper och er glädje :-D"


Tack Angelika, jag känner mig hedrad! :)


Award!Jag har fått en vandringsaward från
Ariadna! Motiveringen lyder:

Ceriadwens blogg var den allra första som jag började följa och jag tror också att den ganska länge befann sig i ensam majestät som en wiccansk oas i en annars torrlagd öken av politik-, mode- och mammabloggar. Ceriadwen har utövat Wicca i flera år och på den tiden har hon bjudit på många tips och tankar. Ett av de roligaste inläggen som direkt dyker upp i tankarna är The Charge of the Great Java.

Tack så mycket Ariadna! Det tillhörande uppdraget är att lista tre författare som jag uppskattar samt nämna en skönlitterär bok som var och en av dessa har skrivit. Dessutom får jag skänka priset vidare till fem bloggar!Den första bok jag kommer att tänka på är ungdomsboken Korpflickan (av Torill T Hauger), som min mamma läste högt för mig när jag var liten. Den tyckte jag var riktigt magisk! Boken handlar om trälflickan som byn kallar Korpflickan, eftersom hon haltar fram som en skadeskjuten korp. Men flickan är örtakunnig, har visioner av läkegudinnan Eir, och runt halsen har hon en påse med torkade örter, krossat ormskinn och ben. När hon får chansen att råda över liv och död om en kvinna som hatar henne, kände jag starkt med hennes obeslutsamhet.Den andra boken jag har valt är Brida (av Paulo Coelho). Jag blev så förstummad när jag läste boken för några år sedan, det var som att läsa om mina egna tankar och min egen resa när jag började undersöka häxkonsten! Inte exakt förstås, men i stora drag. Jag förstår fortfarande inte hur en medelålders man kan fånga en ung kvinnas innersta tankar så bra! Boken i sig är lite osammanhängande och slutet är inte det bästa, men jag har fastnat för den och även läst om den. Det är så spännande att läsa om böcker eftersom man ständigt upptäcker nya saker.Det är svårt att välja bland böcker, eftersom så många har influerat en under åren. Moon Magic (av Dion Fortune) är en fristående uppföljare till boken The Sea Priestess. Dion har tydligen själv sagt att hennes skönlitterära böcker visar hur man kan överföra teorin i hennes andra böcker till praktik. Men som en ren skönlitterär bok är den förstås också bra. Precis som andra böcker jag har läst av henne, är texten massiv och lite svår att komma in i, innan man fastnar i rytmen. Det är en rätt häftig upplevelse att läsa hennes böcker!


Då var det dags att nominera några andra bloggar! Man måste förstås inte genomföra uppdraget om man inte vill (speciellt inte om man redan har fått priset en gång).


Ariadna
Tyck inte att jag är fantasilös som ger priset tillbaka, det här är en kvinna som har en fantastisk blogg om wicca. Noggrant, ingående och välundersökt skriver hon sina inlägg. Som akademiker och universitetsskadad uppskattar jag verkligen källorna i slutet av inläggen! Man skulle kunna säga att hon bedriver den typ av blogg jag önskar att jag själv hade ork till! Dessutom verkar hon vara en öppen och varm personlighet. Respekt! ;)


Neina
Ännu en kvinna jag beundrar. Med sitt flödande, poetiska språk målar hon upp både sitt liv med glädjeämnen och sorger, och funderingar kring paganism och andlighet. Mellan raderna framträder en livfull och klok kvinna som jag gärna skulle lära känna.


Asynja
Här har vi ännu en klok kvinna (jag tycker mig se en gemensam nämnare här!) som relativt nyligen påbörjade sin resa inom wicca. Vad jag beundrar är den attityd med vilken hon närmar sig religionen, hon gör det med känslighet, insikt och... integritet! Wow!


Moonwitch
Med ett stort mått humor skriver Moonwitch om sitt liv och om wicca. Något som verkligen berörde mig var följetången om hur hon började närma sig Guden, det var vackert och storslaget! Tack för att du delar med dig och förgyller bloggvärlden!


BlueRain
Självklart måste jag också nämna min vän Angelika som man kan följa på den här bloggen. En drömmande, känslig själ med stort litteraturintresse som delar med sig av lite av varje. Det är alltid ett nöje att få inblick i hennes tankar!Skakig

Jag har precis pratat med facket och jag är så upprörd att jag skakar! De har pratat med min f.d. arbetsgivare och han påstår sig ha sagt vid första mötet att jag skulle vara provanställd utan ersättning! Aldrig i livet att han sa det och att jag skulle gått med på det! Jag betalade en hundring om dagen första veckan för att ta mig dit och löste veckan efter ut ett månadskort på 770 kronor. Han hade också kunnat tänka sig att ge mig ersättning för tre dagar. Hon på facket sa att hon aldrig hade hört något liknande.

