Yulemums: Saffransskorpor
För någon vecka sedan bakade jag de otroligt smaskiga saffransskorporna från Leilas jul. Receptet hittar ni här. Jag tyckte att skorpor lät lite svårt och komplicerat att göra först, men det är verkligen enkelt!
Först smälter man smör och blandar i saffran. Doftar underbart och är en riktig färgklick för både ögat och själen.
Och titta! Här är solen som bryter sig igenom vintern och snön! ;)
När man har fått till en deg delar man den i tre bitar, formar längder och strör över råsocker så att ytan blir ännu krispigare. Man har också i hela sötmandlar, det blir riktigt gott!
När man har gräddar längderna i 25 minuter tar man ut dem och skär dem till skorpor. De är sköra så man får räkna med lite sönderfall. Sedan torkar man dem i ugnen och voila, färdigt! :D Skorporna passar utmärkt till de jul-tesorter som säljs just nu, men också till kaffe eller julmust.
Kommentarer
Postat av: Emma
Åh vad jag älskar bakbilder! Det här låter riktigt gott, det måste jag nog också testa :-)
Postat av: Maria
Det ser riktigt gott ut det där! Iag ska jag ha pysselkväll med några komisar, kanske skulle jag baka lite skorpor åt dem??
Ha en trevlig jul
/kram
Trackback