Skördetid
Den här helgen har gått i skördandets tecken! I lördags drog jag upp alla rödbetor och morötter ute i landet. Det blev mycket mer än vad vi kunde och ville äta upp! Av några morötter gjorde jag marmelad med citron (som förstås måste kokas om med mer vatten i vanlig ordning, jag har svårt att få till den rätta konsistensen...) och två morotskakor. En ligger i frysen för att avnjutas i framtiden. Den andra kommer nog en vän hjälpa mig att äta i dag, maken rör knappt något med grönsaker i.
Örterna (chokladmynta, citrontimjan, citronmeliss och fransk dragon) klippte jag ner, samlade i knippen och hängde upp på tork (plus lite dragon som jag frös in). De kommer få vara med i teblandningar senare.
På kvällen följde maken med mig ut i skogen när jag plockade ljung, nyponros och rölleka. Jag upplevde en sådan djup tillfredsställelse när jag gick där och skar av skälkarna och samlade min vita rölleka i en bukett. Lukterna, ljuset, känseln... allt var harmoni på något sätt. Underbart.
Visst är skördetiden alldeles ljuvlig!
Jag blev alldeles inspirerad och kunde nästan känna lukterna du beskriver. Underbart.
Kram
Det är underbart med skördetider!
Marmelad på morötter och citron, hmm det har jag aldrig hört. Är det gott? :)
Kraam