Jag känner mig helt ställd. Han har ljugit och sagt att jag bara har jobbat där i fem dagar. Varför ljuger han? Min kollega kan ju intyga att jag har varit där. Förmodligen syftar han på tis-tor när jag arbetade där på plats. Sedan anser han uppenbarligen att jag jobbade kvar "för att kolla om det var något för mig eller ej". Jävla skitsnack!

Nästa steg verkar vara att de kallar honom till förhandling. Fackkvinnan undrade om jag ville vara med men jag har verkligen ingen lust att se det där lögnaktiga ansiktet igen om jag inte absolut måste.


Ny hemsida på G

Fortfarande inget nytt från min f.d. arbetsgivare, han undviker mig. Men nu ska facket ha kontaktat honom. Ha! Ska ringa och höra på måndag hur det har gått.

Precis nyss hittade jag den tredje versionen av förra årets Yule-ritual. Tredje! Men den jag ska använda i år har jag redan skrivit. För en gångs skull ligger jag steget före.

På tal om att skriva har jag börjat så smått på en ny hemsida. Jag fick nämligen ett mail i förrgår med frågan om en jättegammal hemsida jag startade under gymnasiet, om den möjligtvis var min. Det fick jag ju erkänna att det var, och att den fanns kvar eftersom jag inte kunnat radera den! Nu tog jag dock tag i och löste det, så nu är den ett minne blott. Avskyr när materialet blir så gammalt att man inte längre kan stå för det, att det inte längre speglar en själv. Det var det som hände min senaste hemsida också. Den startade jag 2004 tror jag, och tog bort den runt 2-3 år senare.

Med den nya hemsidan skulle jag vilja visa hur mina tankar kring olika saker har förändrats, var jag började och var jag är nu. Alltså en väldigt personlig sida och inte alls med en särskilt informerande framtoning. Ungefär som bloggen, och mycket av materialet hämtar jag också härifrån. Men till skillnad från bloggen ska det vara lättare att hitta olika ämnen, här känns allt ganska rörigt och mina bättre inlägg försvinner liksom i mängden. ;)Och så jobbet...

Jag måste ju även göra en liten uppdatering över hur det har gått med provanställningen. I måndags sa min arbetsgivare att jag fick gå, precis som jag hade väntat mig och faktiskt vid det laget hoppades på. Då förde jag LAS på tal och sa att jag antingen kunde jobba kvar i två veckor till, eller så ville jag ha en månadslön. Han sa att han inte kunde LAS så bra utan skulle kolla upp det och ringa mig dagen därpå. Men det fanns ingen anledning att jag skulle vara kvar nu när beslutet var fattat. Angående anställningsbeviset hade han ännu inte ett färdigt ifyllt. Jag sa att han fick väl skicka det via posten då, trots att jag krävt det från första veckan...

I tisdags ringde jag mitt fack, då jag var rätt orolig för att inte få mina pengar, av förklarliga skäl. De skulle hjälpa mig och en mer lokal representant skulle ringa mig. Jag ringde även min jobbcoach och arbetsförmedlingen. Jag väntade resten av dagen, men varken arbetsgivaren eller representanten ringde.

I går morse ringde jag arbetsgivaren igen: "Jag väntade på ett samtal från dig i går", sa jag. "Oj, hade jag lovat att ringa dig?" sa han, som om jag nu var ett avslutat kapitel som han bara kunde glömma, och som om jag inte alls väntade på ersättning för tiden på hans arbetsplats. Jag blir så arg när jag tänker på det! Gubbe! Han lovade att kolla upp LAS och ringa mig under dagen. Men han ringde aldrig. Däremot ringde den fackliga representanten och då blev jag så lättad! Hon tyckte inte att jag skulle jaga honom mer, utan om han inte betalade kunde de kräva honom på pengar eller anmäla honom. Så nu ligger det mer i deras händer känner jag. Hon skulle ringa igen i dag.


Strumplådan

I går upptäckte jag något roligt.

Dagen innan hade min strumplåda åter igen hakat upp sig och inte gått att stänga, hur mycket jag än ryckte i den. Min man har hjälpt mig förut men den här gången sa han "Försök själv!" "Jag har ju gjort det", sa jag truligt och struntade sålunda i den förbaskade lådan.

Men i går när jag skulle lägga mig såg jag att lådan var stängd. "Åh, har du lagat lådan åt mig!" utropade jag. Men nej, det hade han inte. Jag frågade två gånger.

Det måste ha varit en snäll hustomte som förbarmade sig över mig. ;)