wicca and all things awesome -

En enkel ritual för Yule

Här är en kort och enkel ritual som jag har skrivit för Yule. Bilden under är från ett Yulefirande för massa år sedan. Och ja... bry er inte om den perversa pepparkakan! ;PBörja i mörker. Kvasten ligger framför altaret, som en symbolisk tröskel. I en kittel på altaret står ett ljus (det funkar förstås med ett ljus i vilken form som helst).


"Denna natt hyllar jag mörkret. Mörkret är den trygga Modern, som vilar i sig själv, i sin egen tystnad. Mörkret är tomrummet, mörkret är möjligheten, mörkret är förväntan och löftet. Det nya året står för dörren och i denna stund klivet vi över tröskeln."

Rena platsen, forma cirkeln och kalla in elementen.

"Två krafter möts denna natt, två krafter som kämpar om övertaget och Gudinnans gunst. Det är den unga stolta Eken och den gamla visa Järneken. I nattens mörker möts de två och drabbar samman i urgammal kamp. Till slut tvingas det djupa mörkret att ge vika för morgonens klara ljus. Järneken såras, och Löftesbarnet bereder vägen över tröskeln."


Reflektera över vad steget över tröskeln innebär och ta sedan ett steg över kvasten. Tänd ljuset i kitteln på altaret.

"Ur nattens sköte föds ljuset, liksom den vilande, obrukbara jorden frambringar nytt liv om våren. Solbarn, Löftesbarn, återvänd till oss. Värm den frusna jorden, värm våra kalla kroppar. Hjälp oss ur vintertidens slummer, hjälp jorden ur dess vita skal. Ännu en tid ska vinter råda, men när dina strålar blir starkare, låt också vår inspiration, vårt engagemang och vår kärlek till varandra växa sig större för var dag.


Gudinnan har fött Solguden och reser sig ur mörkret. Skuggorna och sorgerna jagas på flykten denna natt, då hoppet återvänder och livet förnyas. Snart ska Guden och Gudinnan åter förenas och skänka oss av jordens och livets överflöd."

Valfri aktivitet, t ex divination, dans, sång etc.

Välsigna maten och drycken innan du tar del av den.

Tacka Guden, Gudinnan och elementen för närvaro i cirkeln. Dra tillbaka cirkeln och städa undan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback