wicca and all things awesome -

Ritualdröm

I natt/morse vaknade jag kring 04.30 av en härlig dröm. Jag hade drömt om en stor grupp människor bestående av både män och kvinnor som höll en ritual utomhus i skymningen. Många hade trummor och takten ändrades från snabb till långsam om vartannat. En del bar på facklor. Takten saktade ner och blev tystare då några kvinnor började tala. Det var inget planerat tal, alla talade från hjärtat, precis vad de kände eller tänkte på just då. Stämningen var glädjefylld och vördnadsfull. Någon började berätta en myt om en solgudinna, hennes gemål och deras son. Sonen hade ett namn som lät som "Noot". Sedan vaknade jag och undrade vad det var för konstig musik jag fortfarande hörde i huvudet. Det var en stadig takt, och en ton som höjdes och sänktes, höjdes och sänktes...

Kommentarer
Postat av: Alta

Den enda gudom jag känner till som låter som Noot är Nut. Låter annars som en riktigt riktigt härlig dröm.Saxat från NE:

Nut, egyptisk himmelsgudinna, maka till jordguden Geb. Nut är som "daghimmel" mor till Re, som "natthimmel" till Osiris. Hon identifierades med sarkofagen och avbildas ofta på insidan av sarkofaglock.

Postat av: Anna

Vilken fantastisk dröm! Bra att du skriver ner den! Den kan bli verklighet fortare än du kanske tror!

2009-06-07 @ 05:48:42
URL: http://www.tarotidag.se/wicca/
Postat av: Anna

Jo, just det! Googlade på "Noot" och hittade:

http://www.crystalinks.com/nute.html

2009-06-07 @ 05:50:56
URL: http://www.tarotidag.se/wicca/
Postat av: Ceriadwen

Vad roligt att ni både hittade Nut, och vad häftigt att det står att hennes namn uttalas "Noot"! Det enda som förvirrar mig var att det var sonen i min dröm som hette det. Lite märkligt i alla fall.

2009-06-07 @ 12:35:58
URL: http://ceriadwen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback