wicca and all things awesome -

Ritual nr två

Yes! Nu har jag gjort adventsritual nummer två och har bara några korta reflektioner att komma med.
 
För det första; en sak har verkligen förändrats från inte alls så länge sedan när det kommer till mina ritualer. Förut såg jag renandet, inkallandet osv. som en slags transportsträcka som ledde fram till ritualens mittpunkt. Det måste vara tack vare Anni/Mirth and Reverence på YouTube som jag har förstått att min attityd har varit snedvriden. Nu har jag insett att det ligger både kraft och skönhet och intention bakom, och jag går in med mer känsla än tidigare. Bara det påverkar jättemycket hur en ritual känns för mig.
 
Den här ritualen blev lite speciell ikväll. När jag kallade in Guden och Gudinnan kändes deras närvaro så intensiv och ni vet så där "pirrig" i luften. Jag fick synen och känslan av att de skrattade och dansade i cirkeln och vad gör man då? Man dansar med såklart! Det var en sådan glädje i cirkeln ikväll!
 
På tal om rörelse så har jag börjat utveckla gester som sammanfaller med det jag säger och gör i cirkeln, och det är också ett sätt för mig att få en starkare och tydligare upplevelse. När jag bara står och säger saker, när kroppen inte får vara med, blir det på ett sätt svårare att styra min intention. Mitt sinne säger mig att det är mindre trovärdigt. "Actions speak louder than words" säger man ju och på ett sätt kanske det stämmer även i ritualer. Balans tror jag på!
 
Något som jag filosoferade lite över, var att trots att jag firar och väntar på att ljuset ska återfödas, rör jag mig i realiteten mot mörkrets höjdpunkt och hjärtat av vintern. Det kändes så paradoxalt när jag tänkte på det.
 
En annan sak jag testade var att besöka mitt astrala tempel och ta upp min athame där samtidigt som "här". Det var otroligt fascinerande, för det kändes som att de båda templena smälte samman och jag var på båda ställen samtidigt. Det måste jag prova mer!
 
I dag har jag jobbat lite mer på min Yule-ritual, den börjar ta form men är inte riktigt helt klar. Attans att det ska gå så långsamt! Lite inspiration hämtade jag från ritualen som beskrivs i Starhawks klassiker Spiraldance (en bok som jag annars inte kan säga har haft någon signifikant betydelse för mig personligen).
 
Jag spenderade en stor del av dagen med att fylla mitt huvud med kloka tankar, bland annat från denne underbare man!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback