wicca and all things awesome -

Galen jakt på varg, säg NEJ!

Det är väl knappast någon som har missat att det igår påbörjades en historisk, licensierad jakt på varg? 10 % av vargstammen skulle skjutas av, det vill säga 27 individer. Jakten pågår till mitten av februari, men redan första dagen uppfyllde Värmlands och Dalarnas län sin kvot... I de överiga tre återstår endast ett djur vardera. Mörkertalet kan dock vara stort totalt sett. Jaktlagen har i vissa län dessutom använt ett långsamt sätt att kommunicera, vilket lett till att man har skjutit över tillåtet antal djur. Det tillåtna antalet vargar i Sverige är inte fler än 210 individer. Det är väldigt, väldigt få med tanke på Sveriges yta. Folk som i lokaltidningar har kritiserat vargjakt har i vissa fall blivit hotade och trakasserade av jägare och renhållare, men vi måste våga tala!

Att jakten har släppts fri på det här sättet har tack och lov fått Djurskyddsföreningen att anmäla svenska staten till EU! Det är ett jätteviktigt ställningstagande. Vill du också ställa dig på vargens sida så skriv på denna uppropslista!

UPPROP: NEJ TILL LICENSJAKT PÅ VARG!


Kommentarer
Postat av: Angelika V

Usch, så hemskt! Trodde vargen var utrotningshotad, ska inte dessa skyddas?!

Postat av: Ceriadwen

Ja det är en logik jag inte får att gå ihop. Det kanske inte är risk för utrotning just nu, men med tanke på inavel och den lilla genbank som finns så känns det som en stor risk i framtiden.

2010-01-04 @ 14:03:26
URL: http://ceriadwen.blogg.se/
Postat av: Emma

Alltså, det är så himla sjukt. Bara för att vi människor känner oss hotade (och säkert inte ens på rätt grunder) så tycker vi att vi har all rätt att leka gud över djur och natur. Jag skäms för att vara människa! Så otroligt vackra djur ju, usch jag blir gråtfärdig :-( Självklart påskrivet!

2010-01-04 @ 14:57:54
URL: http://isilya.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback